Презентація "Індивідуальні та групові форми виховної роботи з дітьми"

Про матеріал

Представлені у презентації форми роботи сприяють розвитку творчих здібностей та інтересів дітей; мотивують дитячу ініціативу; спонукають до прояву соціально позитивної поведінки; сприяють закріпленню шановливого ставлення до людей. Допоможуть у роботі заступника директора з виховної роботи, класного керівника.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Індивідуальні та групові форми виховної роботи. Районний методичний кабінет відділу освіти Сквирської РДА

Номер слайду 2

Форми виховної роботи з дітьмиіндивідуальні: ігротерапія, робота з малюнками, корекція через творчість дитини, індивідуальні бесіди з дитиною, колекціонування;групові: тренінги в межах програм «Рівний-рівному», «Діалог»; рольові ігри та вправи на зменшення агресивності, тривожності, гіперактивності; проведення виховних годин в формі тренінгу за сценаріями, які пропонуються програмою «Психолого-педагогічне проектування соціального розвитку особистості учня»; організація спільних позаурочних заходів (турпоходи, відвідування музеїв, вечори поезії, спортивні змагання, КВК тощо)

Номер слайду 3

КВЕСТрізновид активних інтелектуально-логічних ігор, синонім активного відпочинку

Номер слайду 4

КВЕСТ - ЕКСКУРСІЯЗробити екскурсію для школярів і цікавою, і пізнавальною, при цьому забезпечити порядок у колективі легко, якщо оформити її у формі квесту. Щоб дізнатися наступну точку маршруту учасникам потрібно виконати певне завдання – розгадати загадку, розв’язати головоломку, прочитати зашифроване послання тощо. Така ігрова форма сприяє утриманню інтересу і створює відчуття захопливої пригоди.

Номер слайду 5

ГРА-КВЕСТ «У ПОШУКАХ СКАРБІВ»Мета: розвивати творчі здібності та інтереси дітей; мотивувати дитячу ініціативу; спонукати до прояву соціально позитивної поведінки; сприяти закріпленню шановливого ставлення до людей, їхньої праці.

Номер слайду 6

КВЕСТ-ПЕРФОМАНСЦе квестова дія, яка поєднує в собі всі переваги реальних квестів і театралізованої вистави. Команда гравців тут є головними дійовими особами. Такий вид розваг здатний подарувати учасникам яскраві емоції, а також занурить їх з головою в те, що відбувається.

Номер слайду 7

ЕКОЛОГІЧНИЙ КВЕСТвиконання завдань, доручень екологічного характеру (посадити дерево, полити квіти, … )

Номер слайду 8

КВЕСТ-РУМПроводяться в приміщенні з великою кількістю аудиторій. Завдання: щоб перейти в наступну кімнату, потрібно відгадати загадку, ребус і виконати поставлене завдання.

Номер слайду 9

ВЕБ-КВЕСТПроводяться з використанням гаджетів і інтернет-ресурсів.

Номер слайду 10

ІНФОКВЕСТпроходження етапів з отриманням інформації (співпраця з організаціями, структурними підрозділами…)

Номер слайду 11

ШОУ «СВЯТО ЦІЛИЙ РІК»рекомендовано проводити між паралелями класів у вигляді музичної програми. В ході свята діти можуть проявити свої творчі здібності, пісенні та танцювальні таланти. Незвичайність проявляється в можливості зібрати всі свята за рік, а також продемонструвати їх характерні риси. Музичний супровід і форму презентації кожен клас визначає для себе сам.

Номер слайду 12

РЕЛАКС-АКЦІЯ«МІНЯЮ УСМІШКУ НА ЦУКЕРКУ»

Номер слайду 13

ПРОЕКТ «СТО УСМІШОК МОЄЇ ШКОЛИ»Мета: збір фотоматеріалів про цікаві та веселі події у шкільному житті, мотивація на позитивне мислення та оптимістичний настрій. Завдання:• створення фотостіннівок кожним класом;• проведення виховних годин «Усмішка врятує світ», «Позитивне мислення – запорука успіху!», «Будь оптимістом»;• створення мультимедійної презентації «Усмішка в мистецтві» та кінофільму «100 усмішок моєї школи». Очікуваний результат:• згуртування дитячого колективу;• розуміння значення позитивного мислення та оптимістичного настрою у житті людини.

Номер слайду 14

ПРОЕКТ «ЗРОБИМО СВІТ КРАЩИМ»Мета: формування толерантного ставлення до людей, вміння говорити компліменти, робити добрі справи. Завдання:•проведення релакс-акції «Міняю усмішку на цукерку»;•проведення тренінгів «Говорімо компліменти!»;•перегляд кінофільмів про те, що добро завжди повертається сторицею;•створення відеорепортажу про реалізацію цього проекту журналістським клубом;•випуск бюлетенів «Будь ввічливим», «Правила хорошої поведінки», «Твори добро!»Очікуваний результат:•покращення стосунків між учнями у класних колективах;•розуміння необхідності робити добрі справи, толерантно ставитись до товаришів, говорити компліменти.

Номер слайду 15

МІНІ-ПРОЕКТИ

Номер слайду 16

УЧНІВСЬКИЙ ПРОЕКТ «КНИЖКОВА ПОЛИЦЯ»створюється з метою популяризація української і класичної літератури, прищеплення любові до книг, підвищення туристичної привабливості села, залучення молоді до активної діяльності. (учні розмальовують стіну у вигляді книжкової полиці, зображуючи книжки українських письменників)

Номер слайду 17

АКЦІЯ «ЛИСТ СОЛДАТУ»Учні школи пишуть листи та малюють малюнки воїнам АТО, у яких вони висловлюють свої думки, побажання та мрії

Номер слайду 18

АКЦІЯ «ГОЛУБ МИРУ»Учні школи виготовляють та малюють голубів миру, які відправляють у військовий госпіталь пораненим солдатам.

Номер слайду 19

АКЦІЯ «ДІТИ ЗАХОДУ – ДІТЯМ СХОДУ»В рамках цієї акції збираються книги, канцелярське приладдя, м’які іграшки, одяг для дітей Сходу.

Номер слайду 20

АКЦІЯ «ПЛАСТИКОВІ КРИШЕЧКИ -НА ПРОТЕЗИ ВОЇНАМ АТО»Учні активно долучаються до акції по збору пластикових корків на протези для воїнів АТО.

Номер слайду 21

ІНТЕРАКТИВНИЙ ФЛЕШМОБ«КВІТКА ВЕСНЯНОГО НАСТРОЮ» Флешмоб проводиться напередодні свята 8 Березня, під час якого хлопці перед початком уроків вітають дівчат школи та жіночу половину педагогічного колективу зі святом весни. Вони дарують стилізовану «цукерку-квітку» (ромашку, червоний мак) та свої теплі слова та побажання.

Номер слайду 22

ПАТРІОТИЧНИЙ ФЛЕШМОБ «НІ – ВІЙНІ!»Під час цього флешмобу за допомогою стрічок та запалених свічок викладається слово «МИР». Так учні школи, батьки, учителі висловлюють свою позицію щодо подій на Сході України та вшанувують загиблих воїнів.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

МУЗИЧНІ МАЙСТЕРНІ

Номер слайду 25

ЛІТЕРАТУРНА ВІТАЛЬНЯ

Номер слайду 26

Номер слайду 27

КІНОЗАЛІнформ - шоу4 Фільми телеканалу ПЛЮСПЛЮС1«ЦЕ НАШЕ І ЦЕ ТВОЄ»2«КОРИСНІ ПІДКАЗКИ»3 Зустрічі – інтерв’ю5

Номер слайду 28

НАУКОВІ

Номер слайду 29

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
2652
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку