Презентація "Додавання малюнків із файлу до текстового документа та їх форматування." (5 клас)

Про матеріал

Презентація "Додавання малюнків із файлу до текстового документа та їх форматування." (5 клас)

Додати графічні об'єкти: фото, малюнки, схеми або діаграми до тексту можна за допомогою інструментів групи Ілюстрації, що розміщуються на вкладці Вставлення.



Зміст слайдів
Номер слайду 1

Додавання малюнків із файлу до текстового документа та їх форматування. За новою програмою

Номер слайду 2

Ти дізнаєшся:

Номер слайду 3

Додавання малюнків із файлу. Додати графічні об'єкти: фото, малюнки, схеми або діаграми до тексту можна за допомогою інструментів групи Ілюстрації, що розміщуються на вкладці Вставлення.

Номер слайду 4

Додавання малюнків із файлу. Для вставлення малюнка з файла виконують такі самі дії, як і при додаванні малюнка з файла в середовищі редактора презентацій. Відмінність полягає лише втому, що в текстовому документі основним об'єктом є текст. Тому потрібно вказати спосіб розташування зображення чи іншого графічного об'єкта відносно тексту: У тексті або Обтікання текстом.

Номер слайду 5

Додавання малюнків із файлу1. Перейти на вкладку Вставлення2. Вибрати команду Зображення3. Вибрати файл зображення4. Натиснути кнопку Вставити

Номер слайду 6

Вікно Вставлення зображення. Вибрати папку. Область відтворення змісту обраної папки. Кнопка Вставити

Номер слайду 7

Додавання малюнків із файлу. Щоб виділити зображення, його потрібно клацнути лівою кнопкою миші. Виділене зображення має прямокутну рамку з маркерами. За допомогою маркерів графічні об’єкти можна розтягувати, стискати, обертати. Так, фігури можна збільшувати, зменшувати, обертати, віддзеркалювати, розфарбовувати, комбінувати.

Номер слайду 8

Додавання малюнків із файлу. Розгляньте малюнки. Які операції над зображенням було виконано за допомогою маркерів?

Номер слайду 9

Додавання малюнків із файлу. Для вставлення в документ геометричних фігур (прямокутників, овалів, ліній, зірок тощо) використовують інструмент Фігури;

Номер слайду 10

Способи розташування зображення

Номер слайду 11

Додавання малюнків із файлуІнструменти для розташування зображення на сторінці можна обрати у групі Упорядкування вкладки Формат. Ця вкладка з'являється на стрічці інструментів при виділенні графічного об'єкта.

Номер слайду 12

Додавання малюнків із файлу. Окрім інструментів групи Упорядкування, на вкладці Формат розташовані інші інструменти форматування графічних об'єктів. Наприклад, у групі Настроювання можна обрати інструменти для зміни яскравості й контрастності зображення або взагалі перефарбувати його.

Номер слайду 13

Додавання малюнків із файлу. А в групі Стилі рисунків — задати тінь, нахил, розмивання, вигляд контурів та інші ефекти.

Номер слайду 14

Додавання малюнків із файлу. Група Розмір містить інструменти для вирізання фрагментів малюнків і встановлення їх висоти і ширини. Дізнатися більше про призначення всіх інструментів можна з довідки текстового процесора.

Номер слайду 15

Додавання малюнків із файлу. Для створення схем/діаграм використовують інструмент Smart. Art, і колекцію шаблонів, які відображаються у вікні Вибір рисунка Smart. Art. Рисунки Smart. Art використовують для наочного й більш цікавого подання матеріалу.

Номер слайду 16

Вікно Вибір рисунка Smart. Art. Колекція шаблонів. Ескізи шаблонів. Підказки

Номер слайду 17

Створення схем/діаграм Кожна схема/діаграма складається з графічних фігур і текстових написів. Кількість і їх склад визначається макетом. У колекції зібрано набір макетів до коленого типу діаграм. Вибір макета залежить від структури даних кожного конкретного завдання, тому його обирає користувач. У деяких шаблонах передбачено використання зображень, про що можна дізнатися з підказки.

Номер слайду 18

Створення схем/діаграм Після вибору шаблону і потрібного макета до схеми/діаграми потрібно додати текст. Для цього необхідно клацнути лівою кнопкою миші на потрібному елементі та ввести текст, або скористатись полями для введення тексту в області Введіть текст, що відкривається ліворуч. Щоб додати новий об'єкт до схеми/діаграми, слід у контекстному меню схема/діаграма вибрати потрібну вказівку, наприклад, Додати фігуру або Додати текст.

Номер слайду 19

Створення схем/діаграм

Номер слайду 20

Форматування схем/діаграм. Форматувати вставлені до текстового документа схеми/діаграми можна за допомогою інструментів вкладки Конструктор, яка відображається на стрічці при виділенні схеми/діаграми.

Номер слайду 21

Форматування схем/діаграм. Для форматування окремих елементів діаграми можна скористатись інструментами вкладки Формат, яка відображається на стрічці при виділенні об'єкта схеми/діаграми.

Номер слайду 22

Додавання малюнків із файлу. Вставлене зображення можна видалити. Щоб видалити зображення, його потрібно виділити та натиснути клавішу Delete або Back. Space. Delete Back. Space

Номер слайду 23

Повторюємо. Вставлення. Рисунок. Схема/діаграма. Обрати файл зображення. Обрати вигляд діаграми. Натиснути кнопку Вставити. Заповнити діаграму

Номер слайду 24

Дайте відповіді на запитання. Наведіть приклади графічних об'єктів, які можна вставити дотекстового документа. Як вставляти в текстовий документ малюнки з файла?Як змінювати параметри форматування графічних об'єктів: розташування відносно тексту, обтікання текстом?Як створювати в текстовому документі організаційні діаграми?Як видалити вставлений графічний об’єкт?

Номер слайду 25

Розгадайте ребус. Зображення

Номер слайду 26

Розгадайте ребус. Малюнок

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. ЗОШ Жовтянська
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Берковська Людмила Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 липня 2018
Переглядів
7419
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку