Презентація "Етика - наука про мораль."

Про матеріал
Презентація з " Основ християнської етики" Підготувала Новак Т.О. Вчитель християнської етики
Зміст слайдів
Номер слайду 1

8 клас №2

Номер слайду 2

Тема. Етика – наука про мораль. « Навчати людей розуму, але не навчати моралі – це створення загрози для суспільства» Теодор Рузвельт

Номер слайду 3

Слово « етика» з грец. означає « звичаї», « характер»У 4 ст. до н.е Арістотель вперше вжив « етичний» для позначення особливої групи чеснот( мудрості, поміркованості, справедливості тощо)

Номер слайду 4

МОРАЛЬ –це певні норми, правила, погляди і уявлення, які регулюють поведінку між людьми. ЕТИКА – це наука про мораль. Предметом вивчення етики є моральний аспект життя людини.

Номер слайду 5

Розрізняють абсолютну і релятивну мораль. Абсолютна мораль — правила співжиття людей, які встановлені і визначеніБожим Законом, мають вічний характер.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Руйнування абсолютної моралі веде за собою занепад суспільства, духовне зубожіння народу.(про плем*я де мами піклуються про дітей лише допоки годують молоком. Діти перетворюються на зграю бандитів. Що здобувають собі їжу, розбій – це спосіб життя цілого племені )

Номер слайду 8

Релятивна мораль — правила співжиття людей, які встановлені і визначенісамими людьми, мають тимчасовий характер( змінюються від часу в якому живеш, віку, статі, матеріального становища, місця проживання і т.п.)

Номер слайду 9

На моральну поведінку людини або на дотримуваня заповідей Божих особливо впливає її віра. Для християнина віра – це прийняття тих істин, що об’явлені Богом у Старому й Новому Завітах. Притча «Жива віра»

Номер слайду 10

ЖИВА ВІРАЗустрілися якось рабин і фабрикант, що вироблявмило. Фабрикант почав говорити:– Не розумію, для чого потрібна релігія? У світі панує безлад, війни, нужда, і то після тисячолітнього проповідування про правду, мир, після всіх молитов, проповідей і повчань, які лунають в церквах. Якщо релігія дійсно є добра, правдива й потрібна, то чому так діється?Рабин не відповів нічого. Вони й далі йшли поруч, аж раптом побачилидитину, яка бавилася в баюрі. Рабин сказав:– Поглянь на цю дитину. Ти твердиш, що мило допомагає людям бути чистими, але ця дитина брудна. Тоді навіщо мило? На світі є стільки сортів різного мила, а ця дитина все одно брудна. Я навіть починаю сумніватися чи взагалі мило потрібне. Фабрикант з обуренням вигукнув:– Але ж, рабине, звісно, що нема ніякої користі з мила, особливо якщо ним не користуватися.– Саме так, – відповів рабин. – Так само і з вірою, і з релігією. Вони є недоцільні, якщо їх не застосовувати на практиці.

Номер слайду 11

Християнська етика базується на абсолютній моралі, що є вічною, незмінною та існує поза простором і часом. ЗОЛОТЕ ПРАВИЛО ХРИСТИЯНСЬКОЇ МОРАЛІ« Тож усе, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви…»  Євангеліє від Матвія 7:12

Номер слайду 12

Притча про дзеркальну кімнату. Світ – це велике дзеркало! В якому ми знаходимо те, що шукаємо. Притча про бджолу і муху!

Номер слайду 13

- Як я маю жити, щоб бути гідним майбутнім для Церкви, родини, Батьківщини? - Хто в наш час є гідним ідеалом для наслідування ?

Номер слайду 14

Опишіть світ в якому всі керується абсолютною мораллю.

pptx
Додав(-ла)
Новак Тетяна
Пов’язані теми
Етика, 8 клас, Презентації
Додано
9 вересня
Переглядів
250
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку