Презентація казки про Колобка

Про матеріал
Колобо́к — персонаж однойменної східнослов'янської казки, зокрема й української, круглий виріб із борошна, що втік із дому та був, після зустрічі з кількома тваринами, з'їдений лисицею. Первісно колобок — річ, яка має форму кола чи кулі, зокрема назва виробу з борошна (хліба, печива, вареника).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОЛОБОКПідготувала Бондар Марина Сергіївна

Номер слайду 2

Жули собі дід та баба та дожились уже до того, що й хліба нема. Дід і просить:— Бабусю! Спекла б ти колобок!— Та з чого ж я спечу, як і борошна нема?— От, бабусю, піди в хижку та назмітай у засіку борошенця, то й буде колобок.

Номер слайду 3

Послухалась баба, пішла в хижку, назмітала в засіку борошенця, витопила в печі, замісила гарненько борошно, спекла колобка.

Номер слайду 4

поклала баба колобка на віконечко, щоб остиг. А він приг та покотився.

Номер слайду 5

Котиться, котиться, а зустріч йому зайчик.

Номер слайду 6

— Колобок, колобок, я тебе з'їм!— Не їж мене, зайчику-лапанчику, я тобі пісеньки заспіваю:— Ану заспівай!Я по засіку метений,Я із борошна спечений,—Я від баби втік,Я від діда втік,То й від тебе втечу!Та й побіг знову. Біжить та й біжить...

Номер слайду 7

Біжить та й біжить... Перестріває його вовк:— Колобок, колобок, я тебе з'їм!— Не їж мене, вовчику-братику, я тобі пісеньки заспіваю.— Ану заспівай!Я по засіку метений,Я із борошна спечений,—Я від баби втік,Я від діда втік,Я від зайця втік,То й від тебе втечу!Та й побіг...

Номер слайду 8

Аж іде ведмідь.— Колобок, колобок, я тебе з'їм!— Не їж мене, ведмедику, я тобі пісеньки заспіваю.— Ану заспівай!Я по засіку метений,Я із борошна спечений,—Я від баби втік,Я від діда втік,Я від зайця втік,Я від вовка втік,То й від тебе втечу!Та й побіг.

Номер слайду 9

Біжить та й біжить дорогою... Стрічається з лисичкою:— Колобок, колобок, я тебе з'їм!— Не їж мене, лисичко-сестричко, я тобі пісеньки заспіваю.— Ану заспівай!Я по засіку метений,Я із борошна спечений,—Я від баби втік,Я від діда втік,Я від зайця втік,Я від вовка втік,Від ведмедя втік,То й від тебе втечу!

Номер слайду 10

— Ну й пісня ж гарна! — каже лисичка.— От тільки я недочуваю трохи. Заспівай-бо ще раз та сідай до мене на носик, щоб чутніше було. Колобок скочив їй на носик та й почав співати: Я по засіку метений... А лисичка — гам його! Та й з'їла!

Номер слайду 11

Казочки кінець

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Жажкова Тетяна Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 квітня 2022
Переглядів
2345
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку