Презентація " Класні збори з розподілу обов 'язків учнівського самоврядування"

Про матеріал
Мета : розвивати учнівське самоврядування ; організаторські здібності ; залучати учнів до творчої, колективної праці, вміння приймати самостійні рішення у різних ситуаціях; виявити лідерів у класі; формувати дружний класний колектив.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Класні збори з розподілу обов′язків учнівського самоврядування «Наш клас-одна сім”я-дружній колектив»

Номер слайду 2

Номер слайду 3

. Вправа « Прийми рішення»Завдання №1 Якби я був чарівником і міг творити чудеса, я б …Завдання № 2 Якби я був Президентом України, я б …Завдання №3 Якби я був директором школи Запорізької початкової школи « Світанок» ,я б …Завдання №4 Якби я був класним керівником 4-а класу, я б …Завдання № 5 Як би я був командиром класу 

Номер слайду 4

Громадська діяльність-систематичне застосування своїх сил у галузі суспільних відносин, в інтересах суспільства.

Номер слайду 5

Участь у громадських організаціях у нас починається вже з дитинства. Виконуючи громадські доручення, ви дістаєте перші навички громадської роботи. І ці навички знадобляться в майбутньому: дадуть упевненість, знання, розуміння людей, організаційні вміння, розширять світогляд.

Номер слайду 6

Не чекати, поки хтось зробить життя класу цікавим і змістовним, налагодити стосунки між учнями, а самому в міру своїх сил (а часто й понад силу) братися до роботи. Не дозволяти, щоб у твоїй присутності кривдили слабкого, ображали людину, принижували її гідність.

Номер слайду 7

Недостатні знання, напівзнання, поверхові знання – ознаки майбутнього поганого працівника, а отже, і громадянина.

Номер слайду 8

Й. В. Гете.«Ізолювавшись від людей, ми не досягнемо жодної мети»

Номер слайду 9

В. Бєлінський.«Створює людину природа, проте розвиває та освічує її суспільство.»

Номер слайду 10

Наполеон«Останнє слово завжди залишає за собою громадська думка.»

Номер слайду 11

Сухомлинський«Колектив не любить недоброзичливих людей. Якщо у твоїй душі заворушилося почуття радості від того , що твій товариш гірший від тебе, значить, тобі треба ще багато, дуже багато вчитися, виховувати самого себе , виганяти із себе егоїзм і заздрість».

Номер слайду 12

Лідер (від анг. - провідний, керівник) – особа, яка має великий авторитет, вплив у певному колективі і може вести його за собою, організовувати та очолювати певну діяльність.

Номер слайду 13

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}творчийнаполегливий хоче бути першимвпевнений у собісильний духомдобре пристосовується до умовмає розвинуту пам’ятьприємнийприязнийспокійнийрозумнийрозсудливийцілеспрямованийпередбачливийвідданий справімає почуття гуморутолерантний (терпимий до інших)щирийуважнийзаслуговує на довіру 

Номер слайду 14

Учбовий сектор ( Допомога у навчанні. Турбота про хворіючих. Перевірка щоденників, підручників)Сектор дисципліни та порядку( Старший черговий. Відповідальний за порядок в роздягальні. Відповідальний за порядок в коридорі. )Сектор цікавих справ( Організація свят. Ігри на прогулянці. Ігри на перерві. Привітання з Днем народження, святами)Здоров’я зберігаючий ( Проведення фізкультхвилинок. Організація спортивних змагань, ігор. Турбота про чистоту рук. Допомога при травмах )Інформаційний ( редколегія, фоторепортер)Екологічний( Збереження електроенергії, води, турбота про кімнатні квіти, синоптик, благоустрій шкільного подвір’я)

Номер слайду 15

Основні заповіді школяра :√ Роби добро! √Поважай усіх поряд!√Допомагай іншим!√Пізнай себе і світ , роби життя цікавим і яскравим!√Внось в життя школи та класу нове, незвичне!√Захоплюйся творчістю, навчанням- діяльністю! 

Номер слайду 16

Дякую за увагу!Бажаю успіху!

pptx
Додано
2 березня 2021
Переглядів
1067
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку