Презентація Канада

Про матеріал
Кана́да — країна, що займає північну частину Північної Америки та майже половину площі континенту, простягаючись від Атлантичного океану на сході до Тихого океану на заході. Це друга за площею країна світу(9 976 140 км²), що поступається лише Російській федерації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Канада

Номер слайду 2

Кана́да — країна, що займає північну частину Північної Америки та майже половину площі континенту, простягаючись від Атлантичного океану на сході до Тихого океану на заході. Це друга за площею країна світу(9 976 140 км²), що поступається лише Російській федерації. Канада — конституційна монархія. Голова держави — король або королева Великої Британії; зараз це Єлизавета II, яка має титул королеви Канади і яку в країні представляє генерал-губернатор Канади. Кандидатів на цю чотирирічну посаду призначає чинний прем'єр-міністр і затверджує королева. Прем'єр-міністр Канади — Джастін Трюдо. Сучасний національний прапор Канади — це полотнище з трьох вертикальних смуг: червоної, білої і червоної (біла смуга вдвічі ширша від червоної), у центрі білої смуги зображений червоний кленовий листок. Довжина прапора вдвічі більша від його ширини. Червоний і білий кольори — дві нації, представники яких першими переселилися до Канади. Англійці й французи воювали між собою під кольорами ланкастерської червоної троянди білої лілії. Білий і червоний стали офіційними кольорами Канади після їх затвердження королем Георгом V у 1921 році.

Номер слайду 3

Населення Канади. Чисельність населення країни 2015 року становила 35,099 млн осіб (39-те місце у світі). Народжуваність у Канаді, станом на 2015 рік, дорівнює 10,28 ‰ (190-те місце у світі). Коефіцієнт потенційної народжуваності 2015 року становив 1,59 дитини на одну жінку (184-те місце у світі). Середній вік населення Канади становить 42 роки (29-те місце у світі): для чоловіків — 40,8, для жінок — 43,3 року. Очікувана середня тривалість життя 2015 року становила 81,76 року (18-те місце у світі), для чоловіків — 79,15 року, для жінок — 84,52 року. Вікова структура населення Канади, станом на 2015 рік, виглядає наступним чином:діти віком до 14 років — 15,46 % (2 781 043 чоловіка, 2 644 008 жінок);молодь віком 15-24 роки — 12,39 % (2 236 425 чоловіків, 2 111 681 жінка);дорослі віком 25-54 роки — 40,69 % (7 239 027 чоловіків, 7 041 886 жінок);особи передпохилого віку (55-64 роки) — 13,74 % (2 389 423 чоловіка, 2 433 621 жінка);особи похилого віку (65 років і старіші) — 17,73 % (2 766 909 чоловіків, 3 455 813 жінок).

Номер слайду 4

Населення Канади(продовження)Густота населення країни 2015 року становила 4 особи/км² (228-ме місце у світі). Більшість населення країни тяжіє до смуги завтовшки 300-км вздовж американського кордону. Найнаселеніші провінції: Онтаріо, Квебек і Британська Колумбія. Канада надзвичайно урбанізована країна. Рівень урбанізованості становить 81,8 % населення країни (станом на 2015 рік), темпи зростання частки міського населення — 1,22 % (оцінка тренду за 2010—2015 роки). Головні міста держави: Торонто — 5,993 млн осіб, Монреаль — 3,981 млн осіб, Ванкувер — 2,485 млн осіб, Калгарі — 1,337 млн осіб, Оттава (столиця) — 1,326 млн осіб, Едмонтон — 1,272 млн осіб (дані за 2015 рік). Річний рівень імміграції 2015 року становив 5,66 ‰ (22-ге місце у світі). Цей показник не враховує різниці між законними і незаконними мігрантами, між біженцями, трудовими мігрантами та іншими. Головні релігії й вірування, які сповідує, і конфесії та церковні організації, до яких відносить себе населення країни: католицтво — 39 % (римо-католицтво — 38,8 %, інші гілки католицтва — 0,2 %), протестантизм — 20,3 % (Об'єднана церква Канади — 6,1 %, англіканство — 5 %, баптизм — 1,9 %, лютеранство — 1,5 %, п'ятидесятництво — 1,5 %, пресвітеріанство — 1,4 %, інші — протестантизм — 2,9 %), православ'я — 1,6 %, інші течії християнства — 6,3 %, іслам — 3,2 %, індуїзм — 1,5 %, сікхізм — 1,4 %, буддизм — 1,1 %, юдаїзм — 1 %, інші — 0,6 %, не сповідують жодної — 23,9 % (станом на 2011 рік)[1].

Номер слайду 5

Економіка Канади. У Канаді є розвинена ринкова економіка з дещо більшим урядовим регулюванням ніж у Сполучених Штатах, проте з набагато меншим ніж у деяких європейських країнах. Канада — член Організації економічної співпраці і розвитку (ОЕСР) і Великої Сімки (G7). За минуле десятиріччя, після періоду деякого спаду, економіка країни зростає швидкими темпами та з низьким рівнем безробіття і великими урядовими надлишками в федеральному бюджеті. На жовтень 2006 р. рівень безробіття в країні становив 6,3 % працездатного населення, що є найнижчим за останні 30 років. Рівні безробіття серед провінцій коливаються від найнижчого в Альберті — 3,6 % до найвищого в Ньюфаундленді й Лабрадорі — 14,6 %. Канада — одна з небагатьох країн-експортерів енергоносіїв у світі: великі поклади природного газу знаходяться на східному узбережжі, а нафти — в Альберті. Є і великі поклади нафтових пісків Атабаски — друге після Саудівської Аравії родовище нафти у світі. У Квебеку, Британській Колумбії, Ньюфаундленді й Лабрадорі, Онтаріо й Манітобі гідроелектроенергія найпоширеніша й найдешевша.

Номер слайду 6

Економіка Канади(продовження)Канада — одна з найбільших у світі виробників сільськогосподарської продукції. Канадські прерії, розбудовані значною мірою завдяки раннім хвилям української еміграції, є одними з найбільших постачальників пшениці й інших зернових культур. Канада, найбільший виробник цинку й урану, також має великі родовища інших природних ресурсів, як-от: золото, нікель, алюміній, свинець. Є в країні і високорозвинена переробна промисловість у південному Онтаріо і Квебеку; тут же і знаходяться автобудівні заводи, філіали багатьох американських і японських автомобільних компаній, що є ключовими в економіці цих провінцій. Економіка Канади глибоко інтегрована в світову економіку та до певної міри надзвичайно залежна від міжнародної торгівлі, особливо зі своїм найбільшим торговельним партнером, Сполученими Штатами Америки. У 1989 р. Канада уклала Канадсько-американську угоду безмитної торгівлі (FTA)[en], а в 1994 р. — Північноамериканський договір про вільну торгівлю (NAFTA), який включив ще й Мексику. Вільна торгівля на північноамериканському континенті значно пожвавила економічне співробітництво між країнами-учасниками договору, дозволила запобігти економічному спаду й досягти найвищого досі рівня зростання промисловості серед країн Великої Сімки. З середини 1990-х років уряд країни демонструє позитивний баланс федерального бюджету й послідовно сплачує державну заборгованість.

Номер слайду 7

Клімат Канади. Клімат Канади характеризується чотирма яскраво вираженими порами року. Умови дуже різноманітні і залежать, головним чином від ландшафту, гірських або водних масивів. Що стосується рельєфу, то основну частину країни займають рівнини прерій і плато Канадського щита. На захід від прерій розташовуються континентальні низовини Британської Колумбії і скелясті гори, а Аппалачі височіють від півдня від Квебека до приморських провінцій. Середні температури січня і липня розрізняються для кожної області. Зима може бути дуже суворою в деяких регіонах країни, середньомісячні температури можуть досягати 15 С° нижче нуля в південній частині країни, а іноді і 40 С° з сильними крижаними вітрами. Щорічно рівень снігового покриву може досягати декількох сотень сантиметрів (наприклад, у Квебеку в середньому 337 ​​см)

Номер слайду 8

Водні ресурси. Загальні запаси відновлюваних водних ресурсів (ґрунтові і поверхневі прісні води) становлять 2902 км³. Канада володіє значними запасами прісної води, за які США здійснюють платежі в області Великих озер. Експорт прісної води Канади в США є предметом періодичних перемовин. Станом на 2012 рік в країні налічувалось 8,7 тис. км² зрошуваних земель. Річки країни належать басейнам Північного Льодовитого (північний захід), Тихого (на захід від Кордильєр) і Атлантичного океанів (центр і схід). У Канаді протікає багато великих річок (наведені із заходу на схід): Фрейзер і Колумбія в Британській Колумбії. Маккензі (4241 км) на Північно-Західних територіях, це найбільша річка країни, витрати води становить 10 300 м³/с, що приблизно дорівнює витраті води річки Св. Лаврентія. Вона впадає в море Бофорта на півночі. Нельсон в Манітобі. Річка Святого Лаврентія — важливий судноплавний шлях, що дозволяє увійти глибоко всередину північноамериканського материка. Європейцям її відкрив Жак Картьє. Вона протікає на півдні Квебека, і саме завдяки їй була так щільно заселена канадська територія на півдні Квебека і Онтаріо. Раніше на її місці розташовувалося море Шамплена, назване в наш час в честь великого французького дослідника і засновника міста Квебек Самюеля де Шамплена, хоча до його відкриття він не мав відношення. На її берегах розташовані Монреаль, Лаваль, Труа-Рів'єр, Квебек, Леві, Сет-Іль і Рімускі. Черчилл в Ньюфаундленді. Сент-Джон, що впадає в затоку Фанді в Нью-Брансвіку.

Номер слайду 9

Водні ресурси(продовження)У Канаді більше озер, чим в будь-якій іншій країні світу. Найбільші озера: система Великих озер, Велике Ведмеже, Велике Невільниче, Вінніпег, Атабаска. Система каналів і морських шляхів дозволяє судам пересуватися по Канаді. Морський шлях Святого Лаврентія — це глибоководний шлях довжиною 3700 км, що дозволяє судам з Атлантичного океану проходити до найдальшого з Великих озер Північної Америки — озера Верхнього. Але за законом він починається в Монреалі і закінчується лише в озері Ері, включаючи Уеллендський канал в обхід Ніагарського водоспаду. Канал Рідо пов'язує озеро Онтаріо з річкою Оттава. Він проходить через Оттаву, державну столицю. 28 червня 2007 року він був визнаний об'єктом світової спадщини ЮНЕСКО. Канал Рідо був закінчений в 1832 році й донині є чинним. Це найстаріша в Північній Америці діюча канальна система.

Номер слайду 10

Українці в КанадіЗа даними Статистики Канади у 2006-му році в країні мешкало 1 209 085 канадців українського походження (переважно громадяни Канади): україноканадці восьма за чисельністю етнічна група в Канаді. Канада третя країна світу з найбільшим числом етнічних українців — після України й Російської Федерації. Термін україноканадці практично не застосовують, коли йде мова про канадців інших етнічних груп, пращури яких прибули з території сучасної України або з інших територій зі значним відсотком українців. Це напевно тому, що останні практично не ідентифікують себе як українці, — і не беруть участі в українських організаціях. Українські організації Канади. Конґрес українців Канади. Ліга українських католицьких жінок Канади. Організація Українок Канади. Пласт. Союз Українок Канади. Союз Українських Канадійських Ветеранів. Суспільна служба українців Канади. Українське Національне Об'єднання Канади. Державні інституції підтримки українства. Суспільна Служба Українців Канади. Канадська Допомогова Місія українцям — жертвам війн

Номер слайду 11

Кінець. Презентацію підготував Кравчено Богдан

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Географія, Розробки уроків
Додано
26 березня 2020
Переглядів
1078
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку