Презентація "Характеристика локальних мереж"

Про матеріал
В данному матеріалі викладено характеристику локальних мереж. Розподіл та робота мереж.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Характеристика локальних мереж. Розподілені мережі. Робота мереж. Автор: Мельниченко Ольга

Номер слайду 2

Сукупність взаємопов’язаних об’єктів, що мають однакове призначення та спільні властивості. До будь-якої мережі може входити різна кількість об’єктів - від двох до великої кількості. Локальна мережа - це комп’ютерна мережа, що об’єднує комп’ютери та інші пристрої, розміщені на порівняно невеликій відстані один від одного. Глобальна мережа - мережа, що об’єднує комп’ютерні мережі та окремі комп’ютери, розміщені в різних частинах планети Земля. Мережа

Номер слайду 3

Система, що дозволяє проводити обмін інформацією між пристроями, підключеними до системи. Локальна комп'ютерна мережа включає до себе спеціалізоване програмне забезпечення та апаратну частину, необхідну для підключення пристроїв до комп'ютерних каналам, які взаємодіють між собою, та знаходяться на відстані один від одного, в одному приміщенні, будівлі, в різних місцях однієї організації або в регіоні. Можливості мережі дозволяють обмінюватися даними та забезпечувати широкий доступ до можливостей центрального комп'ютеру. Локальна комп'ютерна мережа

Номер слайду 4

Комп'ютери;Мережеві адаптери;Периферійні пристрої;Передавальне середовище;Мережеві пристрої. До складу локальної мережі входять:

Номер слайду 5

надання користувачам загального доступу до папок, файлів та інших ресурсів; спільне використання файлів; обмеження, при бажанні доступу до спільних папок та каталогів; настройка прав доступу; архівація потрібної інформації та зберігання даних на файловому сервері; можливість надійно зашифровувати свої дані на файловому сервері, що дає високий рівень захисту від зовнішніх атак. Можна спростити наради, зустрічі та організацію зборів за допомогою розгорнутих деяких спеціалізованих додатків у вашій мережі. Основні функції локальної мережі:

Номер слайду 6

Глобальна мережа. Глобальна мережа - це з'єднання локальних мереж і окремих комп'ютерів, розташованих на далекій відстані один від одного. Сервери глобальних мереж - дуже потужні комп'ютери. Виділена телефонна лінія використовується лише для передачі інформації між комп'ютерами в мережі. Вона має високу швидкість передачі та перешкодостійкість. Канали зв'язку мають ті самі властивості, але в них вищі якісні характеристики. У глобальних мережах найчастіше використовуються системи супутникового зв'язку, що значно розширює масштаби та можливості таких мереж.

Номер слайду 7

Найбільшою у світі глобальною мережею є мережа Internet,яка охоплює всі континенти Землі.Інтернет - це глобальна міжнаціональна мережа, яка складається з набору зв'язаних мереж, що взаємодіють як одне ціле. Складовими Інтернету є мережі різного масштабу: великі національні магістральні мережі, багато регіональних і локальних мереж. З'єднання багатьох мереж, що забезпечує поширення ін. Формаційних потоків по всій Земній кулі. Інтернет. Мережі, які є складовими Інтернету, поширюються на великі відстані та можуть перекривати одна одну, тому будь-яка пара вузлів пов'язана між собою не одним, а багатьма каналами зв'язку, завдяки чому Інтернет забезпечує стійкий зв'язок навіть в умовах військових дій. При руйнуванні частини мережі пакети інформації можуть обходити ушкоджені ділянки. До речі, перші дослідження у галузі Інтернет здійснювалися саме з метою збільшення надійності зв'язку у випадку виникнення глобальних військових конфліктів (під час ядерного вибуху).

Номер слайду 8

Робота мереж

Номер слайду 9

Робоча група. Робоча група - це з’єднані в мережу рівноправні комп’ютери. Робочій групі дають назву. Кожний комп’ютер має мережну назву. Щоб підключити ПК до мережі, потрібно виконати команди: Пуск→Підключення→Відобразити всі підключення→вибрати Підключення у локальній мережі→Файл→Підключити. Сеанс користувача - це логічне приєднання, що створюється між вузлами мережі для обміну даними

Номер слайду 10

Домен. Домен - це об'єднання групи комп'ютерів, що утворюють частину деякої часто досить великої мережі (шкільної, банківської тощо), яку адмініструють як єдиний об'єкт відповідно до спільних правил і процедур. Кожний домен має унікальну назву. Кожний домен має свого адміністратора - особу, яка відповідає за конфігурацію, наповненість та функціонування мережі (домену). Правила, визначені для певного домену, називають політиками.

Номер слайду 11

Права доступу до ресурсів. Для кожного користувача створюють обліковий запис у базі даних ОС. Обліковий запис користувача - це відомості про користувача, тобто логiн користувача і пароль, а також права і дозволи, які він має для роботи в мережі. Пiсля входження в систему користувач може зробити особисті налаштування комп'ютера (у межах своїх прав). Мережний ресурс - це файли, частина оперативної або дискової пам'яті чи пристрої (диск, принтер, сканер тощо), які можуть бути надані програмі чи процесу, що їх запустив користувач. Доступ до ресурсів мережі окремому користувачеві надає адміністратор. Права доступу до ресурсів - перелік завдань, які дозволено виконувати користувачеві особисто, у групі чи в домені.

Номер слайду 12

Права доступу до ресурсівдоступ читати дає змогу лише відкривати документи й ознайомлюватися з ними.доступ змінити - змінювати й вилучати файли.повний доступ - змінювати права доступу інших користувачів. Права доступучитатизмінитиповний доступ

Номер слайду 13

Висновок. Комп'ютерна мережа - це система комп'ютерів, пов'язана каналами передачі інформації. Завдяки великій потребі в комп'ютерних мережах вони розвивалися дуже швидко. За останні 30 років на основі цих мереж було створено цілі інформаційні системи, що дають змогу майже миттєво передавати дані на будь-які відстані.

pptx
Додано
7 серпня 2022
Переглядів
1431
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку