Презентація "Фізика - наука про природу"

Про матеріал
Презентація з фізики для 7 класу на тему " Фізика як природнича наука. Пізнання природи" підготовлена як матеріал для проведення уроку під час дистанційного або очного навчання. В презентації розглядаються основні поняття і терміни до уроку (фізичне тіло, матерія, речовина, поле, явище), створені невеликі вправи для вивчення теми для того, щоб зацікавити учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізика – наука про природу

Номер слайду 2

З давніх − давен люди намагалися зрозуміти, як влаштовано світ. Чому настає день чи ніч? Як утворюється блискавка під час грози? Що знаходиться за дзеркалом? Чим викликані припливи та відпливи в океанах Землі?

Номер слайду 3

Фізика — це природнича наука, яка вивчає найзагальніші закономірності явищ природи, властивості та будову матерії, закони її руху.

Номер слайду 4

Які науки пов’язані з фізикою?

Номер слайду 5

Знайомимось з новими словами: Фізичне тіло. Матерія. Речовина. Поле. Явище

Номер слайду 6

Фізичне тіло. Фізичним тілом, або просто тілом, називають будь – яку певну частину простору, яка зайнята речовиною. Фізичні тіла можуть бути твердими (камінь, стілець, планета), рідкими (вода в озері, олія у склянці) і газоподібними (гелій в повітряній кульці). Багато тіл, що нас оточують, мають тверді, рідкі та газоподібні складові (живі істоти, машини, хмари).

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Обертається Земля навколо Сонця. Рухається авто. Обертається барабан пральної машини. Чутно звук потяга. Гра на музикальних інструментах. Крик малюка. Світить Сонце. Блимає екран телевізора. Горить багаття. Тане лід. Кипить вода. Нагрівається дах влітку. Замерзають калюжіМагніт притягується до металу. Працює мобільний телефон. Спалахує блискавка

Номер слайду 9

Назвіть до якої категорії відноситься слово: фізичне тіло, речовина або явище?Скло, нагрівання води, алюміній, м’яч, стілець, деревина, горить вогонь, летить літак, літак, метал, молоко, пластилін, випаровується вода, бензин, пластик, плавиться пластик, веселка, полярне сяйво.

Номер слайду 10

Правильна відповідь:{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Фізичне тіло. Речовина. Явище. М’яч, стілець, літак. Скло, алюміній, деревина, метал, молоко, пластилін, бензин, пластик. Нагрівання води,горить вогонь,летить літак, випаровується вода, плавиться пластик, веселка, полярне сяйво.

Номер слайду 11

Завдання: Визначте, про які фізичні явища йдеться в реченнях: Обертається гвинт вентилятора. Коливається гілка дерева під час вітру . Бачимо веселку в краплинах дощу. Кипить вода в чайнику. Сигналить автомобіль на дорозі.

Номер слайду 12

Установіть відповідність між словами в реченні і фізичним терміном Речення: Металеварамкаоберталась вмагнітному полі. Терміни: Фізичне тіло. Явище. Речовина. Поле. Фізична величина

Номер слайду 13

Установіть відповідність між словами в реченні і фізичним терміном Речення: Металеварамкаоберталась вмагнітному полі. Терміни: Фізичне тіло. Явище. Речовина. Поле. Фізична величина

Номер слайду 14

Дякуємо за увагу!

zip
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 1. Фізика - наука про природу
Додано
4 серпня 2022
Переглядів
5429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку