Презентація "Кулінарні традиції Радомишльщини".
Радомишль - невеличке містечко в Житомирській області. У презентації представлено найпоширеніші страви даного району та рецепти приготування.
Неможливо уявити кулінарію без хліба. Жителі Полісся віддавали й віддають нині перевагу житньому хлібові. Пшеничний хліб був атрибутом святкового столу… З житніх ритуальних чи обрядових хлібів для Полісся, та Радомишльського району зокрема, найбільш характерні книші (5-7-пелюстковий хлібець з прошарком олії)…
Здавна на Поліссі споживають багато каш, найпопулярнішими з яких є гречана й пшоняна… Саме на Радомишльщині часто готують каші-розмазні на сироватці чи масляниці…
Особливо поширена на Радомишльщині картопля. Вона поступово витіснила ріпу і навіть зернові ("Як є бульба й капуста, то у хаті не пусто"; "Бульба - половина хліба"; "Бульба - другий хліб").
Найтиповішими для поліської кухні стравами є картопляники з вареної м'ятої картоплі (бульб'яники) і деруни з тертої сирої картоплі (драники, терчаники) з начинками й без них…
Любительське рибальство завжди було поширене на територіях Радомишльщини. Ловили і ловлять сьогодні різноманітну рибу. Її сушать, в'ялять, смажать, варять…