Презентація "Герої рідного краю"

Про матеріал
Презентація до Дня захисників і захисниць України про героїв територіальної оборони
Перегляд файлу

image

image

image

imageСили територіальної оборони (Сили ТрО) — окремий рід сил ЗСУ, на який покладається організація, підготовка та виконання завдань теріторіальної допомоги. Безпосереднє керівництво територіальною обороною здійснюється Головнокомандуючим ЗСУ через Командувача сил територіальної оборони.

Структура

Управління (штаб) 117-ї ОБрТрО (Суми)

                150-й окремий батальйон територіальної оборони (Суми)

151-й окремий батальйон територіальної оборони (Конотоп)

152-й окремий батальйон територіальної оборони (Ромни)

153-й окремий батальйон територіальної оборони (Шостка)

                image154-й окремий батальйон територіальної оборони (Охтирка) 155-й окремий батальйон територіальної оборони (Степанівка Сумський р-н)

рота контрдиверсійної боротьби

рота матеріально-технічного забезпечення

вузол зв'язку

зенітний взвод

інженерна рота

imageНарукавний знак бригади базується на історичному прапорі сумського слобідського козацького полку, центральним елементом нарукавної емблеми 117-ї бригади є зображення Срібної Богородиці на золотому півмісяці та на блакитному полі

З початку повномасштабного вторгнення Сумщина стала однією із тих рушійних сил, яка забезпечила успішний захист нашої держави.

imageПершими прийняли бій бійці 117-ої окремої бригади територіальної оборони та, на той час, добровольці. Але вони змусили і дали можливість виграти час, на скільки вони могли, затримали ворога.

image


image


imageБійці територіальної оборони Сумщини отримали державні нагороди 2 жовтня від Президента України, Міністерства оборони, Генштабу, Командування Сухопутних військ та Командування оперативнотактичного угруповання "Суми". Історії чоловіків і жінок, які взяли зброю, щоб захистити рідних і державу від російського нападу

imageОрден "Богдана Хмельницького" вручили представнику Сумської територіальної оборони Сергію Набоку. 24 лютого він зустрів на чергуванні. Про перші дні повномасштабної війни він згадує так: "Було дуже неочікувано, але всі спрацювали за інструкціями, оповістили підрозділи й почали дуже швидко реагувати на загрозу: приводити військову частину в стан бойової готовності, озброюватися, доформовувати, тому що бригада ще не була сформована".

Я зрозуміла, що потрібно захищати своє місто за будьяку ціну, місто, країну, батьків, які в мене тут проживають, сестер і просто не було навіть інших роздумів. Просто зібрала наплічник і пішла

imageОлена Крештмар каже, що починала служити як медик, а тепер вона водій-електрик, за освітою інженер електронних систем. Раніше працювала тренеркою з пауерліфтингу в одному з сумських тренажерних залів. 24 лютого прийшла до територіальної оборони добровольцем.

image

Оборона України триває на багатьох напрямах. Кожен цивільний українець, поруч з нашими військовими, прикордонниками, та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста та села від окупантів.

imageЗвільнівши північ, ми побачили, що окупанта можна вигнати. Продовживши цей рух по звільненню на півдні України – звільнивши Зміїний і Херсонщину, а також на сході України – звільнивши Харківщину, ми впевнені, що можемо звільнити всю нашу землю.


image

image


image


imageНеможливо без сліз дивитися на обличчя загиблих. Світлі, відкриті, сміливі, доброчесні. За кожним з них горюють рідні – батьки, дружини, діти, друзі. Розділимо з ними цю скорботу. І будемо достойні наших Героїв.


image


image


image

image


image

pdf
Додано
1 жовтня 2023
Переглядів
4140
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку