Презентація "Корисне-шкідливе"

Про матеріал
Змістовний та яскравий матеріал може бути використаним класним керівником та вчителем інтегрованого курсу "Здоров'я, безпека, добробут" у підготовці позаурочних заходів до всесвітнього дня здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІНТЕРАКТИВНА ДІЛОВА ГРА “КОРИСНЕ - ШКІДЛИВЕ”

Номер слайду 2

ПРАВИЛА ГРИ: Бажаючій дитині на голову вдягається обруч. У нього встановлюється картка із зображенням корисної або шкідливої їжі, яке бачать всі гравці, окрім самої дитини. За допомогою навідних питань дитина має вгадати, зображення якого продукту встановлено в обручі. Гравці можуть відповідати на запитання тільки “так” або “ні”. Ускладненим варіантом гри може бути випробування часом - знаходження відповіді в обмежений час - 1 хвилина (за допомогою пісочного годинника). Після надання відповіді діти знайомляться з корисними або шкідливими властивостями відгаданого продукту та цікавими фактами про нього.

Номер слайду 3

Помідори містять гормон щастя і є антидепресантом. Томатний сік містить більше 20 вітамінів. Якщо ви вживаєте свіжі помідори, то пам'ятайте, що вони краще і швидше засвоюються з рослинною олією. М'якуш стиглих помідорів в народній медицині часто використовують для лікування ран і опіків

Номер слайду 4

Гастроентерологи і фахівці зі здорового харчування склали рейтинг картопляних страв за рівнем їх шкідливості для організму. Картопля фрі виявилася лідером цього списку. Велика кількість жиру та спецій шкодять травленню і сприяють набору ваги. Картопля приготована «в мундирі» зберігає більшу кількість поживних речовин. Упаковки картопляних чіпсів часто замість повітря наповнюють азотом, що дозволяє зберегти крихкість чіпсів та створює своєрідну амортизуючу подушку для захисту при транспортуванні

Номер слайду 5

Японські вчені рекомендують перед сніданком куштувати декілька ложок морозива. Холодне морозиво допомагає скоріше прокинутись, чудово стимулює роботу мозку та підвищує працездатність. Лондонські вчені довели: морозиво поліпшує настрій. Провівши експеримент, вони з'ясували, що достатньо з’їсти одну ложку улюбленого холодного смаколика — і настрій підніметься. Для того, щоб загартувати горло і зробити його стійкішим до низьких температур, вчені радять їсти більше морозива. Така профілактика знижує ризик розвитку хвороб горла

Номер слайду 6

Навіть невелика порція сиру, з’їдена за сніданком, допомагає людям краще справлятися зі стресом і знижує рівень тривожностіУ сирі швидко розвиваються небезпечні грибки і бактерії, тому при найменших сумнівах в його свіжості сир краще не їсти – навіть ложка зіпсованого продукту загрожує серйозним отруєнням. Сир пробуджує апетит, підтримує здоров’я зубів,попереджає розвиток ожиріння, рятує від безсоння,продовжує життя

Номер слайду 7

Їсти сирі яйця не можна, тому що можна заразитися сальмонелою. Небезпечна бактерія тільки в сирому продукті, так як після теплової обробки вона швидко знищується. Думка, що від білих і коричневих яєць різна користь – помилкова. Різниця полягає лише в зовнішніх особливостях курей – у білих курей яйця білого кольору, а у рудих і рябих – коричневого. Колір жовтка зумовлений харчуванням птиціПро свіжість яйця можна судити, якщо покласти його в холодну воду. Свіжі яйця будуть тонути, а несвіжі - спливуть на поверхню. Якщо це сталося, значить для їжі вони непридатні

Номер слайду 8

Гарбуз ідеальний як гарнір до м’яса, оскільки допомагає засвоювати важку їжу. Гарбузова олія неймовірно корисна і одна з найдорожчих у світі. Для виготовлення 1 л гарбузової олії потрібно 30–40 середніх гарбузів. Найсмачніші плоди — середніх розмірів і не важчі за 5 кг; чим менший гарбуз, тим він солодший; хвостик повністю дозрілого гарбуза абсолютно сухий

Номер слайду 9

Єдині ковбаси, які можна їсти, це ковбаси, зроблені фермерами з натурального м'яса і з максимально чистим складом. Правда, термін зберігання таких ковбас буде нижчим, ніж у магазинної продукції, а ціна вища. Чим нижче сорт ковбаси, тим швидше вона псується. Дослідження, проведене протягом майже 10 років, доводить, що вживання навіть невеликої кількості переробленого м’яса може значно збільшити ризик серцевих захворювань та смерті

Номер слайду 10

Полуниця є сильним алергеном, тому її не варто давати маленьким дітям і алергікам. Не слід їсти полуницю з цукром, краще з будь-якими молочними продуктами, так більше користіЗгідно з останніми дослідженнями вживання полуниці уповільнює процеси старіння мозку

Номер слайду 11

Якщо ви не знаєте, чи шкідливий хліб, який ви вибрали у магазині, то уважно прочитайте склад на етикетці. Перелік інгредієнтів у “хорошому” хлібі недовгий - це борошно, рослинні олії, молоко, вода, яйця, дріжджі, натуральні добавки (спеції, горіхи, насіння, шматочки фруктів) Також до складу хліба входять хлібопекарські добавки, які є допоміжними засобами для пухкості, пружності тіста та збільшення терміну придатності. Добросовісні виробники вказують їх у складі, інші замовчують

Номер слайду 12

Якщо ви дотримуєтеся здорового харчування, зовсім необов`язково уникати тортів. Адже навіть невеликий шматочок торта може принести стільки радості і задоволення!Шкідливо, так як:зайва вагапроблеми з травленнямможливе виникнення деяких захворювань, за умови схильності до них організмуалергічні реакціїпроблеми зі шкірою. Найкраще приготувати торт самому і з якісних продуктів. Не варто їсти солодощі на голодний шлунок (з'їсти торта вийде менше і менше шкоди для організму)Не варто їсти торт після обіду - шматочок торта в першій половині дня, менш шкідливий, ніж у другій

Номер слайду 13

Молоко заспокоює нервову систему, допомагає наростити м'язову масу Молоко допомагає при застуді. Для хворого горла склянка гарячого молока (особливо з медом і маслом) – найкращі ліки Тепле молоко з медом вважається ефективним засобом від безсоння. Молоко краще пити в першій половині дня, тобто до 16:00 Для дорослої людини норма молока на день становить 250 мл, тобто склянка молока

Номер слайду 14

СМАКУЙТЕ ТА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!!!

pptx
Додано
26 листопада 2023
Переглядів
142
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку