Презентація "Літній чи зимовий час?"

Про матеріал

Презентацію розроблено для використання на виховних годинах. Висвітлення дискусії: в якому часі залишитися жити при цьому – у «літньому» чи «зимовому». І чи потрібно переводити годинник взагалі

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимовий чи літній?

Номер слайду 2

Традиція переведення годинників існує в Україні з 1981 року – саме тоді в СРСР з'явилася практика переходу на зимовий і літній час. А от інші країни почали це робити набагато раніше. До прикладу, Німеччина почала переводити годинник у 1916 році, щоб економити вугілля. Через рік Велика Британія теж розпочала цю традицію, а ще через два – приєдналась Америка. На сьогодні понад 80 країн переводять годинник, аргументуючи це економією електрики.

Номер слайду 3

ЄВРООПИТУВАННЯ: ПЕРЕВЕДЕННЯ СТРІЛОК УСІМ НАБРИДЛО99 відсотків відповідей Єврокомісія отримала саме від громадян країн ЄС. Результати опитування виявилися доволі переконливими. 76 відсотків опитаних засвідчили негативне ставлення до переходу на літній/зимовий час, і лише 19 відсотків – позитивне. 84 відсотки висловилися за скасування щорічного подвійного переведення стрілок годинника.

Номер слайду 4

Головною причиною для відмови від переведення годинників більшість респондентів – 43 відсотки – назвали шкідливий вплив на здоров'я людини, ще 20 відсотків вважають, що воно не призводить до заощадження енергії. В той же час, 42 відсотки тих, хто виступає за збереження існуючої практики переведення часу, пояснюють це додатковою зручністю для розваг і відпочинку ввечері за рахунок «відтермінування» сутінок.

Номер слайду 5

За станом на сьогодні в країнах ЄС переведення годинників здійснюється двічі на рік, відповідно до сезонних коливань тривалості світлового дня. Це означає, що європейські годинники переводяться на годину вперед в останню неділю березня, і, відповідно, на одну годину назад в останню неділю жовтня, що повертає годинники до «стандартного часу».

Номер слайду 6

Таке явище має історичні причини. Вперше подібні часові коливання були запроваджені в часи Першої та Другої світових воєн з метою заощадження енергії. Пізніше багато європейських країн відмовилися від такої практики. Порядок, що існує до сьогодні, був знову запроваджений у 70-ті роки ХХ століття, коли європейські країни започаткували «літній час» знову, за необхідності заощаджувати електроенергію, що було викликано нафтовою кризою.

Номер слайду 7

56% ЄВРОПЕЙЦІВ ЗА «ЛІТНІЙ» ЧАС, 36% – ЗА «ЗИМОВИЙ»Цікаво, що «стандартним» для країн Європи є саме «зимовий» час.І ще одне: дослідження, проведене Єврокомісією, не претендує на репрезентативність і не може вважатися таким, що відображає домінуючі переконання європейців.

Номер слайду 8

НІМЕЧЧИНІ БІЛЬШЕ ДО ВПОДОБИ «ЗИМОВИЙ» ЧАСАВСТРІЯ ХОЧЕ ЖИТИ «ПО-ЛІТНЬОМУ»ФРАНЦУЗИ НЕГАТИВНОЇ ДУМКИ ПРО «ЛІТНІЙ» ЧАСБОЛГАРИ І МОЛДОВАНИ МРІЮТЬ ПРО «ВІЧНЕ ЛІТО»ПОЛЬЩА ПОКИ ЩО ЦИМ НЕ ПЕРЕЙМАЄТЬСЯЗА ПОЛЯРНИМ КОЛОМ ВСЕ ЦЕ НЕ МАЄ ЗНАЧЕННЯКРАЇНИ БАЛТІЇ: ТРИ ПРОТИ ОДНОЇ - Литва, Латвія та Естонія не переходили на літній час. Думки Європи

Номер слайду 9

Існує думка

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

www.themegallery.com. Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 жовтня 2018
Переглядів
1342
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку