Презентація "Кімнатна рослина - Бегонія"

Про матеріал
Презентація допоможе узагальнити та розширити знання дітей старшої групи про кімнатну рослину бегонію та догляд за нею. В презентації містяться характеристика кімнатної рослини та рекомендації для вихователів та дітей щодо організації праці по догляду за кімнатною рослиною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кімнатна рослина. Бегонія. Автор-укладач. Магир Марія Тадеївна

Номер слайду 2

Невеличка рослина з повзучими звисаючими стеблами На стеблах рослини видно багаточисленні сліди від листків, які опали.

Номер слайду 3

Листочки бегонії великі , дуже гарно прикрашені . У деяких сортів листочки темно – бордові з срібними плямами , у інших – серебристо- рожеві , ізумрудно- зелені з темно - червоною каймою. Листочки бувають бурого кольору із срібним відтінком.

Номер слайду 4

Краї листочків рівні або зрізані . Листочки розміщенні на довгих черешках, покриті жорсткими ворсинками.

Номер слайду 5

Цвіте бегонія дрібними квіточками. Садити бегонію краще в неглибокий горщик. Горщик з квіткою потрібно ставити так, щоб не попадали прямі сонячні промені . Розмножуються квіти поділом кореня з пучками листочків , або листочками , зрізаними з черешком і поставленим у воду.

Номер слайду 6

Бегонію літом поливають сильно, а зимою помірно, бажано теплою водою. У приміщеннях, де росте бегонія необхідне вологе повітря. Обприскувати бегонію не потрібно (Ворсинки на листочках затримують крапельки води , в результаті чого на листочках утворюються некрасиві бурі плями).

pptx
Додано
23 червня 2020
Переглядів
1345
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку