Презентація "Формування креативного мислення на уроках географії"

Про матеріал
За даними Всесвітнього економічного форуму, до 2021 року креативність стане однією з трьох найважливіших навичок, які роботодавці цінуватимуть у своїх працівниках, поряд із критичним мисленням та комплексним вирішенням проблем.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток креативного мислення на уроках географії Креативність (англ. create – створювати, creative – творчий) – це здатність створювати і знаходити нові оригінальні ідеї, що відхиляються від прийнятих схем мислення.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Креативність зараз настільки ж важлива в освіті, як і грамотність. Ми повинні ставитися до неї з таким же статусом. Сер Кен Робінсон. Креативність

Номер слайду 4

За словами Річарда Флорида, ключ до креативності полягає у формулі, яка включає три "Т": технологію, талант і толерантність.

Номер слайду 5

Обговорення девізу або епіграфу до уроку О, країно! Далека й така таємнича,Де сонце щодня виринає з пітьми,Де сакура квітне поблизу гір мальовничих,Сьогодні до тебе звертаємось ми…                                                     Мацуо Баско. Америка- не країна грошей, а країна багатства; не країна багатих людей, а країна успішних працівників. Генрі Форд Канада - осередок рівності, справедливості і терпимості. Кім Кемпбел Творець створив Італію за ескізами Мікеланджело. Марк Твен

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Вірю-не вірю. Закінчи фразу. Мозковий штурм. Якби…Прес. Обери позицію

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Світова спадщина ЮНЕСКО

Номер слайду 10

Інфографіка

Номер слайду 11

Дослідження “Тварини України, що походять з інших материків” Американська норка в усьому світі славиться своїм гарним блискучим хутром. У Європі вона стала конкурентом своєї близької родички - європейської норки.

Номер слайду 12

Природні зони УкраїниІ. Шишкін “Осінній ліс”

Номер слайду 13

Дослідження погоди за народними джерелами та засобами ЗМІ{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Дата Народний прогноз Дані ЗМІ15.12 – пророка Авакума. Якщо ж цього дня йде дощ, то йтиме він ще 40 днів і тиждень. В середині грудня багато снігу, буде багатий урожай трав улітку.(+5˚), дощ, вітряно.16.12 – преподобного Івана Мовчальника. Якщо цього дня вітер дме з півночі, то вважалось, що будуть великі морози.(+5˚), похмуро, вітер зх.17.12 – святої Варвари. Небо на Варварину ніч зоряне — на холод, сліпе — на тепло.(+6˚), хмарно з проясненням, вітер пд.18.12 -преподобного Сави Освященного. Якщо на Саву дув сильний вітер, такого ж вітру слід було чекати до кінця місяця.(+7˚), ясно, вітер пд.зх, 2,4 м/с19.12-святителя Миколи. Погода цього дня передвіщала погоду на весняного Миколу (22 травня): “Скільки дає день Миколая снігу, стільки буде трави на Миколу теплого”.(+6˚) хмарно з проясненням, вітер зх.20.12-святителя Амвросія. Яка погода була в цей день, така буде і в січні.(+3˚), похмуро, дощ, вітер сх.

Номер слайду 14

Стандартний денний раціон жителя Японії виглядає приблизно таким чином: - 300-400 г рису; - 150-240 г фруктів ; - приблизно 270 г овочів ; - 120 г риби ; - 60 г бобів ; - 100 г молока; - не більше за одне яйце; - 2 ч.л. цукру ; - чоловіки зрідка випивають по 300-400 г пива. У сумі виходить близько 1600-1800 ккал. Світові системи харчування

Номер слайду 15

МОДА 2020 – АЗІЯ (ЯПОНІЯ , КИТАЙ, ІНДІЯ)

Номер слайду 16

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№п/п. Представник рослинного світу Походження. Акліматизація на території України1 ГречкаІндія Житомирська,Полтавська, Хмельницька, Тернопільська обл…2 Жито. Південно-Східної Азія, Туреччина та Закавказзя. Хмельницька, Тернопільська,Вінницька, Чернівецька обл…3 Соняшник. Північна Америка. Заборізька, Дніпопетровська, Кіровоградська, Київськаобл …4 Кукурудза. Мексика. Чернігівська, Сумська, Харківська, Черкаська. Дніпропетровська обл…5 Пшениця. Туреччина. Одеська,Миколаївська, Херсонська, Вінницька, Київська, Плтавська обл…6 Ячмінь. Близький Схід. Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька,Житомирська обл…7 Картопля. Південна Америка. Вінницька, Київська, Львівська обл…8 Соя. Південно-Східна Азія. Хмельницька ,Полтавська,Житомирська ,Херсонська ,Київська обл…

Номер слайду 17

Секторальна модель економіки

Номер слайду 18

Номер слайду 19

"Мандрівник ""Країни та їх столиці "" Географічне лото " "Асоціація ""Краєзнавець "

Номер слайду 20

КРЕАТИВНА ОСВІТА – це освіта, орієнтована на розвиток творчих здібностей людини, на закріплення в її професійній свідомості установки на інновації, що включає аналіз проблем і варіантів діяльності. Така освіта мотивує самостійне осмислення дійсності, самопізнання індивідуальності, перетворення знань у потенціал мислення і саморозвитку.

pptx
Додано
13 березня 2020
Переглядів
1365
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку