Презентація до уроку "Загальна характеристика птахів"

Про матеріал
Презентація до уроку "Загальна характеристика птахів" може бути використана для проведення уроку за поданою темою. Структурована за основними етапами уроку. Містить завдання на актуалізацію та узагальнення знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Птахи(матеріали до уроків)

Номер слайду 2

Визначте назву тварини, зображеної на малюнку. Які особливості її будови та способу життя?

Номер слайду 3

Визначте назву тварини, зображеної на малюнку. Які особливості її будови та способу життя?

Номер слайду 4

Цікава хвилинка1. Він – найбільший у світі птах, зріст 2,7м, вага – 90кг. Деякі вважають, що в разі небезпеки він ховає голову у пісок, але насправді це не так. Хто це? 2. Морячок наш чорно-білий. Ловить рибу дуже вміло. Схожий трішечки на діжку, має крильця, має ніжки. Між крижин відважно плава, обганяє пароплави. Тож ви знаєте, що він називається … 3. Відгадайте, діти, хто має нос-долото, ним комах з кори виймає, про здоров’я лісу дбає? 4. Плавала, купалася, сухою зосталася. 5. Дивиться на землю, як зерно клює. Дивиться на небо, як водичку п’є. 6. Не дзвінок і не сопілка, й колотушка не така. В полі чуєш її тільки, як подружок виклика. 7. Дуже гострий зір я маю. Здалека я здобич помічаю. Дзьоб гачком, зігнуті кігті. Відгадайте, хто я?

Номер слайду 5

Цікава хвилинка1. Він – найбільший у світі птах, зріст 2,7м, вага – 90кг. Деякі вважають, що в разі небезпеки він ховає голову у пісок, але насправді це не так. Хто це? (Страус)2. Морячок наш чорно-білий. Ловить рибу дуже вміло. Схожий трішечки на діжку, має крильця, має ніжки. Між крижин відважно плава, обганяє пароплави. Тож ви знаєте, що він називається … (Пінгвін)3. Відгадайте, діти, хто має нос-долото, ним комах з кори виймає, про здоров’я лісу дбає? (Дятел)4. Плавала, купалася, сухою зосталася. (Качка)5. Дивиться на землю, як зерно клює. Дивиться на небо, як водичку п’є. (Курка) 6. Не дзвінок і не сопілка, й колотушка не така. В полі чуєш її тільки, як подружок виклика. (Перепілка)7. Дуже гострий зір я маю. Здалека я здобич помічаю. Дзьоб гачком, зігнуті кігті. Відгадайте, хто я? (Сокіл)

Номер слайду 6

До птахів належить понад 8600 видів тварин, пристосованих до польоту. В Україні відомо понад 400 видів цих тварин. Місця існування пернатих дуже різноманітні: суходіл, повітря, водні простори,— унаслідок чого вони займають різні екологічні ніші.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Систематичне положення класу ПтахиІмперія КЛІТИННІ Надцарство ЕУКАРІОТИЦарство ТВАРИНИПідцарство БАГАТОКЛІТИННІ Тип ХОРДОВІ Підтип ХРЕБЕТНІКлас ПТАХИ Надряди ПІНГВІНИ, БЕЗКІЛЬОВІ, КІЛЬОГРУДІ

Номер слайду 10

Що потрібно літаку, щоб він міг літати? Чи має птах всі ці пристосування до польоту?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Будова пір’я птаха

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

pptx
Додано
18 листопада 2020
Переглядів
714
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку