Презентація краєзнавчо - пошукового проєкту "Багатство річки Ірклій"

Про матеріал
Дослідити багатство водних ресурсів річки Ірклій, розвивати пошуковий інтерес, виховувати повагу до природи рідного краю
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Координатори проекту: учні 4 класу Консультанти: Кикоть Н. М., педагог - організатор Кононенко С. В., класний керівник 4 класу. . Великоканівецький НВК Підпроєкт “Пишаємось тобою, рідний краю” «Флора і фауна річки Ірклій»

Номер слайду 2

Актуальність та мета проекту: *Формувати інтерес до навколишнього середовища. * Виховувати любов до природи рідного краю. * Популяризувати серед учнів школи бережливого ставлення до природи. * Розвивати вміння шукати різні джерела інформації. * Виробляти правила поведінки в природі і пропагувати їх серед рідних і близьких.

Номер слайду 3

Річка Ірклій. Об’єкт пізнання проекту:

Номер слайду 4

«Дослідження рослинного і тваринного світу місцевої річки»Проблема:

Номер слайду 5

Учасники проекту

Номер слайду 6

Старанно досліджуємо

Номер слайду 7

Річка дуже красива в усі пори року

Номер слайду 8

ІРКЛІ́Й – річка у Золотоніському районі Черкаської області, ліва притока Дніпра. Довжина - 39 км. Бере початок поблизу с. Красенівка. Долина трапецієподібна, ширина до 3 км, глибина до 20 м. Заплава у верхів’ї заболочена, ширина до 300 м. Річище слабозвивисте, завширшки до 5 м, дно замулене. Похил річки 0,6 м/км. Живлення переважно снігове і дощове. Льодостав триває від поч. грудня до поч. березня. На І. споруджено 5 водосховищ. Воду використовують для технічних та сільськогосподарських потреб, розведення риби.

Номер слайду 9

В квітні 2017 року громадська організація рибалок-любителів «Відродження» та ГО «Самооборона», разом із активістами взяли участь у зарибленні р.Ірклій. У смт Чорнобай всього випустили близько 326 тисяч особин цьогорічки коропа. З них 42 тисячі штук випущено у водойму села Савківка. В селі Великі Канівці проведено зариблення р.Ірклій на 56 тис грн, Ревбинцях на 6890 грн, Лихолітах на 20580 грн.

Номер слайду 10

Індивідуальні дослідження

Номер слайду 11

Найпоширеніші рослини

Номер слайду 12

Очерет – посідає перше місце за чисельністю серед інших рослин

Номер слайду 13

В річці мешкають такі прісноводні види риби: короп, судак, щука, карась, окунь, товстолоб.

Номер слайду 14

А також нашу річку полюбляють:

Номер слайду 15

Вигляд річки очима дітей

Номер слайду 16

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ

pptx
Додано
6 грудня 2022
Переглядів
229
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку