​Презентація до виховного заходу "РОЗКАЖЕМО ЄВРОПІ ПРО СЕБЕ"

Про матеріал

Презентація до виховного заходу "РОЗКАЖЕМО ЄВРОПІ ПРО СЕБЕ", який має на меті формувати відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу; виховувати повагу до державних символів, шанобливе ставлення до традицій українців та представників інших національностей, що населяють країну;

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Можна все на світі вибирати, сину,Вибрати не можна тільки Батьківщину…Василь Симоненко

Номер слайду 2

Державний Гімн України Гімн – це не звичайна пісня, це урочиста пісня нашої країни, це символ державної єдності та віддзеркалення душі українського народу.

Номер слайду 3

Державний герб України. Тризуб - історичний символ Української Державності, княжий Знак середньовічних Київських князів. 

Номер слайду 4

Державний прапор України  стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів. Співвідношення ширини прапора до його довжини 2:3

Номер слайду 5

У всіх людей одна святиня,Куди не глянь, де не спитай,Рідніша їм своя пустиня,Аніж земний в чужині край.Їм красить все їх рідний край. Нема без кореня рослини,А нас, людей, без Батьківщини.

Номер слайду 6

У всіх людей одна святиня,Куди не глянь, де не спитай,Рідніша їм своя пустиня,Аніж земний в чужині край.Їм красить все їх рідний край. Нема без кореня рослини,А нас, людей, без Батьківщини.

Номер слайду 7

РОЗКАЖЕМО ЄВРОПІ ПРО СЕБЕ

Номер слайду 8

Лиш у єдності, знаємо, треба нам йти,Щоб нове будувати майбутнє. Не діліться по вірі і мові, брати!І тоді буде вдача супутня. Ми єдині в думках і ми вільні у них. Не керуйтесь “совковим диктатом”!Що збудуємо ми, не збудують вони,Лиш єдину мету треба мати.

Номер слайду 9

Україна – це щедра земля під волошковим небом, це задумливі степи, широкі поля, густі ліси та гірські вершини. Це сині озера й річки, калина край вікна і журавель у небі. Це рідний дім, дорога в школу, це рідна мова й пісня колискова, це мама й тато й вся родина. Це все наша Батьківщина, наша земля, наша Україна.

Номер слайду 10

УКРАЇНАУкраїно моя, для мене ти єдина,Як рідна мати, що дала життя.І щастя дні і в лиховісні днини. До тебе повертаю звіддаля. Вклоняюся рідним вербам і тополямІ припаду до рідної землі. Що маю я таку щасливу долю,Великий Боже, дякую тобі.

Номер слайду 11

Знавцям нашої культури. Найголовніша пісня України. Розкажіть перші стрічки національного Гімну (…). Кольори нашого державного прапора Столиця України. Державний герб України. Грошова одиниця України. Гімн. Жовтий і синій. Київ. Тризуб. Гривня

Номер слайду 12

Основний закон України. Як співають і слухають Гімн? Найрідніше, найдорожче, найкраще місце на землі. Державною мовою України є мова ... Хто був, є і залишається в серцях українців Кобзарем? Конституція. Стоячи. Батьківщинаукраїнська. Шевченко

Номер слайду 13

Президент України Дерево, яке освячується в церкві перед Пасхою. Воно охороняє від злих сил. Старовинний обряд славлення різдвяних свят піснями Кущ оспіваний в українських народних піснях, символ дівочої вроди. Дерево-символ, з яким в українських народних піснях і переказах порівнюють струнких дівчат Петро Порошенковербаколядакалинатополя

Номер слайду 14

Український народний духовий інструмент з дерева або очерету, що має форму трубки з отворами Чим прикрашають голову українські дівчата Національний символ України. Матері дарують його своїм дітям на щастя, на долю, відряджаючи у далеку дорогу Жовтий колір прапора - це колір.. . Що означає слово «козак»? сопілкавінокрушникзерна. Вершник, вільна людина

Номер слайду 15

Козацький човен. Найвідоміша козацька страва. Дерево, з якого добувають дьоготь. Кому не дозволялося заходити на територію Запорозької Січі? Обрядовий хліб, який печуть на Великдень. Найвища гора України. Найвідоміший футболіст України сучасності. Чайкакулішберезажінкам. Андрій Шевченкопаска. Говерла

Номер слайду 16

Приміщення, в якому жили козаки. Розписані великодні яйця. Найбільше озеро України. Головна обрядова дія Андріївських вечорниць. Зібрані цього дня лікарські трави вважаються найцілющими. Скільки страв повинно бути на столі у Святий вечір? куріньписанки. Синевир. Свято Івана Купаладванадцать. Гадання, кусання калити

Номер слайду 17

Народна назва одного з найголовніших літніх свят, до якого православна церква приурочила свято Трійці. Швидкий український танок. Хто був останнім гетьманом України? Хто з українських письменників узяв собі псевдонім – назву своєї національності. На території якого материка розташована Україна?Зелені свята. Гопак. Леся УкраїнкаЄвразія. Кирило Розумовський

Номер слайду 18

Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю. Шлях України позначений високими степовими могилами, руїнами та прекрасними місцями.

Номер слайду 19

Є щось святе в словах мій рідний край. Для мене – це матусі ніжна пісняІ рідний сад, від квіту білосніжнийІ той калиновий у тихім лузі гай. Його історія…. В ній стільки гіркоти!І тим рідніш мені ти, краю рідний,Що вже назад поламані мости,І день встає, як райдуга, погідний.

Номер слайду 20

Україна сьогодні – незалежна держава, частина Європи, величезна територія з величезним населенням. А згадаємо її історичне минуле – безмежна боротьба, величний порив волі, вічна сутичка з людьми, котрі бажали розділити нашу землю.

Номер слайду 21

Не оминають нашої пам’яті величні походи князів за часів Київської Русі, набіги на татар козаків під супроводом гетьманів, бунти під проводом Олекси Довбуша та Максима Залізняка.

Номер слайду 22

Захист національних прав під час Першої і Другої Світових Воєн, від’єднання від СРСР утворення самостійної держави. Люди боролися бо розуміли, що за них ніхто не побудує їхнього майбутнього. Нас роками хотіли знищити, як націю.

Номер слайду 23

24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла Акт проголошення незалежності України.

Номер слайду 24

28 червня 1996 року Верховна Рада України утвердила Конституцію України

Номер слайду 25

Я українець вірою і кров'ю,Моє коріння тут, у цій землі. Вона моєю живиться любов'ю,А я страждаю болями її. Я українець, син народу того,Що відвикає нині від ярма. Я не корюся, я молюся БогуІ вірю в те, що все це не дарма.

Номер слайду 26

Я українець, смутком оповите. Моє кохання, як гірке вино. Моя рідня розкидана по світу,Як буйним вітром золоте зерно. Я українець! - цього не відняти,В моїй душі співають солов'ї,Були такими мої мама й тато,Й такими будуть правнуки мої!

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Щоб зрозуміти Україну треба побачити її красу, відчути велич її історії, доторкнутись до її культури, звичаїв і традицій, познайомитись з її щедрими, трудолюбивими людьми, які люблять свою країну усім серцем. “Без традиції нема культури, без культури немає нації” (В’ячеслав Липинський )

Номер слайду 48

Вірш українського поета

Номер слайду 49

Хто зображений на фото?

Номер слайду 50

Шевченко Тарас Григорович(поет, письменник, художник)

Номер слайду 51

Чорновіл В’ячеслав Максимович(політик)літературний критик, діяч руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу.був ув'язнений за "антирадянську пропаганду».перебував у таборах суворого режиму і на засланні.2000 року присвоєнно звання Героя України.

Номер слайду 52

Хмельницький Богдан Михайлович(гетьман)

Номер слайду 53

Ступка Богдан Сильвестрович(актор)Український актор театру і кінолауреат Шевченківської премії Народний артист УРСР (1980). Народний артист СРСР (1991). Герой України (2011).

Номер слайду 54

Подкопаєва Лілія Олександрівна(гімнастка)володарка 45 золотих, 21 срібної та 14 бронзових медалей тільки на міжнародних змаганнях, не рахуючи національних першостейзасновниця і голова Міжнародного благодійного фонду «Здоров'я поколінь».

Номер слайду 55

Лижичко Руслана Степанівна(співачка)

Номер слайду 56

Леся Українка (поетеса, письменниця)

Номер слайду 57

Кличко Віталій Володимирович(боксер)

Номер слайду 58

Відомі місця. України

Номер слайду 59

Гніздо Ластівки у Ялті

Номер слайду 60

Львівський оперний театр

Номер слайду 61

Золоті ворота у Києві

Номер слайду 62

Луцький замок

Номер слайду 63

Успенський собор Києво-Печерської Лаври

Номер слайду 64

Собор святої Софії

Номер слайду 65

Пам'ятник засновникам Києва (1982)

Номер слайду 66

Хрещатик. Майдан Незалежності

Номер слайду 67

Доповніть українське прислів’я

Номер слайду 68

Вченому світ, а невченому…. Гарно того вчити, хто хоче ... Голова не на те, щоб тільки…Книга вчить, як на….. Людей питай, а свій розум……

Номер слайду 69

Добрий початок — половина…... Маленька праця краща за велике ……Бджола мала, а й та…. Вік живи — вік …….

Номер слайду 70

Гра «Я добре знаю Україну»

Номер слайду 71

1. Дідух. А) старий чоловік, який живе на ПоліссіБ) сніп, який ставили за старим звичаєм у кутку хати перед Різдвом В) духмяний пиріг, що випікали бабусі напередодні Нового року

Номер слайду 72

Сніп, який ставили за старим звичаєм у кутку хати перед Різдвом

Номер слайду 73

Номер слайду 74

Невелика дерев’яна або металева плоска посудина для зберігання води.

Номер слайду 75

Номер слайду 76

те саме, що й графин;

Номер слайду 77

4. Запаска А) український національний жіночий одяг для обгортання стану замість спідниці Б) великі запаси овочів та фруктів на зиму в селі В) невеличкий поясок для підтримки штанів

Номер слайду 78

Український національний жіночий одяг для обгортання стану замість спідниці

Номер слайду 79

Міста України…Як тебе не любити … мій

Номер слайду 80

Місто Лева…

Номер слайду 81

Ах,…перлина біля моря

Номер слайду 82

Софіївський парк маємо там…

Номер слайду 83

Номер слайду 84

Зараз наша держава переживає тяжкі часи і кожен намагається допомогти, внести свій вклад у майбутнє. Ми пам’ятаємо наших героїв, які цієї зими боролися проти несправедливості, стояли на смерть за незалежність нашої держави. «Небесна сотня» називають їх, низький їм уклін. Ми серцем і душею з тими, хто й у ці дні боронить нашу свободу на сході України, пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя задля нашого щасливого майбутнього. Давайте хвилиною мовчання вшануємо їхню пам'ять…

Номер слайду 85

Номер слайду 86

Не ділімо цю землю,Не ділімо це небо,Не ділімо хатини. Й сім'ї не ділімо!Бо ми - браття, єдиніВ українському слові,В українськім коріння, В українській любові!

Номер слайду 87

Я вірю, Вітчизно, ти станеш на ноги, Махнуть золотистим крилом рушники, І щастя затмить всі печалі й тривоги На вічні роки і прийдешні віки!Я бачу квітучу, щасливу країну,Де кожна людина працює, творить,Де можна навчатись, кохати, радіти,Де кожна хвилина — то святості мить.

Номер слайду 88

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.9
Оригінальність викладу
4.9
Відповідність темі
4.9
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 7
Оцінки та відгуки
  1. Маткобожик Вікторія Миколаївна
    Дякую за натхненну роботу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Петручик Луіза Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. pasemnyk oksana
    молодчинка!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Смолянчук Інна Володимирівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  5. Скрипаченко Леся Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Редька Валентина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Лазарева Антоніна Анатоліївна
    Дякую, за цікавий матеріал.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 4 відгука
pptx
Додано
24 липня 2018
Переглядів
5815
Оцінка розробки
4.9 (7 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку