Презентація до уроку з фізики в 7 класі на тему: "Умови плавання тіл".

Про матеріал
Презентація призначена для підготовки до уроку у 7 класі спеціальних закладів загальної середньої освіти з фізики і хімії у побуті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок – дослідження

Номер слайду 2

1. Перевірка домашнього завдання. 1. Усне опитування учнів. 2. Робота з картками: А)Розв`язання задач експериментальним способом. Б) Розв`язання задач за малюнками. В) Розв`язання експериментальних завдань.

Номер слайду 3

2. Експеримент. Подивіться демонстрацію і дайте відповіді на запитання: Чому одні тіла тонуть в рідині, а інші в тій же рідині плавають? Чому одне і теж тіло в одній рідині тоне, а в іншій плаває?

Номер слайду 4

Мета уроку: розглянути умови плавання тіл; з’ясувати при яких умовах тіла тонуть, плавають всередині рідини, спливають; виявити способи визначення умов плавання тіл.

Номер слайду 5

Вивчення нового матеріалу Завдання по групам №1: 1. Розглянути малюнок 2. Відповісти на запитання : «Як спрямована рівнодійна сил?»

Номер слайду 6

Завдання по групам №2 Обчислення об’єму тіла через вимірювання змін об’єму рідини. 1. Виміряти об’єм рідини в мензурці. 2. Опустити металевий циліндр невідомої ваги в воду. 3. З’ясувати, на скільки змінився об’єм рідини. 4. Записати висновок до зошита.

Номер слайду 7

Завдання по групам №3 Порівняти експериментально: як взаємопов’язані густини рідини і досліджуваного тіла. як розташовано тіло в воді (спливає, плаває всередині, тоне). Зробити висновок у зошиті.

Номер слайду 8

Умови плавання тіл формуются двома способами: порівнюючи архімедову силу та силу тяжіння; порівнюючи густини рідини і тіла, яке в ній знаходиться.

Номер слайду 9

Закріплення нового матеріалу 1. Експериментальні завдання 2.Уривок китайської байки 3. Розповідь про озеро у Солотвіно Експеримент з плаваючою картоплиною. 4. Презентація про Мертве море 5.Повідомлення про риб і водоплаваючих птахів. 6.Екологічне повідомлення.

Номер слайду 10

Підсумок Карта результативності на уроці Перевірка пройден- ого материалу 1 – 2 б. Завдан-ня по групам №1 0,5 – 1,5 б. Завдан-ня по групам №2 0,5 – 1,5 б. Завдан-ня по группам №3 0,5 – 1,5 б. Відповіді на питан-ня 0 – 2 б. Задание по группам №4 0,5 – 1,5 б. Підготов-ка додатковоїіінформації 1 -2 б. Всього

Номер слайду 11

Домашнее задание Вивчити §40, Відповісти письмово на питання5 на с. 177.

ppt
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
8 жовтня 2021
Переглядів
1410
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку