Презентація Економіко- географічна характеристика Італії

Про матеріал
В презентації надано економіко- географічну характеристику Італії (ЕГП, природні умови і ресурси, населення, економіка)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Пізанська вежа

Номер слайду 4

Сієна, Кафедральний собор

Номер слайду 5

Міланський собор стилю готики У країні знаходиться найбільша у світі (44) кількість пам'яток ЮНЕСКО.

Номер слайду 6

Краса міст Італії. Флоренція

Номер слайду 7

Венеція

Номер слайду 8

Венеціанський карнавал  Венеція прекрасна в будь-який пору року, але особливо вона прекрасна під час проведення Карнавалу. Щороку півмільйона прихильників цього чарівного свята і просто романтики приїжджають до Венеції, щоб насолодитися феєричною атмосферою карнавалу,  приєднатися до веселої вуличної ходи і прийняти участь у костюмованих виставах.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Мафія

Номер слайду 11

Офіційна назва- Італійська Республіка Територія:301,2 тис. кв. км -Сіцілія, Сардинія Населення: 58,057 млн. Столиця: Рим Офіційна мова: італійська Етнічні групи: італійці (94,1 %), сардинці. Грошова одиниця: євро = 100 євроцентів. Державний устрій: парламентська республіка. Глава держави: президент. АТ поділ: унітарна держава 20 областей,130 провінцій. На територіі Італії- Ватикан, Сан-Марино н

Номер слайду 12

Історія Італії починається близько 500 р. до Р. Х., коли були закладені основи Римської Держави. У 1861р король Сардинії Віктор Емануїл ІІ проголосив державотворення. До 1870р Італія знаходилася в сучасних кордонах, в липні 1871 р. Рим став столицею об'єднаної Італії. У червні 1946р. Італія проголошена Республікою.

Номер слайду 13

Півострівна, острівна, материкова держава вигідне ЕГП (центральне положення в Європі, 80%- морські кордони, межує з розвинутими країнами Європи ??) На перехресті транспортних шляхів Велика протяжність з північного заходу на південний схід. Розташована в 2-х кліматичих поясах: субтропічний середземноморський (спекотне сухе літо та багата на опади зима), помірний (Альпи- бар’єр для холодних повітряних мас з півночі. Природні ресурси-?

Номер слайду 14

58 млн, 90%- італійці Природний приріст-0% Густота- понад 190чол. км кв Рівень урбанізації -68% 99% сповідують католицизм Експресивність, людяність, кмітливість, розум, вишуканий смак, люблять публічні розваги

Номер слайду 15

Італія — високорозвинена індустріально-аграрна країна, яка за обсягом промислового виробництва входить 10-ку найрозвиненіших країн світу. Основні галузі:машинобудівна, текстильна, швейна, залізо- і сталеливарна, хімічна, харчова, моторобудівна, туризм. Найважливіший сектор  — обробна промисловість. Поліляється на 11 економічних районів, об’єднаних і у 3 групи: Північ(Мілан)- 58% ВВП (Мілан-Генуя-Турин)- машинобудування, нафтопереробка, хімічна, металургія, легка, харчова, м’ясо-молочне тваринництво 2. Центр (Рим)- ІІ місце за економічним потенціалом, чорна металургія, хімічна, меблева, текстильна, взуттєва, харчова. 3. Південний (Неаполь)- с-г, туризм, курорт. Транспорт — залізничний, автомобільний, морський, повітряний.

Номер слайду 16

Енергетика залежить від імпорту енергоресурсів. Він досягає 4/5 її потреб, проти 1/2 у середньому в Зах. Європі. Особливо велика роль належить імпортній нафті (приблизно 70 млн т на рік). Пункти прийому нафти і нафтопереробки - Ґенуя і Трієст, від яких ідуть нафтопроводи в Німеччину, і невеликі портові міста на Півдні. Важливим є підводний газопроводу (Алжир-Туніс і Сицилію). Підводна частина -160 км. Власний видобуток — 5 млн т, газу — 60 млрд м3. (Паданська низовина). ТЕС-70% на ГЕС припадає 1/5 (побудовані на лівих притоках р. По, що беруть початок в Альпах). Атомна енергетика не розвинена.

Номер слайду 17

Машинобудівна Автомобілебудування (“Фіат”)  Тракторобудівництво Судобудівництво, авіаційна. Офісне та побутове обладнання. Електротехнічне холодильники, пральні машини. Мотоцикли, мопеди, велосипеди. Металургія Орієнтується на імпорту сировину та паливо. Центри- портові міста (Генуя, Неаполь, Таранто), Турин, Мілан) Електрометалургія, переробна металургія Виплавка алюмінію, свинця, цинку, ртуті, розміщені в р-х ТЕС, ГЕС (Больцано, Тоскана) Хімічна-?

Номер слайду 18

Сталь, автомобілі, судна, побутова електротехніка (морозильники, кухонні печі, пральні посудомийні і швейні машини), конторське обладнання (друкарські і лічильні машини), тканини, одяг, взуття, пластмасові вироби і меблі. Як експортер побутової електротехніки, одягу і взуття займає провідні позиції в Європі.

Номер слайду 19

Метал та металопродукти, мінеральна сировина, хімічна продукція.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Карпевич Леся Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
11 жовтня 2020
Переглядів
933
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку