Презентація.Емоційний вплив кольору в інтер'єрі школи на розумову діяльність учнів

Про матеріал

Презентація на тему: "Емоційний вплив кольору в інтер'єрі школи на розумову діяльність учнів".Наші очі здатні розрізняти і вловлювати більше мільйона кольорів і відтінків, які як вже давно доведено вченими, активно впливають на наше самопочуття, настрій, емоції, а отже і на розумову активність.Адже деякі кольори можуть підвищувати працездатність.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Емоційний вплив кольору в інтер’єрі школина розумову діяльністьучнів

Номер слайду 2

Вступ. Наші очі здатні розрізняти і вловлювати більше мільйона кольорів і відтінків, які як вже давно доведено вченими, активно впливають на наше самопочуття, настрій, емоції, а отже і на розумову активність. Адже деякі кольори можуть підвищувати працездатність.

Номер слайду 3

Розглянемо вплив кожного кольору на людину: Білий колір в інтер’єріЦе досить нейтральний колір, він викликає позитивні емоції. Білий колір в інтер’єрі створює відчуття чистоти і гармонії. Він не розташовує до розслаблення, а навпаки здатний зарядити бадьорістю і енергією. Білий служить ідеальною основою для будь-яких колірних акцентів, збільшуючи їх яскравість і виявляючи насиченість. Унікальність білого кольору полягає в тому, що він дозволяє створювати інтер'єри практично у будь-якому стилі - від мінімалістських до парадно-помпезних. Білий інтер'єр може бути спокійним, ефектним, вишукано-витонченим, розкішним, нарядним і святковим.

Номер слайду 4

Червоний колір в інтер’єріЧервоний - особливий колір. У нього найбільша довжина хвилі відтінків. Цей колір незаперечно впливає на свідомість людини. Тому і використання його має бути з розумом. Відтінки червоного впливають на настрій людей. Вони збуджують, мають стимулюючий вплив на інтелект, але через деякий час стомлюють, знижують працездатність, викликають агресію. Обов'язково потрібно врахувати, що червоний додає візуального об'єму. Стіни здадуться ближче, а стеля нависне над вашою головою, якщо їх пофарбувати в відтінки червоного. А меблі в червоних тонах здаються ширше, ніж є насправді. Червоний колір здатний підвищити працездатність і активність людини. Його вплив на людину, в порівнянні з рештою палітрою, найсильніше. Найбільш сприятливе рішення в інтер’єрі – використання світлих відтінків червоного, які існують в природі.

Номер слайду 5

Зелений колір в інтер’єріЦей колір дуже позитивно впливає на нервову систему людини, заспокоює, дарує відчуття комфорту й умиротворення. Символізує спокій і свіжість. Зелений колір надає почуття ясності, зменшує апетит. Зелений інтер'єр може творити чудеса, психотерапевтами давно доведено, що якщо в житті людини настав кризовий момент, йому бракує тепла, емоцій і гармонії, можна заповнити дані прогалини, зануривши домашній або офісний інтер'єр в зелений колір. Крім того, зелені відтінки налаштовують на позитивний лад, допомагають позбутися від накопиченого негативу, роздратування і неконтрольованої агресії. Так само не можна не відзначити, що невеликі за площею приміщення, крім світлих традиційних тонів (білих, бежевих і світло-сірих), рекомендується фарбувати саме в зелену палітру. Чому? Насправді все просто, так як зелені тони є представниками природи, то й приміщення, оформлені в розглянутому кольорі, будуть немов наповнені свіжим повітрям і сонячною енергією.

Номер слайду 6

Синій колір в інтер’єріСиній – холодний колір, він здатний створити ділову робочу атмосферу в приміщенні. Синій колір налаштовує на спокій, споглядання і розважливість. Даний колір здатний заспокоїти серцебиття і нормалізувати тиск. Крім того, синій колір в інтер'єрі «охолоджує» занадто «гарячі» кімнати. Ось чому використовувати ті чи інші відтінки синього - це абсолютно виправдане рішення.

Номер слайду 7

Помаранчевий колір в інтер’єріПомаранчевий колір – яскравий і теплий, він здатний викликати у людини відчуття тепла, підняти настрій, викликати збудження, підвищити активність, створити урочисту атмосферу свята. Усі відтінки помаранчевого заряджають позитивом. Бажання спілкуватися і ділитися своїми почуттями виникає навіть у тих людей, які звикли тримати все в собі».

Номер слайду 8

Фіолетовий колір в інтер’єріФіолетовий колір Фіолетовий колір спонукає до активності, особливо у творчих особистостей. У великій кількості може викликати втому і роздратування.в інтер’єрі

Номер слайду 9

Сірий колір в інтер’єріСірий колір прекрасно гармоніює практично з усіма кольорами, сприятливо впливає на людину, дарує відчуття спокою і захищеності, знімає напругу, розслабляє. Цей універсальний колір відмінно виглядає в поєднанні з іншими, більш яскравими і насиченими кольорами. Він виступає в якості ідеального фону, що дозволяє облагородити навіть саму невелику кімнату зі скромною обробкою. Нейтральний сірий підійде для будь-якого приміщення.

Номер слайду 10

Бежевий колір в інтер’єріДля того, щоб студенти краще навчались, їм потрібно створити певну атмосферу, яка з одного боку – налаштовувала б на працю, а з іншого – могла б заспокоїти, адже саме у навчальному закладі більшість перебуває у стані стресу. Науково та статистично доведено, що найкращі кольори для стін - це беж, пастельно-жовтий, можливе додавання ніжно-зеленого та блакитно-білого кольорів. Бежевий колір не здатний викликати негативних емоцій у людини, він створює відчуття спокою і стабільності.

Номер слайду 11

Дякую за увагу😊

pptx
Додано
28 жовтня 2018
Переглядів
2281
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку