Презентація " До всесвітнього дня книги присвячується"

Про матеріал
У презентації найцікавіші факти про книгу. Починаючи із найменшої книги у світі, закінчуючи скульптурами присвячені книзі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

До всесвітнього дня книги присвячується. Презентацію підготувала: Здобнікова Т. Ю.2021р.

Номер слайду 2

Всесвітній день книги та авторського— відзначається щорічно 23 квітня, починаючи з 1996 року. Уперше спробу пов'язати 23 квітня з книгами було зроблено 1923 року продавцем книг у Каталонії (Іспанія) Початкова ідея належаала валенсійському письменнику Вісенту Клавелу Андресу, який запропонував у такий спосіб вшановувати письменника Мігеля де Сервантеса, спочатку 7 жовтня, в день його народження, а потім — 23 квітня, у день його смерті. У 1995 році ЮНЕСКО вирішило святкувати Всесвітній день книги та авторського права 23 квітня, оскільки цей день є датою смерті Вільяма Шекспіра та Інки Ґарсіласо де ла Веґи, а також днем народження декількох інших видатних авторів

Номер слайду 3

Загадки про книги. Не дерево, а з листям, Не людина, а говорить. Склеєна, зшита,Без дверей, а закрита. Хто її откривает-Багато що знає. Без язика, а говорить, Без голови, а все розуміє, Без ніг, а скрізь буває. Дерево — не дерево, а листки має, Той буде мудрим, хто їх добре знає. Дуже я потрібна всім — І дорослим, і малим. Всіх я розуму учу, А сама завжди мовчу.

Номер слайду 4

Прислів`я та приказки про книги. Дім без книги – день без сонця. День без книги, що обід без хліба. З книгою подружишся, розуму наберешся. З ручаїв – ріки, з книжок – знання. Золото добувають із землі, а знання – з книжок. Книга добру навчить, від дурного відверне. Будеш з книгою дружити – буде легше в світі жити.

Номер слайду 5

Вислови про книги

Номер слайду 6

Історія виникнення книги

Номер слайду 7

Стародавні люди писали на каменях, стінах печер за допомогою малюнків. Це було піктографічне письмо.

Номер слайду 8

Перша друкована книга "Львівський апостол” в Україні з’явилася у 1574 році. Її надрукував Іван Федоров, який випередив іноземних майстрів, так як винайшов спосіб друкування тексту двома фарбами одразу.

Номер слайду 9

Перша книга або манускрипт «Лестерський кодекс» була продана на аукціоні за 44,6 мільйонів доларів. Таку ціну дали за роботу Леонардо да Вінчі, яку він написав у Мілані в період з 1506 по 1510 роки. Зошит складається з 18 аркушів, але складені вони спеціальним чином, через що у неї виходить 72 повноцінні сторінки записів. 1994 році в результаті кодекс придбав на аукціоні Білл Гейтс, засновник Майкрософту.

Номер слайду 10

Цікаві факти про книги. Найтовстіша у світі книга - англійський словник, що містить 8600 сторінок.

Номер слайду 11

Найбільшою книгою у світі є, видана у 1976 році у Денвері (штат Колорадо, США), «Суперкнига», розмір якої становить 274 на 307 сантиметрів, а вага - 252 кг 600 г, яка налічує 300 сторінок.

Номер слайду 12

Книги-гіганти

Номер слайду 13

Однією з найменших книг є томик віршів Т. Г. Шевченка «Кобзар», який створив мікромайстер Микола Сядристий. Книга складається із 12 сторінок, кожна площею 0,6 квадратного міліметра. Перегортати сторінки можна тільки загостреним кінцем людської волосини. Книга зшита павутинкою, обкладинка зроблена з пелюстки безсмертника. На обкладинці - портрет поета та зображення хати, де він народився.

Номер слайду 14

Найменші книги

Номер слайду 15

Найбільше видання у світі – це багатотомна збірка "Акти і публікації Британського парламенту 1800-1900 років”. Усі томи збірки важать разом 31 тонну. Для того, щоб їх прочитати, потрібно понад 6 років.

Номер слайду 16

Книги-скульптури

Номер слайду 17

Найнеймовірніші книги у світі

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Пам`ятники книгам

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Додано
27 березня 2021
Переглядів
5444
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку