Презентація "Формування мотивації до навчання в учнів початкової школи в умовах дистанційного навчання"

Про матеріал
Сучасні діти перенасичені інформацією з Інтернету, тому не зовсім розуміють, що вони роблять в школі і навіщо там навчатися. Перший цикл в початковій школі ставить в пріоритет ігрові форми навчання, але писати, читати, рахувати, розв’язувати задачі не завжди цікаво, а іноді й важко. Другий цикл тісно пов’язаний з пошуковою та проєктною діяльністю, а також більш складним навчальним матеріалом, який потребує “нудного” опрацювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування мотивації до навчання в учнів початкової школи в умовах дистанційного навчання. Вчитель початкових класів Остроух Т. О.

Номер слайду 2

Мотивація учнів і дистанційне навчання — вам теж здається, що це непоєднувані речі? Тоді вам тільки здається. Адже інтерактив, правильний фідбек (ФІДБЕК, - зворотний зв'язок, відгук, реакція у відповідь на яку-небудь дію або подію) і творчі завдання здатні не лише втримати, а й підвищити мотивацію учнів. Сьогодення показує, що мотивація учнів до навчання  – це виклик для вчителя. Сучасні діти перенасичені інформацією з Інтернету, тому не зовсім розуміють, що вони роблять в школі і навіщо там навчатися. Перший цикл в початковій школі ставить в пріоритет ігрові форми навчання, але писати, читати, рахувати, розв’язувати задачі не завжди цікаво, а іноді й важко. Другий цикл тісно пов’язаний з пошуковою та проєктною діяльністю, а також більш складним навчальним матеріалом, який потребує “нудного” опрацювання.

Номер слайду 3

Прогнози на майбутній успіх чи невдачу в житті та кар'єрі. Хороші оцінки. Радість пізнання. Схвалення. Заохочення батьків та педагогів. Подарунки та бонуси. Можливість самореалізації. Страх. Успіх. Перспектива випередити або наздогнати однолітків. Що традиційно мотивує дитину у навчанні?

Номер слайду 4

Які внутрішні мотиватори можна використовувати?Отримання знань потрібно для здійснення мрії. Отримання знань робить тебе самостійним. Отримання знань допоможе тебе знайти своє місце в житті, своє покликання. Отримання знань навчить тебе бути щасливим. Отримання знань розширює простір твого існування. Отримання знань приносить людині впевненість у собі, радість, щастя.

Номер слайду 5

Фактори, які можуть сприяти мотивації:• Віра в себе. (Я це зможу! Я досягну високого рівня! Я змушу себе це зробити! Я піду до кінця!)• Усвідомлення своїх здібностей як недостатньо розвинених. Моє незнання – постійний стимул до розвитку. (Мені ще не вдається вирішити цю задачу, необхідні додаткові знання! Я ще не вмію писати твір на належному рівні, але хочу навчитися!)• Грамотна похвала.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

 Ігри для мотивації.

Номер слайду 8

Не вимагайте від дитини занадто багато і не очікуйте негайних змін. Можуть бути падіння, «топтання» на місці. Але, якщо послідовно і систематично працювати над питанням підвищення навчальної мотивації дитини, то неодмінно буде результат. Вірте в свою дитину, створіть сприятливе середовище для розвитку її здібностей, і вона здивує вас. Те, що працює для одного вчителя, може бути повною невдачею для іншого. Спробуйте щось, знайдіть те, що вам підходить. Ваші учні будуть вдячні та задоволені. Щасливіші учні = щасливіші батьки = щасливіший учитель = щасливіша школа. Це безпрограшний варіант для всіх.

Номер слайду 9

Список використаних джерел та літератури:1.https://osvitoria.media/experience/motyvatsiya-pid-chas-dystantsijnogo-navchannya-misiya-mozhlyva/2. https://www.classtime.com/blog/yak-motyvuvaty-uchniv-do-navchannya/3.https://optima.school/info/porady-batkam/motivacia-v-distancijnomu-navcanni4. http://20.zosh.zt.ua/motyvacziya-u-dystanczijnomu-navchanni/5. https://www.classtime.com/blog/yak-motyvuvaty-uchniv-do-navchannya/6. https://ryabushky.lbd-osv.gov.ua/informaciya-dlya-vchiteliv-21-22-04-10-02-2020/7. https://naurok.com.ua/post/12-porad-dlya-pidvischennya-motivaci-shkolyariv-do-navchannya8. https://sqe.gov.ua/uminnya-vchitisya-yak-bazova-kompetentni/

pptx
Додано
7 червня
Переглядів
46
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку