Презентація "Ісаак Ньютон"

Про матеріал

Презентація містить матеріал про життєвий і творчий шлях відомого фізика Ісаака Ньютона. Підібрано матеріал про найважливіші відкриття фізика, дослідження,над якими він працював. Найвідоміше відкриття Ньютона - закон всесвітнього тяжіння.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ісаак Ньютон. Sir Isaac Newton. Народився4 січня 1643р. Англія, Вулсторп, Лінкольншир

Номер слайду 2

Батько Ньютона був дрібний фермер. Його батьківщиною було село Вулсторп. Зараз, в будинку, в якому народився Ісаак Ньютон в селі Вулсторп знаходиться музей, присвячений цьому великому вченому.

Номер слайду 3

Дитинство Іссака Ньютона. Школа в Грентхемі,в якій навчався Ньютон У 1655 році 12-річного Ньютона віддали вчитися в розташовану неподалік школу в Грентемі, де він жив у будинку аптекаря Кларка. Клас у Грентменській школі

Номер слайду 4

Навчання Ньютона в Трініті - коледжіНайяскравіші моменти в житті Ісаака Ньютона відбуваються під час його навчання в Трініті-коледжі.

Номер слайду 5

З 1661 по 1665 Ньютон вчився в Кембріджському університеті.

Номер слайду 6

У 1665 році Ньютон отримав першу штучну веселку - спектр, і довів, що промені різного кольору переломлюються в скляній призмі по-різному.

Номер слайду 7

У 1667 році Ісаак Ньютон створив перший дзеркальний телескоп, який мав перевернуте зображення. У 1671 р. Ньютон побудував свій другий дзеркальний телескоп - більшого розміру і кращої якості, ніж перший. Демонстрація телескопа справила сильне враження на сучасників, і незабаром після цього (у січні 1672) Ньютон був обраний членом Лондонського королівського суспільства - англійської академії наук. Дзеркальний телескоп

Номер слайду 8

Найвідоміше відкриття Ньютона - закон всесвітнього тяжіння.

Номер слайду 9

Відкриття Ньютона призвело до створення нової картини світу, яка показала, що всі планети, розташовані на величезних відстанях одна від одної, зв'язані в одну систему.

Номер слайду 10

"Тут спочиває Сер Ісаак Ньютон. Який майже божественною силою свого розуму. Уперше пояснив. За допомогою свого математичного методу. Рухи і форми планет,Шляхи комет, припливи і відливи океану. Він перший досліджував розмаїтість світлових променівІ особливості кольорів, що виникають звідси,Яких до того часу ніхто навіть не підозрював. Старанний, проникливий і вірний тлумач. Природи, стародавностей і священного писання,Він прославив у своєму навчанні Усемогутнього Творця. Необхідну Євангелієм простоту він довів своїм життям. Нехай смертні радуються, що в їхньому маренніЖила така прикраса людського роду. Народився 25 грудня 1642 р. Помер 20 березня 1727 року."Ньютон помер в 1727р. в Кенсінгтоні і був похований в англійському національному пантеоні - Вестмінстерському абатстві. На його могилі висічено:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Корнієнко Ірина Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
Додано
23 липня 2018
Переглядів
16390
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку