Презентація до виховного заходу "Шандрівка моя - це країни рідної земля"

Про матеріал

Розвивати в учнів уміння систематизувати матеріал, працювати з різними джерелами інформації; передавати красу рідного краю за допомогою слова, в малюнках і фотографіях. Виховувати любов до рідного краю, бажання більше дізнаватися про минуле і сьогодення; патріотів своєї держави, які в майбутньому будуть працювати на благо своєї Батьківщини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Свято – захист проекту Вчитель початкових класів Шандрівської СЗШ I –III ст. Гранатир І.М. 2014 рік

Номер слайду 2

Україна — це сад вишневий, солов'їні гаї і пшеничні поля, Україна — це світ черешневий, де в ромашках співає земля. Україна - це чисті джерела, і ноги босі у чистій росі, де волошками пахне Говерла, і пшеничний вінок у косі. Це країна - вільна й безмежна, бо ми родом з козацького роду, і буде вона НЕЗАЛЕЖНА за волею свого народу!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Наша Шандрівка є одним з маленьких чарівних куточків України

Номер слайду 5

Науковці Ми - розумні і кмітливі, Юні науковці. Ми науку розвиваєм, Про державу нашу дбаєм. історики географи Тимофійчук Надія Бардаков Андрій Коваленко Світлана Винник Тимофій

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Історичні відомості З 1781 року село мало назву Павлівка, знаходилося на лівому березі ріки Оріль. Петро Іванович Турчанінов купив землі – почав заселяти людей в будинки, що сам будував. 1798 – 1806 – знаходиться під володінням Адмірала – кавалера Петра Івановича Ханенкова. В ці часи згадується подвійна назва села Павлівка – Шандрівка. Шандрівка на початку XX століття була значним селом, в якому проживало 2242 жителі. 1910 – згадуються брати Ган, які були великими землевласниками. 1925 рік – вже згадується не подвійна назва, а просто Шандрівка.

Номер слайду 8

1932 – 1933рр. Створено два колгоспи. Село пережило голодомор. 1933 – 1941рр. Збудовані і працюють семирічна школа, олійниця, млин, кузня, магазин, пошта. 1941 – 1943 рр. Село окуповане німцями. 1944 – 1945рр. Починає працювати неповна середня школа. 1945 – 1950рр. Село швидкими темпами відбудовується.

Номер слайду 9

Головна вулиця села Архівне фото 1960 – 1989рр. Старий магазин Пам’ятник павшим героям війни Будівля контори

Номер слайду 10

Школа з дитячим садком Стара будівля школи Будується новий магазин Будівництво двоповерхової школи

Номер слайду 11

Центральна вулиця Приміщення сільської ради Приміщення ФАПу Освітні заклади школа школа Дитячий садок

Номер слайду 12

Село має вигідне географічне положення. Межує з такими населеними пунктами: з заходу – с. Орілька Новомосковського району, зі сходу – с. Чорнявщина Юрївського району, на півночі – с. Бучки Сахновщянського району, на півдні – с. Чаплинка Юрївського району. Через село пролягає траса Дніпродзержинськ – Лозова. Пролягає водоканал Дніпро – Донбас, який бере початок з річки Дніпро і закінчується в Донецькій області, в річці Сіверський Донець. Славиться село багатим степом.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Митці Поет Художник Володько Єва Матяш Катерина Фотограф Бердник Вікторія Ми – митці, молодці, Ми прекрасного творці. Ми – художники й поети, Пишем вірші та портрети.

Номер слайду 15

Фотовиставка «Мої односельці»

Номер слайду 16

Виставка малюнків «Рідні краєвиди»

Номер слайду 17

ЗБІРКА ВІРШІВ «ШАНДРІВКА МОЯ – ЦЕ КРАЇНИ РІДНОЇ ЗЕМЛЯ»             Учениці 4 класу Шандрівської середньої загальноосвітньої школи ВОЛОДЬКО ЄВИ ВЛАДИСЛАВІВНИ

Номер слайду 18

Шандро кажуть був козак А це, друзі, добрий знак Надумав хутір заснувати Доречі Шандрівкою назвати Розливи річки тут Оріль І степ, і поле, й в’ється хміль Все навкруги красиве й миле Краса його усіх скорила А я над все її люблю. Радість, воля і краса, Чиста вранішня роса Рідний край мій чарівний Ти для мене рай земний. Ти для мене для дитини Маленька часточка Вкраїни. Тут земля моя і рідний дім Мої батьки й блакитне небо Росту щаслива я у нім А що мені ще більше треба Найкращий в світі – рідний край В житті про це ти пам’ятай Живуть по світу різні люди Та кращого ніде не буде Країни є великі і малі На безмежній красивій землі Та найбільший в житті оберіг Це дитинство і рідний поріг. Це село моє – рідна земля Як же дуже люблю тебе я.

Номер слайду 19

Україна - наша Батьківщина, Це поля, озера, ріки Ось Дніпро тут протікає, Небо синє в нас буває. Жовте сонечко тут сяє, Соловейко як співає. Це й музичні джерельця І квітучії поля. Це країна почуття і Країна майбуття. Україна Україна люба, мила, Рідна наша Батьківщина Гарно дітям тут гуляти Ясні ранки зустрічати Кругом краса, скоріш дивись!

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Вікторина 1. На честь кого було назване наше село Шандрівкою? 2. Яку другу назву мало наше село? 3. Що знаходиться біля пам’ятника загиблим героям? 4. В якому році побудована наша школа? 5. Скільки вулиць є у Шандрівці?

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Кожному з нас особливо дорогий той куточок, де ріс, де став людиною.

Номер слайду 26

ppt
Додано
8 січня 2019
Переглядів
1025
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку