Презентація "Енергозбереження в нашому житті"

Про матеріал

Презентація дає можливість виявити творчість, індивідуальність, практично всі учні виявляються залученими в процес пізнання. Спостерігається: концентрація уваги; включення всіх видів пам'яті: зорової, слухової, моторної,асоціативної; більше швидке й глибоке сприйняття матеріалу;підвищення інтересу до вивчення предмета;зростання мотивації до навчання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Енергозбереження в нашому житті

Номер слайду 2

Вугілля

Номер слайду 3

Нафта не тільки джерело енергії, але і сировина для нафтохімічної промисловості, виробництва пластмас і навіть ліків. Частка нафти у світовому енергобалансі складає більше 46%. Її часто називають “чорним золотом”. Катастрофа у Мексиканській затоці стала для американців "нафтовим Чорнобилем" Нафта

Номер слайду 4

Газ. Природний газ - це третє за величиною джерело енергії. Відомо, що25 % енергії у світі виробляється з природного газу.

Номер слайду 5

Атомна енергетика в Україні

Номер слайду 6

Аварія на Першій Фукусімській АЕС сягнула найвищого рівня радіаційної небезпеки – семи балів за міжнародною шкалою ядерних подій. Трагедію часто порівнюють із вибухом на Чорнобильській атомній електростанції, а Японія і до сьогодні бореться із її наслідками.

Номер слайду 7

Енергія Сонця. Найперспективнішим вважається метод перетворення сонячного випромінювання на електричну енергію за допомогою сонячних батарей. Нині такі батареї застосовуються : на космічних, телефонних станціях, для живлення радіостанцій геологів, навігаційних маяках. Енергія Сонця безпечна для довкілля. Її можна виробляти поки світитиме Сонце. Використання сонячного випромінювання доцільне для вироблення теплової та електричної енергії й можливе на всій території України.style.colorfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 8

Вітроенергетика. В Україні здавна використовували енергію вітру - за допомогою вітряків мололи зерно на борошно, на човни встановлювали вітрила.

Номер слайду 9

Гідроенергетика. Гідроелектростанції споруджують на повноводних річках із відповідним рельєфом місцевості. Атмосферу таке джерело енергії не забруднює, а от природним екосистемам завдає шкоди. Першу в Україні гідроелектро-станцію - Дніпрогес - збудовано 75 років тому на Дніпрі в районі Запоріжжя. Першу в Україні гідроелектро-станцію - Дніпрогес - збудовано 75 років тому на Дніпрі в районі Запоріжжя.

Номер слайду 10

Біоенергетика

Номер слайду 11

Заходи енергозбереження:не забувайте вчасно вимикати електричні та газові прилади; утеплюйте вікна в холодну пору року; стежте, щоб вхідні двері були щільно зачинені;

Номер слайду 12

Заходи енергозбереження:- Не залишайте заряджатися мобільні телефони на всю ніч. 95% енергії використовується даремно, коли зарядний пристрій підключено до розетки постійно.-Холодильник не розташовувати близько до радіаторів опалення. Не треба ставити в холодильник гарячі або теплі продукти.- Кип’ятити лише стільки води, скільки вам потрібно. Чистити чайник від накипу.- Відремонтувати кран, що протікає.

Номер слайду 13

1. Що для землеробства екологічно «вигідно» - малосніжна чи багатосніжна зима?Відповідь. Багатосніжна, тому, що сніг укриває озимі культури від замерзання й навесні добре зволожує грунт.2. Скільки кубометрів газу виділяється в місті, забруднюючи довкілля, якщо 20 автомобілів витратили за день 200 кг бензину? Густина газу дорівнює p=0,002кг/м3 Відповідь: V=m/ p=100000м3

Номер слайду 14

Номер слайду 15

7. Чому вітрові й сонячні електростанції не набули широкого використання? Відповідь. Вітрові й сонячні електростанції малопотужні й працюють нестабільно, перші залежать від сили вітру, другі «непрацездатні» уночі та за похмурої погоди.

Номер слайду 16

10. Чому атомні і теплові електростанції не можна розміщувати зблизька одну від однієї? Відповідь. При взаємодії водяної пари, що виділяється АЕС з викидами в атмосферу теплових станцій утворюються кислотні дощі .

Номер слайду 17

Номер слайду 18

13. Забруднення атмосфери відходами промисловості призводить до зменшення льодовиків в горах. Чому? Які можливі екологічно небажані наслідки цього? Відповідь: Із-за парникового ефекту температура довкілля збільшується. Це призводить до танення льодовиків, збільшення рівня світового океану і, як наслідок, затоплення материків.14. Після вибуху атомної бомби в Хіросімі і Нагасакі було помічено, що люди, одягнені у білий (і інших світлих тонів) одяг, отримали менш сильні опіки, чим одягнені в темне. Чим це пояснюється? - Відповідь: Білий одяг краще відбиває промені, чим темна, тому нагрівається менше.

Номер слайду 19

«Навіщо нам берегти енергію?»• Щоб заощадити гроші.• Щоб зменшити забруднення повітря і води.• Щоб зменшити катастрофічні наслідки зміни клімату.• Щоб знизити енергоємність економіки.• Щоб знизити залежність економіки нашої країни від світових цін на енергоносії.• Щоб залишити ресурси нашим нащадкам.• Щоб виграти час для пошуку і освоєння нових джерел енергії.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Качерова Тетяна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Медведєва Анастасія Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
Додано
19 грудня 2020
Переглядів
6232
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку