Презентація до виховної години "Хто в болоті живе" для 2 класу

Про матеріал

Розширити і уточнити знання дітей про тварин та середовище їх існування. Розвивати пізнавальний інтерес учнів, спостережливість, уважність, пам'ять, уяву, кмітливість, логічне мислення, вміння спостерігати за тваринами, описувати зовнішній вигляд тварин, виховувати розумне бережливе ставлення до природи, дружні взаємовідносини під час гри, дбайливе ставлення до тварин, чуйність, доброту, милосердя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель Лебединської ЗОШ № 1 Богомол М. Ю. Хто в болоті живе

Номер слайду 2

«Все на землі, все треба берегти,І птаха, й звіра, і оту тваринку, Не чванься тим, що цар природи ти,Бо, врешті, ти – лише її частинка»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Олень. Лось

Номер слайду 5

Жаба. Кріт

Номер слайду 6

Рак. Черепаха

Номер слайду 7

Равлик. Комар

Номер слайду 8

Метелик. Жук

Номер слайду 9

Ящірка. Сова болотяна

Номер слайду 10

Павук. Бабка

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Найвищий птах в Україні Зріст його досягає 120 см. Маса близько 7 кг. Прилітає в другій половині березня. Улюблені його місця - глухі зарості берегів рік та болота. Сірий журавель

Номер слайду 13

Я - Дослідник. Скажіть, що таке болото?Які водойми ви знаєте?Які ще тварини живуть біля водойм?Складіть ланцюг живлення, починаючи з рослин. Подумайте і скажіть чи потрібні болота?

Номер слайду 14

Ваша безпека. Якщо ти потрапив в болото:— ступаючи на купини, намагайся притримуватись за дерева чи кущі, що там ростуть;— перш ніж поставити ногу, перевіряй палицею стійкість ґрунту

Номер слайду 15

Якщо провалився в трясовину:— голосно клич на допомогу;— розкинь руки в сторони, заспокойся;— спробуй обережно дотягнутися до якогось дерева чи куща і повільно підтягуйся до них.

Номер слайду 16

Якщо твій товариш потрапив у трясовину:— знайди довгу міцну палицю, підповзи до потерпілого і подай йому її кінець;— повільно підтягуй потерпілого до стійкої місцини;— одразу голосно клич на допомогу.

Номер слайду 17

Прошу вас тільки не забувати: Тільки добра їм потрібно бажати. Кожна тварина варта любові. Кожного дня і кожну хвилинку Оберігайте всяку звіринку.

Номер слайду 18

- Що зацікавило найбільше?- Які водойми запам’ятали?- Яке правило безпеки ви запам’ятали?Порада: без дорослих не варто відвідувати болота.

pptx
Додано
24 лютого 2018
Переглядів
2463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку