Презентація: "Лабораторне дослідження. Транспорт речовин у рослині за допомогою барвників" (НУШ, модельна програма Балана П. Г.)

Про матеріал
Презентація стане у нагоді учителю для проведення дистанційного лабораторного дослідження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Мета: розглянути механізм транспорту води та розчинених у ній речовин у рослині, використовуючи барвники, та спостерігати їхнє переміщення на прикладі пекінської капусти

Номер слайду 4

Матеріали та обладнання: рослина пекінської капусти, харчовий барвник, прозорі склянки, вода, ножиці або ніж, годинник

Номер слайду 5

Хід роботи:

Номер слайду 6

Виберемо свіжу рослину пекінської капусти. Відріжемо нижню частину стебла, щоб отримати свіжий зріз. Розчинемо харчові барвники у воді, щоб отримати насичений розчин. Кількість барвника залежить від об'єму води, зазвичай достатньо кількох крапель на склянку води.

Номер слайду 7

Наповнимо склянки підготовленими розчинами барвників. Помістимо свіжозрізану пекінську капусту у розчини барвників так, щоб її стебла були повністю занурені у воду.

Номер слайду 8

Залишимо рослину в розчині на декілька годин, можна на ніч. Через визначений проміжок часу спостерігаємо за зміною кольору листя пекінської капусти. Зверніть увагу, як барвник переміщується з кореня через стебло до листя. Як пояснити це явище?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дайте відповіді на запитання. Що таке ксилема і яка її функція у рослині?Що таке транспірація і як транспірація впливає на транспорт води в рослині?Висновки

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пашаєва Тетяна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
15 липня
Переглядів
157
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку