Презентація " Інтеграція роботи з батьками"

Про матеріал

Дана презентація показує інтеграцію школи з сім'єю через використання у роботі з батьками таких інструментів взаємодії, як фішбоун, коучинг та плейбек, що сприяє педагогіки партнерства у форматі " вчителі - батьки - учні ". Батьківські збори можуть бути цікавими і корисними не тільки для вчителя і батьків, але й у перспективі для ваших учнів, коли їх провести нетрадиційно. На останніх слайдах презентації показано розкриття проблеми класу на батьківських зборах , використовуючи прийом фішбоуну.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтеграція школи з батьками. Вчитель початкових класів. Кам’яницької ЗОШ І – ІІІ ст. Бруженяк – Щобак Т. М.

Номер слайду 2

Співдружність школи і сім’ї – вимога сьогодення. Відомо , що для успішного формування особистості дитини необхідно інтеграція школи та сім’ї . Високі вимоги суспільства до освітнього рівня молодого покоління , підготовки його до життя і праці можуть бути задоволені тільки за умови зростаючої ролі батьків у цій справі . Головні завдання школи у роботі з батьками:робота у команді “педагоги - батьки”, створення кола однодумців;підвищення педагогічної грамотності батьків практичними навичками у відносинах з дитиною та володіння собою під час розмови; доведення до свідомості батьків істини про те , що право та обов’язок виховання їхніх дітей належить їм самим.

Номер слайду 3

Схема організації роботи з батьками у рамках мого класу:

Номер слайду 4

Інноваційні форми та прийоми, які я застосовую у своїй роботі :педагогіка партнерства (залучення батьків до уроків позакласного читання, зустрічі поколінь)

Номер слайду 5

дні довіри (у вибрані дні батьки – лікарі, батьки – воїни, батьки – дизайнери, батьки - кондитери проводять консультації, майстер - класи)батьківська коуч - позиція ( Мама 7–ох дітей поділилась досвідом родинного виховання « Обов’язки та доручення дитини у сім’ї»)

Номер слайду 6

плейбек ( ситуативне навчання, спільне розв’ язання конфліктів та обговорення шляхів виходу із кризових ситуацій)

Номер слайду 7

ситуації успіху ( залучення батьків до класу через гру «Моя мрія», де батьки мали відшукати дитячу мрію своєї дитини серед малюнків учнів класу )на батьківських зборах в кінці семестру у вигляді презентації переглядаємо «Наші досягнення»

Номер слайду 8

Індивідуальні консультації Одна з найважливіших форм інтеграції з родиною. Допомагає подолати занепокоєння батьків, острах розмови про свою дитину і сприяє створенню гарного контакту між батьками і класним керівником. Сьогодення дозволяє нам бути з родиною школяра дистанційно, використовуючи новітні гаджети. Основні теми: особливості здоров'я дитини;захоплення, інтереси;переваги у спілкуванні в сім'ї;поведінкові реакції;особливості характеру; мотивації навчання; моральні цінності родини.

Номер слайду 9

Відкриті уроки для батьків та залучення їх до позакласних заходів. Мета: ознайомлення батьків з новими програмовими вимогами з предмета, методикою викладання, вимогами вчителя, що дозволяють уникнути багатьох конфліктів, викликаних незнанням і нерозумінням батьками специфіки навчальної діяльності; виховні заходи спрямовані на розкриття талантів їхньої дитини.

Номер слайду 10

Як залучити батьків до школи? Необхідно : Сприймати помилки у вихованні як створення нових можливостей для розвитку. Враховувати інтереси батьків. Не загострювати увагу на недоліках родинного виховання. Вірити , що будь – яка родина має і сильні сторони. Фактори, що перешкоджають ефективній роботі з батьками: Очікування швидкого та легкого успіху, бажання швидко знайти легкі відповіді на складні запитання. Відсутність досвіду у батьків групової взаємодіїЗамкненість батьків. Завищені очікування від взаємодії з учителем

Номер слайду 11

Мої 3 рецепти роботи з батьками Рецепт перший: зробіть батьків учнів своїми соратниками, союзниками, помічниками. Батьки учнів мають бути найпотужнішою групою підтримки. Вони дуже потрібні і важливі помічники, нам треба лише розумно і грамотно побудувати роботу з ними. Напевно , серед батьків знайдеться ініціативна група, яка не відмовить вам у допомозі, а стане групою підтримки. Пам’ятайте, шановні колеги, що з батьками учнів треба плисти на одному човні.

Номер слайду 12

Рецепт другий : використовуйте батьківські збори й індивідуальні зустрічі не лише для інформування про успішність та навчальний процес, а й про вікову психологію та проблеми дитини в цьому віці. Інтернет ресурси нам дозволяють роздати батькам при зустрічі яскраві матеріали, з образними порівняннями і численними питаннями; матеріали, що написані живою і яскравою мовою, і змушують багато про що задуматись. Не варто роздавати батькам нудні і дуже наукові статті про те, як правильно виховувати дітей!!Інформаційний стенд для батьків

Номер слайду 13

8 мультфільмів,які навчають дитину толерантності :«ПОДАРУНОК»2015, Німеччина «МАЛЕНЬКА КАСТРУЛЬКА АНАТОЛЯ»2014, Франція«АКУРАТНА ІСТОРІЯ»2014, Росія«СТРУНИ»2014, Іспанія«ПРО ДІМУ»2016, Росія «ТАМАРА»2013, США«СЕКРЕТ МАЕЛА»2014, Франція«МІЙ БРАТИК З МІСЯЦЯ»2007, Франція   Пам’ятка для батьків. Якщо дитину постійно критикують, вона вчиться ненавидіти Якщо дитина живе у ворожнечі, вона вчиться агресивностіЯкщо дитину висміюють, вона стає замкненою. Якщо дитина росте в докорах, вона вчиться жити з почуттям провини. Якщо дитину хвалять, вона вчиться бути вдячною Якщо дитину підтримують, вона вчиться цінувати себе. Якщо дитина живе в розумінні й доброзичливості, вона вчиться знаходити любов у цьому світіЗаповіді для батьків. Ніколи не займайтеся вихованням у поганому настроїЧітко визначайте, чого саме ви вимагаєте від дитини. Надайте дитині самостійності, виховуйте, а не контролюйте кожен її крок. Краще не підказуйте головного рішення, а вкажіть шляхи його й час від часу аналізуйте разом з дитиною. Не пропустіть момент першого успіху. Вчасно зробіть зауваження, відразу оцініть вчинок і зробіть паузу – дайте усвідомити почуте

Номер слайду 14

Рецепт третій : час від часу влаштовуйте для батьків учнів відкриті уроки зі свого предмета та коучинг. Коли батьки відчують всю складність навчального процесу, відносини з ними покращаться і потеплішають. Адже, погодьтесь, мало хто бачить титанічні зусилля вчителя по вкладанню знань в голови учнів. Не треба нам, вчителям, боятися все це батькам наочно продемонструвати. Коучинг – це партнерство, розкриття потенціалу та отримання бажаного результату. Урок фізичної культури 2 клас. Коуч – батько – фітнес-тренер

Номер слайду 15

Педагогіка партнерства та коучінг Англійська мова 1 клас. Шкільне приладдя Коуч - мама – вчитель Mortimer Образотворче мистецтво 1 клас Виготовлення ялинкових прикрас Коуч – мама - домогосподарка

Номер слайду 16

Зрозуміло, що ви маєте й інші СВОЇ форми роботи з батьками. Перетворити цю силу (силу батьків) у своїх соратників і помічників можна власним спокоєм і інтелектом, своєю освіченістю і компетентністю, своїм професіоналізмом і знанням справи, а ще своїм оптимізмом, гумором і просто благородством душі. Працюю так, щоб наша школа була : школою спокою для батьків, школою радості для дітей, школою креативності для вчителів. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !!!

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Уфімцева Елла Костянтинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 листопада 2018
Переглядів
6646
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку