Презентація "Книга чи комп’ютер: за і проти"

Про матеріал

Матеріал допомагає учням розібратися в складному і різноманітному потоці інформації; розвиває у школярів вміння виділяти головне, істотне, узагальнює наявні факти, логічно викладати думки; пропагує читання книг, виховує позитивне ставлення до отримання знань .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Книга чи комп’ютер: за і проти

Номер слайду 2

Джерела інформації Дуже я потрібна всім – І дорослим, і малим. Всіх я розуму учу, А сама завжди мовчу. Може він порахувати, Може він пісні співати, Малювати і писати, Помилки перевіряти. Може він листа прийняти, З другом швидко нас зв’язати, Він багато чого може І завжди нам допоможе!

Номер слайду 3

Проблемні запитання - Книга чи комп’ютер є основним джерелом інформації ? - Книга і комп’ютер в сучасному і майбутньому - друзі чи вороги?

Номер слайду 4

Книга - це єдина "машина часу" за допомогою якої можна здійснити захоплюючу подорож. Книга дозволяє побувати в будь-якій частині земної кулі.

Номер слайду 5

Сьогодні світ заполонили комп’ютери Обсяг виробництва персональних комп’ютерів перевищив обсяг виробництва легкових автомобілів.

Номер слайду 6

Думки Деякі вважають, що час паперових видань безповоротно минає. Інші не можуть повірити, що книги зникнуть. А як думаєте ви, чи настане той час,коли комп'ютери замінять книги?

Номер слайду 7

Переваги книг Книги — це справжня скарбничка мудрості. Шукаючи поради ми звертаємось до них. Книга була першою, саме з книг інформація потрапила в Інтернет Книги перед друком ретельно перевіряються, в них не може потрапити неправдива інформація. .

Номер слайду 8

Переваги комп'ютера Комп'ютер - унікальний помічник людини. За допомогою комп'ютера можна знайти відповідь на будь-яке питання . В Інтернеті знайти інформацію швидше і легше. Навіть побутує вислів : “Якщо цієї інформації немає в Інтернеті, то її немає ніде”. Крім того, книги великі і громіздкі, а на одному лазерному диску може поміститись вся шкільна програма!

Номер слайду 9

Яка книга найцінніша?

Номер слайду 10

Як з'явився комп'ютер ? - Неможливо точно відповісти на питання, як з'явився комп'ютер. - Найпершим обчислювальним приладом були 10 пальців рук людини.

Номер слайду 11

Історія виникнення комп'ютера

Номер слайду 12

Конкурсні завдання: - назвіть три прізвища письменників; - пригадайте три книги, в назвах яких є слово «пригоди»; - назвіть три казки , в назвах яких є імена; - згадайте три казки , в назвах яких є колір.

Номер слайду 13

Конкурсні завдання: - корпус, в якому знаходяться основні функціональні компоненти персонального комп'ютера; - маніпулятор, що дозволяє зручно і комфортно працювати з ПК; пристрій, що дозволяє вводити числову та текстову інформацію; пристрій, що служить для виведення графічної або буквеної інформації.

Номер слайду 14

- Системний блок - Миша - Клавіатура - Монітор

Номер слайду 15

Гра «Який я?» Мудрий Слабкий Злий Сильний Хитрий

Номер слайду 16

Які чотири риси характеру притаманні кожному герою? доброта сварливість чемність скромність жалість жадібність впертість ввічливість співчутливість терплячість ненаситність

Номер слайду 17

Перевіримо Мудра Слабкий Злий Сильний Хитра

Номер слайду 18

доброта сварливість чемність скромність жалість жадібність впертість ввічливість співчутливість терплячість ненаситність

Номер слайду 19

доброта сварливість чемність скромність жалість жадібність впертість ввічливість співчутливість терплячість ненаситність

Номер слайду 20

Гра «Збери склади» Книга допоможе розкрити ______ ______ _____.

Номер слайду 21

Перевіримо Книга допоможе розкрити _________ ___________ __________. таємниці художнього слова

Номер слайду 22

Гра «Збери склади? » Світ комп'ютерів _______ _______ _____. неспо

Номер слайду 23

Перевіримо Світ комп'ютерів сповнений _ цікавих несподіванок. неспо

Номер слайду 24

Книга чи комп'ютер?

Номер слайду 25

Висновок - Книга і комп’ютер однаково важливі в сьогоднішньому житті і що найкраще, коли вони доповнюють один одного. - Комп'ютер книзі не суперник . Їх слід вважати союзниками, а не ворогами. Важливо, щоб слуга людини - комп'ютер не став її паном!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Tatiana Kuritsina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
28 березня 2018
Переглядів
5894
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку