Презентація "Характеристика Індії"

Про матеріал
Презентація "Характеристика Індії"Презентація "Характеристика Індії"Презентація "Характеристика Індії"Презентація "Характеристика Індії"Презентація "Характеристика Індії"Презентація "Характеристика Індії"Презентація "Характеристика Індії"Презентація "Характеристика Індії"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала здобувачка вищої освіти групи 11-ПО Соколенко Анастасія. Характеристика індії

Номер слайду 2

План. Географічне положення Природноресурсний потенціал. Населення країни. Господарство країни. Транспорт. Економічні зв̕язки

Номер слайду 3

Географічне положенняІндія знаходиться в Південній Азії у басейні Індійського океану. Зі сходу омивається водами Бенгальської затоки, з заходу — Аравійського моря. До складу Індії входять Лаккадівські та Аміндівські острови в Аравійському морі, Андаманські та Нікобарські острови, що відділяють Бенгальську затоку від Андаманського моря.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Столиця — Делі. Адміністративно-територіальний поділ: 25 штатів і 7 союзних територій. Офіційні мови — гінді та англійська. Грошова одиниця — індійська рупія (1 рупія = 100 пайсам).

Номер слайду 6

Природноресурсний потенціал. Країна має багаті природні ресурси, зокрема для розвитку гідроенергетики. Світове значення мають рекреаційні ресурси. Країна має великі запаси залізних, марганцевих руд і багато чого іншого. Корисні копалини Індії різні і поклади їх невичерпні. Але, як і в інших країнах, у Індії є і певні проблеми, які поступово вирішуються.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Населення. За чисельністю населення Індія — друга країна світу після Китаю (936,54 млн. осіб). Воно щорічно зростає на 17—18 млн. Швидкий ріст населення створює додаткові труднощі для економіки. Тому уряд Індії здійснює великомасштабну програму щодо скорочення народжуваності.

Номер слайду 9

господарствоІндія — один із лідерів країн, що розвиваються.  Домінуючою галуззю індійської економіки залишається сільське господарство, де зайнято близько 70% усієї робочої сили і вартість продукції якого перевищує вартість промислової продукції.

Номер слайду 10

транспорт Індія належить до числа країн із досить високим рівнем розвитку транспорту. За протяжністю залізниць (більш як 60 тис. км) вона входить до числа п'яти провідних країн світу.  У країні — понад 1,5 млн. км. автомобільних шляхів.  У сільських районах застосовується гужовий транспорт. У деяких містах пасажирів і вантажі нарівні з сучасним транспортом перевозять вело - і моторикші. 

Номер слайду 11

Економічні зв‘язкиІндія продає головно сільськогосподарську та промислову сировину, продовольчі й текстильні товари, коштовне каміння і вироби із нього, машини та обладнання, металовироби. Найбільші торгові партнери: США, Японія, Росія, ФРН, Великобританія. На промислово розвинені країни Заходу випадає більш як 60% товарообігу Індії.

Номер слайду 12

Запитання до групи. Столиця Індії?Грошова одиниця індії?Найпоширеніший транспорт у індії?

pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
676
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку