Презентація "Герої, які змінили хід історії України"

Про матеріал

Презентацію "Герої, які змінили хід історії України" можна використати під час проведення уроку - пам'яті, присвяченого дню Гідності та Свободи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підгірненська ЗОШ І-ІІІ ступенів Новомиколаївського району Запорізької області 2018

Номер слайду 2

Україна – сильна і могутня! Береже нехай Її Господь. В Неї світле і святе майбутнє, Українським серцем є народ.

Номер слайду 3

21 листопада 2013 Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийняв розпорядження, згідно з яким процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, а також дію рішення Кабінету міністрів України від 18 вересня 2013 р. було призупинено.

Номер слайду 4

О 22:00 на майдані Незалежності в Києві починається стихійна акція протесту. 

Номер слайду 5

Номер слайду 6

21-29 листопада. Мітинги прихильників євроінтеграції збираються по всій Україні. 

Номер слайду 7

29 листопада. На саміті Східного партнерства у Вільнюсі Віктор Янукович відхиляє пропозиції ЄС підписати угоду про асоціацію. О четвертій ранку «Беркут» починає розгін табору на Майдані. Затримано 31 осіб, близько 40 - у лікарні.

Номер слайду 8

Силовий розгін Євромайдану 30 листопада Близько 4 години ранку площу оточили озброєні бійці «Беркуту» та силою розпочали витісняти людей з площі.

Номер слайду 9

1 грудня О 12-30 дня люди зібрались на Всеукраїнське віче. Хода розтяглась від парка Шевченка до Майдану Незалежності. Захоплення приміщення КМДА. Перша Спроба повалення пам'ятника Леніну.

Номер слайду 10

8 грудня «Марш мільйонів». 9 грудня Із настанням темряви внутрішні війська та спецпризначенці розпочали атаки на блокпости та барикади Євромайдану. 11 грудня В ніч на 11 грудня силовики здійснили спробу штурму Євромадйану.

Номер слайду 11

18-22 січня. Події на Грушевського Поступово мирна акція переросла в жорстке протистояння з міліцією та внутрішніми військами 22 січня 2014 року під час протистоянь на вулиці Грушевського перші загиблі. Були вбиті вогнепальною зброєю Сергій Нігоян, вірмен за походженням, та Михайло Жизневський, білорус. Отримали поранення й померли наступного тижня в лікарнях Роман Сеник та Олександр Бадера.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Фінальним і найбільш драматичним етапом революції стали події у Києві 18-20 лютого, в ході яких загинуло близько сотні протестувальників і кілька сотень було поранено.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

І нехай на світі кожен знає, Чують всі, дорослі і малі, Українське серце не вмирає Буде вічно битись на землі!!!

Номер слайду 19

Підгірне

ppt
Додано
20 листопада 2018
Переглядів
1358
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку