Презентація "Електричний струм у металах"

Про матеріал
Презентація до уроку фізики 8 клас "Електричний струм у металах". Дає можливість учням візуалізувати матеріал. Написання есе «Як вплине на енергозбереження України пошук напівпровідників та їх застосування»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розум полягає не тільки в знанні,але й в умінні застосовувати знання на ділі. Арістотель.

Номер слайду 2

- Що називають електричним струмом? - Що ж беруть за напрям струму? - Чи достатньо тільки заряджених частинок, щоб протікав електричний струм? -Чи всі речовини мають здатність проводити електричний струм?-В залежності від цієї здатності речовини поділяють на...-Наведіть мені приклад діелектриків і провідників.-Що є гарним провідником??При нагріванні металевої пружини лампа починає світити менш яскраво?

Номер слайду 3

Електричний струм у металах. Познайомитись з явищем надпровідності Дізнатись, якзалежить опірметалів від температури. З’ясувати природуелектричного струмув металахrr

Номер слайду 4

Яка будова металу? Електричний струм у металах – це напрямлений рух вільних електронів. Носії струму – вільні електрони

Номер слайду 5

Електронна теорія провідності металів створена наприкінці 19 – початку 20 століття. Це доведено класичними дослідами : К. Рикке (1901 р.) - німецький фізик; Л. И. Мандельштамом і Н. Д. Папалекси (1913 р.) - наші співвітчизники; Т. Стюартом і Р. Толменом (1916 р.) - американські фізики.

Номер слайду 6

ДОСЛІД МАНДЕЛЬШТАМА-ПАПАЛЕКСІ

Номер слайду 7

Завдання Визначте напрям струму, що виникне в металевому кільці після різкої зупинки?

Номер слайду 8

Залежність опору від температури. При нагріванні опір зростає? Чому? ….

Номер слайду 9

Залежність опору металевих провідників від температури використовується в різних вимірювальних і автоматичних пристроях. Застосування явища:термометр опору. Такі термометри дають змогу дають змогу вимірювати дуже низькі і дуже високі температури

Номер слайду 10

Явище надпровідностіУ 1911 р. Камерлінг –Оннес встановив, що при охолодженні ртуті в рідкому гелії її опір спочатку змінювався поступово, а при досягненні температури 4,1 К різко спадав до нуля.

Номер слайду 11

Результати експерименту. Явище зменшення опору до нуля називається надпровідністю.ртутьмідь

Номер слайду 12

Дай відповідь. Як рухаються електрони провідності в металевому провіднику, коли в ньому: а) немає електричного поля; б) створене електричне поле?2. Чому струм при замиканні кола починає текти одночасно по всіх провідниках?3 . З якою швидкістю поширюється в провіднику електричне поле?4. Які головні технічні труднощі використання надпровідників на практиці?

Номер слайду 13

Навчаємося розв'язувати задачіУ мідному проводі через поперечний переріз за 100 мс пройде електронів . При збільшенні температури на 20o C кількість електронів стала = Як змінився опір мідного провідника та струм що протікає в ньому? На скільки змінилось значення струму?

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Параграф 36 Вправа 36 №1,2 Високий рівень (4)Напишіть есе на тему «Як вплине на енергозбереження України пошук напівпровідників та їх застосування»

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. neznayenko boris
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Юхимець Ніна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Розробки уроків
Додано
17 квітня 2020
Переглядів
17014
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку