Презентація до Всеукраїнського Дня довкілля "Практичні поради на кожен день, як бути свідомим у ставленні до довкілля"

Про матеріал
Презентація може бути використана при проведенні годин спілкування й інших заходів до Всесвітнього Дня Землі та Всеукраїнського Дня довкілля та містить прості корисні поради на щодень, як кожен мешканець планети може долучитися до збереження природнього середовища.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичні поради на кожен день, як бути свідомим у ставленні до довкілля. Всеукраїнський День довкілля20 квітня

Номер слайду 2

Кожен з нас може взяти на себе відповідальність за турботу про нашу планету й активно сприяти змінам. Ми всі живемо на одній планеті і, забруднюючи її, шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Кожен для себе повинен знайти шляхи для покращення навколишнього середовища. Разом ми здатні зробити довкілля кращим і надалі не забувати про його охорону.

Номер слайду 3

Використовуйте енергозберігаючі лампи. Вони споживають в 3-5 разів менше електроенергії, ніж лампи розжарювання.

Номер слайду 4

Вимикайте на ніч комп'ютер, телевізори. Комп'ютери та деякі інші прилади споживають енергію навіть в сплячому режимі, тому вимикайте прилади повністю, коли вони не використовуються: виймайте вилку з розетки.

Номер слайду 5

Сортуйте сміття. Окремо зібрані відходи - це не сміття, це вторинна сировина.

Номер слайду 6

Ходіть за покупками з екоторбами. Намагайтеся не брати пропоновані пластикові пакети в магазині, заведіть свою торбинку з екологічних матеріалів і носіть її з собою.

Номер слайду 7

Не купуйте продукцію одноразового використання: посуд, серветки, станки для гоління, ручки. Замість цього віддайте перевагу відповідним багаторазовим речам.

Номер слайду 8

Позбавтеся неекономічної техніки. При її покупці звертайте увагу на економічність (маркування А, А+, Energy Star), таким чином можна зменшити свій рахунок за електроенергію на 30% і економити ресурси планети.

Номер слайду 9

Приймайте душ замість ванни. Скоротіть час перебування в душі, зменшіть натиск. Придбайте спеціальну економічну насадку з функцією повітряного душу. Ремонтуйте протікаючі крани.

Номер слайду 10

Встановіть водолічильник. Таким чином ви будете регулювати витрачання води, адже планета потерпає від її нестачі. Ви одночасно заощадите на комунальних послугах і допоможете природі.

Номер слайду 11

Правильно обирайте побутову хімію. Перед придбанням миючих засобів обов'язково зверніть увагу на їх склад, зазначений на упаковці, та уважно прочитайте інструкцію. А краще виготоляйте самі із натуральних речовин.

Номер слайду 12

Здавайте макулатуру. Для виготовлення 60 кг паперу зрубують дерево. Коли ми бачимо величезні ділянки вирубок, нам шкода ліс, але в той же час ми викидаємо безліч паперу у відро для сміття.

Номер слайду 13

Обирайте корисне для себе та природи. Купуйте екологічно безпечні продукти, вирощені без застосування добрив і пестицидів.

Номер слайду 14

Даруйте не потрібні вам речі. Віддавайте їх іншим людям, таким чином Ви даєте друге життя речам, які будуть приносити користь.

Номер слайду 15

Частіше ходіть пішки. Користуйтеся громадським транспортом або велосипедом замість власного автомобіля, щоб скоротити шкідливі викиди в атмосферу та економити енергоресурси планети. Це не завдає шкоди природі і приносить користь вашому здоров'ю.

Номер слайду 16

Купуймо товари, вироблені у своєму регіоні, й відповідно до сезону. Якщо ми купуємо речі, продукти, які доставляються здалеку, ми сприяємо виділенню великої кількості вуглекислого газу. Тому є сенс використовувати сезонні продукти харчування та перевіряти, звідки вони походять.

Номер слайду 17

За нас ніхто планету не врятує!Дбаймо про те, що залишимо нащадкам!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Саєнко Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 квітня
Переглядів
42
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку