Презентація досвіду роботи "Інтеграція lego - технологій в освітній процес ЗДО"

Про матеріал
Матеріал представляє завдання, шляхи реалізації та результати педагогічної діяльності за темою: "Інтеграція lego - технологій в освітній процес ЗДО".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: “Інтеграція Lego – технологій в освітній процес ЗДО” Підготувала вихователь Любарського ЗДО логопедичної групи №1 Манько О. В.

Номер слайду 2

LEGO – одна з найвідоміших і поширених нині педагогічних систем, яка широко використовує тривимірні моделі реального світу в предметно-ігровому середовищі в процесі навчання та розвитку дитини дошкільного віку. Одним з таких методів вважається широке використання конструкторів LEGO Education. Конструктори LEGO на сьогоднішній день є незамінним матеріалом для занять у закладах дошкільної освіти, початковій школі. Для педагогічного процесу LEGO-технологія цікава тим, що, базуючись на інтегрованих принципах, об’єднує в собі елементи гри та експериментування. Ігри з LEGO виступають засобом дослідження та орієнтації дитини в реальному світі. LEGO – технології сприяють формуванню позитивної мотивації до конструктивної діяльності, активного включення дитини в процес гри, виховання у дітей толерантного ставлення до оточуючих, створює основу для формування освітніх навичок.

Номер слайду 3

Конструктор LEGO – це не лише яскрава іграшка, а цілий методичний комплекс, що відкриває педагогам та батькам широкі можливості для його використання в освітньому процесі. Мета роботи з LEGO констуктором: Розвиток дрібної моторики рук, стимулюючи в майбутньому загальний мовленнєвий розвиток і розумові здібності дитини-дошкільника. Отримання математичних знань про рахунок, форму, пропорції, симетрії, навчанню швидкому орієнтуванню в просторі. Розширення своїх уявлень про навколишній світ, архітектуру, транспорт, ландшафт. Розиток уяви, творчого мислення, виховання вміння спілкуватись один з одним, поваги до своєї та чужої праці. Основні принципи освітньої роботи з LEGO констуктором:доступність матеріалу; систематизування та послідовність провелення занять ; емоційна насиченість тематичних занять;проблемно -ситуативний характер занять ;варіативно-диференційований зміст занять; надання дітям широкої самостійності, заохочення їх ініціативи.

Номер слайду 4

Інтеграція  LEGO-технологій в роботу з дітьми нашої групи відбувається через використання LEGO - конструктора в інтегрованих заняттях з ознайомлення з природою та навколишнім світом, занять з логіко-математичного розвитку, розвитку мовлення, при проведенні роботи з основ безпеки життєдіяльності, руховій активності дітей. Попередньо вихователями було опрацьована методика та технологія використання ЛЕГО конструювання в роботі з дошкільнятами та позитивний вплив даної технології на всебічний розвиток дітей, проведено моніторинг рівня знань та вмінь дітей роботи з коструктором LEGO, розробляємо план роботи з дітьми за даною технологією, ряд занять , д/ігор, консультацій для батьків, придбано індивідуальні набори LEGO SYSTEM. Роботу з дітьми ми розпочали в середній групі зі знайомства з деталями конструктора LEGO DUPLO, модедювання логічних відносин. Другим етапом роботи було навчання дітей моделювання об ’єктів реального світу.

Номер слайду 5

Інтеграція  LEGO-технологій в освітній процес ЗДО

Номер слайду 6

Доброго ранку, сонце привітне!Доброго ранку, небо блакитне!Доброго ранку, у небі пташки!Доброго ранку, маленькі дубки!Я вас вітаю, люблю, пізнаю!Бо ми живемо в одному краю!РАНКОВЕ ВІТАННЯ

Номер слайду 7

Довкілля вивчаємо - тваринам житло лагодити допомагаємо

Номер слайду 8

Наш перший фоторепортаж“На чому я подорожую”

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ГОРОД НА ПІДВІКОННІ В

Номер слайду 11

ТАКІ РІЗНІ ТА КОРИСНІ РОБОТИ В

Номер слайду 12

Для цеглинок торт готували – весело конструювали

Номер слайду 13

Робота з конструкторами ЛЕГО, дозволяє дітям у формі пізнавальної гри дізнатися багато важливих ідей і розвиває необхідні в подальшому житті навички суспільно - активної, творчої особистості, яка самостійно генерує нові ідеї, приймає нестандартні рішення.

Номер слайду 14

ОЧІКУВАНИЙ РЕЗУЛЬТАТ Формування конструкторських вмінь і навиків у дітей. Виховання творчої особистості. Розвиток мови та комунікативних навиків у дітей. Розвиток нестандартного мислення у дітей, здібностей до конструктивної діяльності. Доброзичливі відносини між батьками та дітьми, між батьками у групі. Розвиток творчого потенціалу педагогів. Зміцнення комунікативних відносин у колективі. В

Номер слайду 15

ДОЛУЧАЙТЕСЬ ДО ЧАРІВНОГО СВІТУ LEGO ! ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондаренко Наталя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 лютого
Переглядів
361
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку