Презентація "Фізкультхвилинка для дошкільнят"

Про матеріал
Фізкультхвилинка має стати обов’язковим елементом, яка сприяє поліпшенню функціонування мозку, відновлює тонус м’язів, які підтримують правильну поставу, знімає напругу з органів зору і слуху, з утомлених від письма пальців та роботи за гаджетами. Фізкультхвилинка включає 3-4 вправи, добре знайомі і легкі для виконання. Кожна вправа виконується 3-4 рази в середньому темпі. Тривалість фізхвилинки 2-3 хвилини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

для дошкільників

Номер слайду 2

Фізкультурно-оздоровчі заходи в режимі дня є обов’язковими і необхідними для дітей дошкільного віку. Вони мають мету – сприяти зміцненню здоров’я, підвищенню розумової працездатності дітей, активізації рухового режиму у ДЗО. Однією із таких форм є фізкультурна хвилинка. Фізкультурні хвилинки проводяться під час організованих занять у вигляді короткотривалих комплексів фізичних вправ, що дає можливість зменшити втомлюваність дітей і відновити їхню працездатність для подальшої успішної роботи.

Номер слайду 3

«Дайте дитині трохи порухатися, і вона знову подарує вам десять хвилин уваги, а десять хвилин жвавої уваги, якщо ви зуміли їх використати, дадуть вам в результаті більше, ніж цілий тиждень напівсонних занять» К. Д. Ушинський

Номер слайду 4

Фізкультхвилинка має стати обов’язковим елементом, яка сприяє поліпшенню функціонування мозку, відновлює тонус м’язів, які підтримують правильну поставу, знімає напругу з органів зору і слуху, з утомлених від письма пальців та роботи за гаджетами. Фізкультхвилинка включає 3-4 вправи, добре знайомі і легкі для виконання. Кожна вправа виконується 3-4 рази в середньому темпі. Тривалість фізхвилинки 2-3 хв.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Дітям подобаються фізкульт-хвилинки, що супроводжуються віршованими текстами. Щоб у дітей не збивався ритм дихання, їхні рухи були точними і сильними, при проведенні таких фізкульт-хвилинок вихователь промовляє текст, а діти виконують.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Орієнтовні вправи для розвитку дихання1. Руки вгору, вниз, промовляти звуки „Ш”, „Ж”, видихаючи повітря.2. В. п. – стати рівно, руки вниз.1-2 – руки в сторони – вдихнути, 3-4 – різко обняти себе руками за плечі – видихнути. Повторити 3-4 рази.3. В. п. – стати рівно, руки вниз. 1-2 – руки в сторони – вдихнути, 3-4 – присісти, обняти руками коліна – видихнути. Повторити 3-4 рази.4. Вдихнути широко відкритим ротом, видихнути носом. Повторити 4-5 разів.5. Дихання через одну ніздрю: вдихнути носом – одна ніздря притиснута пальцем, видихнути ротом. Повторити 3-4 рази.

Номер слайду 12

Очі сучасних дітей отримують досить серйозні перевантаження. Тому потрібно використовувати вправи для очей на кожному занятті. Зарядка для очей дозволяє поліпшити кровообіг в м’язах очного яблука, після чого поліпшення зору стає досить відчутним. Кров швидше починає пересуватися по судинах, живлячи їх киснем. У результаті вправи для більш гострого зору сприяють загальному оздоровленню очей.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Комплекс вправ для очей1. Швидко покліпати очима, заплющити очі та посидіти спокійно, повільно рахуючи до 5. Повторити 4 -5 разів.2. Міцно замружити очі. Порахувати до 3, відкрити очі та подивитися вдалечінь. Порахувати до 5. Повторити 4 – 5 разів.3. У середньому темпі проробити 3 – 4 кругових рухів очима в правий бік, стільки ж само - у лівий. Розслабивши очні м’язи, подивитися вдалечінь – на рахунок 1 – 6. Повторити 1 – 2 рази.4. Витягнути руку вперед. Подивитися на вказівний палець витягнутої руки на рахунок 1 – 4. Потім перенести погляд вдалечінь на рахунок 1 – 6. Повторити 4 – 5 разів. Вправи для профілактики короткозорості1. В. п. – ноги на ширині плечей, руки в боки. Колові рухи руками вперед і назад. Весь час стежити за кінчиком великого пальця. Повторити 3-4 рази.2. В. п. – сісти на стілець. Замружити і відкрити очі. Повторити 3-4 рази. Виконувати в середньому темпі.

Номер слайду 15

Мовлення перебуває у прямій залежності від розвитку дрібної моторики руки. Народна мудрість здавна зберігає знання про доцільність використання ігор з пальчиками. Пальчикова гімнастика допомагає вчителю не тільки розвивати мовлення та інтелектуальні здібності дитини, а також знімає психічне навантаження. Вікових обмежень гімнастика не має і добре впливає на захисні сили як дорослого, так і дитячого організму, допомагає зняти нервове перенапруження, зосередитися для розумової праці.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Комплекс вправ для пальців рук 1. Стиснути пальці в кулак і зробити колові рухи кистю ліворуч, потім праворуч. Повторити 3-4 рази.2. З силою стискати та розтискати пальці, доки вони не стомляться. 3. Випрямити пальці, великий палець відвести вбік і зробити ним колові рухи спочатку ліворуч, потім праворуч. Повторити 3 - 4 рази.4. Випрямити пальці, одночасно згинаючи та розгинаючи дві перші фаланги. Розвести прямі пальці і, починаючи з мізинця, послідовно, повільними рухами, зігнути всі пальці в кулак. Потім, починаючи з великого пальця, розігнути їх у вихідне положення. Повторити 3 - 4 рази.5. Стиснути пальці в кулак. Спробувати розігнути й зігнути окремо кожний палець. Усі інші пальці повинні залишатися зібраними в кулак. Повторити 3 - 4 рази.

Номер слайду 18

pptx
Додано
5 грудня 2020
Переглядів
1304
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку