Презентація: Інтелектуальна гра з фізики "Академія фізичних знань" 8-9 клас

Про матеріал
Презентація: Інтелектуальна гра з фізики "Академія фізичних знань" 8-9 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Академія фізичних знань(Інтелектуальна гра з фізики )

Номер слайду 2

1 Конкурс«Картина фізична»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

2 Конкурс«Вчений вченому різниця»

Номер слайду 5

Ісаа́к Нью́тон— англійський вчений, який заклав основи сучасного природознавства, творець класичної фізики. Найвизначнішим його відкриттям став закон всесвітнього тяжіння.

Номер слайду 6

Архімед— давньогрецький математик, фізик, інженер, винахідник та астроном. Виштовхувальна сила в рідинах і газах

Номер слайду 7

Георг Симон Ом — німецький фізик. Найвідоміші праці Ома стосувались питань проходження електричного струму через провідники й привели до відомого закону Ома, що зв'язує опір кола гальванічного струму, електрорушійної в ньому сили й сили струму.

Номер слайду 8

Ні́кола Те́сла — сербський та американський винахідник і фізик. Найбільш відомий своїми винаходами у галузі електрики, магнетизму та електротехніки. Зокрема йому належать винаходи змінного струму, поліфазової системи та електродвигуна зі змінним струмом.

Номер слайду 9

Блез Паска́ль— французький філософ, письменник, фізик, математик. Закон Паскаля (основне рівняння гідростатики) - тиск на рідину в стані теплової рівноваги передається в усіх напрямках однаково.

Номер слайду 10

3 Конкурс«Музична фізика»

Номер слайду 11

4 КОНКУРС« Чи правда це? »

Номер слайду 12

Привіт, я Артемій! Я вже майже закінчив 7 клас. Мені дуже сподобалося навчатися у 7 класі, особливо вивчати фізику. Ми дізналися, що в природі існують різноманітні сили. Наприклад сила пружності, яку відкрив видатний вчений Ньютон (Гук), а також виявилося, що камінь падає на землю тому, що Земля притягує його, а камінь не може притягувати (також притягує) Землю, адже вона дуже важка. Сила тертя допомагає нам крокувати по Землі, існує сила, що виникає при ковзанні одного тіла по поверхні іншого тіла, і називається силою тертя кочення (ковзання)(дивне слово яке одразу запам’ятовується). Вчений Паскаль (Архімед) досліджував умови плавання тіл, та виявилося, якщо густина тіла більша (менша) за густину рідини, то тіло плаває на поверхні. Ну, ще багато цікавого мені кортить дізнатися, тому прощавай!

Номер слайду 13

6 КОНКУРС«Чорний ящик»

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
23 березня 2020
Переглядів
931
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку