Презентація "Історія різдвяного віночка"

Про матеріал

Різдвяний віночок - це дань моді чи крок до европейських традицій? Як дорослим, так і дітям буде цікаво ознайомитися з історією виникнення різдвяного віночка.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІСТОРІЯ РІЗДВЯНОГО ВІНКА

Номер слайду 2

Різдвяні вінки – це класична прикраса будинку в переддень Різдва в християнських країнах. Вперше прикрасу з дерев’яного колеса, ялинових гілок і свічок створив лютеранин Хинрих Віхерна для своїх дітей.

Номер слайду 3

Перед святом малюки постійно запитували його, коли вже прийде свято. Щоб їм було простіше відраховувати час до довгоочікуваного свята, в 1839 році він зробив для них вінок. Віхерна прикрасив його 24 маленькими червоними і 4 великими білими свічками. Кожен день маленькі вихованці запалювали одну червону свічку, а щонеділі спалахувала одна біла.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Новорічні вінки мають кілька значень:зростаюче очікування народження Христа;чотири свічки позначають сторони світу;колесо – коло вічного життя;зелений колір – надія;свічки – світ, який проллється на світ в момент народження Христа.

Номер слайду 6

Різдвяний вінок з чотирма свічками асоціюється з земною кулею і чотирма сторонами світу. Коло символізує вічне життя, яке дарує Воскресіння, зелень — колір життя, а свічки — світло, яке освітить світ в Різдво.

Номер слайду 7

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!ПІДГОТУВАЛАГРЯЗЄНА СВІТЛАНА БОРИСІВНА

pptx
Додано
4 січня 2023
Переглядів
851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку