Презентація до Виховної години - Тема тижня «Що таке віруси і як вони спричиняють хвороби?» 02.02 - День бабака Година здоров'я

Про матеріал

Презентація до Виховної години -Тема тижня «Що таке віруси і як вони спричиняють хвороби?» 02.02 - День бабака. Година здоров'я.

4 ТИЖДЕНЬ 30.1-03.02.

За Шияном А.І.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема тижня «Що таке віруси і як вони спричиняють хвороби?»02.02 - День бабака Година здоров'я

Номер слайду 2

02.02 - День бабака

Номер слайду 3

День бабака щороку відзначається у світі 2 лютого. Вважається, що в цей день потрібно спостерігати за бабаком, що вилазить зі своєї нори. Слідкуючи за його поведінкою, можна спрогнозувати прихід весни. День бабака – традиційне свято в США і Канаді, але від недавнього часу воно стає все більш популярним і в Україні. Згідно з повір’ям, якщо деньпохмурий, бабак не бачить своєї тіні і спокійно залишає нору — значить, зима скоро закінчиться, і весна буде ранньою. Якщо ж день сонячний, бабак бачить свою тінь і, лякаючись її, ховається назад у нору — буде ще шість тижнів зими.

Номер слайду 4

Вперше відсвяткували День бабака в 1886 році в американському містечку Панксатоні. Рано вранці 2 лютого з нори витягли бабака на ім’я Філ, після чого жителі містечка щорічно пробуджували бабака в цей день для передбачення погоди.

Номер слайду 5

Прикмети на День бабака:якщо день похмурий, бабак не бачить тіні і не вертається до нори, то весна буде ранньою,– якщо бабак бачить свою тінь і лізе спати в нору, тобуде ще кілька морозних тижнів,бабак виходить з нори, тричі свистить, а потім знову лягає на другий бік і так спить аж до Благовіщення,люди виходили в поле, особливо в степовій Україні,щоб почути свист бабака.

Номер слайду 6

Щороку до Панксатоні приїздять тисячі туристів з усього світу. Віднедавна День бабака відзначають і в Україні, хоча традиції передбачати погоду за поведінкою тварин чи птахів надзвичайно давні.

Номер слайду 7

Зараз в Україні «чинними» є двабабаки-«метеорологи» – слобожанський (живе на біостанції Харківського національного університету ім. В. Каразіна в с. Гайдари, Харківщина) і галицький (живе у Львівському дитячому еколого- натуралістичному центрі ). І хоча прогнози усіх бабаків, зазвичай, далекі від істини, головне тут саме дійство, шоу: витягування звірятка з нірки, поведінка сонної приголомшеної тваринки під прицілом фото- і телекамер, а ще – нагода забути про офіційний прогноз Гідрометцентру.

Номер слайду 8

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 січня 2023
Переглядів
364
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку