Презентація "Гальванічні елементи"

Про матеріал
Дана презентація, стане гарним доповненням до уроку з теми: "Джерела електричного струму"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гальванічні елементи

Номер слайду 2

Гальванічний елемент — хімічне джерело електричного струму, названий на честь Луїджі Гальвані.

Номер слайду 3

Явище виникнення електричного струму при контакті різних металів було відкрито італійським фізіологом, професором медицини Болонського університету Луїджі Гальвані у 1786 році.

Номер слайду 4

Гальвані описав скорочення м'язів задніх лапок жаби, закріплених на мідних гачках, при дотику сталевого скальпеля. Спостереження були пояснені першовідкривачем як прояв «тваринної електрики».

Номер слайду 5

Батаре́я (для невеликих компонентів частіше Батаре́йка) — електричний або електронний компонент, джерело живлення, яке містить запас енергії і робить доступною її в електричній формі для пристроїв, підключених до нього. Батарея 4 LR44, яка складається з кількох маленьких

Номер слайду 6

Перша «батарейка», виявлена ​​Кенігом поблизу Багдада 1936 року, представляла собою 14-сантиметрову посудину, горлечко якої було залито бітумом, а через нього проведений залізний прут зі слідами корозії. Всередині посудини знаходився мідний циліндр, усередині якого знаходився залізний стрижень.

Номер слайду 7

Багдадська батарейка - загадковий месопотамський артефакт парфянського і сасанидского періодів, який слідом за Вільгельмом Кенігом іноді розцінюють у якості античних гальванічних елементів, створених за 2000 років до народження Алессандро Вольта.

Номер слайду 8

1798 г. - італійський фізик граф Алессандро Вольта побудував свій перший "вольтів стовп". Примітивна батарея складалася з покладених один на одного спарених мідно-цинкових дисків, відокремлених один від одного картонними дисками, змоченими в соляному або кислому розчині.

Номер слайду 9

Основними компонентами батарейки є: анод, катод та електроліт1 - металевий ковпачок (+)2 - вугільний стрижень (позитивний електрод)3 - цинк випадку (негативного електрода)4 - марганець (IV) оксид5 - волога паста з хлориду амонію (електроліт)6 - металевий низ (-)

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Батарейка своїми руками. Розбираємо стару, що відслужила свій термін батарейку, дістаємо звідти два вугільних стержня. Потім робимо два мішечки з будь-якої тканини висотою 60 міліметрів і діаметром 25 міліметрів. У ці мішечки поміщаємо вугільні стержні і заповнюємо таблетками активованого вугілля. Далі готуємо електроліт: в літровій банці води розчиняємо 5 ст. ложок солі кухонної, 3 грами цукру і 2 грами кислоти борної. Фарбуємо банку в чорний колір. Отримуємо батарейку на напругу 1.5 вольта.

Номер слайду 12

Класифікація Батарейок:• Сольові батарейки• Лужні батарейки або алкалінові батарейки • Ртутно-цинкові батарейки • Ртутно-кадмієві батареї • Срібно-цинкові батарейки• Мідно-цинкові батарейки• Повітряно-цинкові батарейки• Літієві батарейки з твердими катодами і апротонних електролітом• Літієві батарейки з рідким або розчиненим окислювачем• Йодо-літієві батарейки з твердим електролітом

Номер слайду 13

Екологічна Небезпека. Батарейки залежно від їхнього типу містять важкі метали та небезпечні елементи. Потрапляючи в навколишнє середовище, одна пальчикова батарейка забруднює 20 м² грунту або 400 л води. Викинувши всього дві старенькі батарейки з ліхтарика, ви зіпсуєте дві ванни, 8 відер і півтора чайника чистої води.

Номер слайду 14

Для промисловості відпрацьовані батарейки — це сировина з високим рівнем концентрації цінних елементів — кольорових металів та мінералів. Тому доцільніше налагодити переробку батарей ніж просто викидати їх на загальні сміттєзвалища.

Номер слайду 15

Дякую за увагу

pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 25. Джерела електричного струму
Додано
10 жовтня 2022
Переглядів
398
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку