Презентація "Кулінарні традиції Радомишльщини"

Про матеріал

Презентація "Кулінарні традиції Радомишльщини".

Радомишль - невеличке містечко в Житомирській області. У презентації представлено найпоширеніші страви даного району та рецепти приготування.

Неможливо уявити кулінарію без хліба. Жителі Полісся віддавали й віддають нині перевагу житньому хлібові. Пшеничний хліб був атрибутом святкового столу… З житніх ритуальних чи обрядових хлібів для Полісся, та Радомишльського району зокрема, найбільш характерні книші (5-7-пелюстковий хлібець з прошарком олії)…

Здавна на Поліссі споживають багато каш, найпопулярнішими з яких є гречана й пшоняна… Саме на Радомишльщині часто готують каші-розмазні на сироватці чи масляниці…

Особливо поширена на Радомишльщині картопля. Вона поступово витіснила ріпу і навіть зернові ("Як є бульба й капуста, то у хаті не пусто"; "Бульба - половина хліба"; "Бульба - другий хліб").

Найтиповішими для поліської кухні стравами є картопляники з вареної м'ятої картоплі (бульб'яники) і деруни з тертої сирої картоплі (драники, терчаники) з начинками й без них…

Любительське рибальство завжди було поширене на територіях Радомишльщини. Ловили і ловлять сьогодні різноманітну рибу. Її сушать, в'ялять, смажать, варять…

pptx
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
615
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку