Презентація " Лепбук як інноваційний підхід до формування креативної особистосі школяра в умовах Нової української школи"

Про матеріал
Мета. Ознайомити з технологією виготовлення лепбука, основними напрямами його застосування, вчити творчо застосовувати здобуті навички на практиці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання інноваційних технологій навчання на уроках української мови та літератури як один із шляхів формування комунікативної компетентності учнів

Номер слайду 2

МАЙСТЕР-КЛАС ВЧИТЕЛЯ СОБИЦЬКОГО НВКСТАРОВОЙТ О. І.

Номер слайду 3

Лепбук ( lapbook) – дослівно з англійської “наколінна книга”. Це невелика саморобна інтерактивна папка, яку дитина може зручно розкласти у себе на колінах і переглянути її зміст. Лепбук – це книжка –розкладачка з кишеньками, дверцятами, віконцями, вкладками і рухливими деталями, в яку вміщено матеріали на певну тему.

Номер слайду 4

Історія виникнення. Вперше використала лепбуки або міні-книги американка Теммі Дабі у 80-х рр. ХХ ст. для легкого запам*ятовування інформації дітьми. Лепбуки стали фінальним етапом при вивченні певної теми. Дитина, вивчивши тему, оформлювала отримані знання у вигляді інтерактивної папки, куди поміщала все, про що дізналася.

Номер слайду 5

Мета використання. Розвиток допитливості, пізнавальної мотивації та навчальної активності; уяви, творчої ініціативи; спостережливості, навичок критичного мислення, аналіз проблемної ситуації;Можливість самостійного вибору теми, видів роботи, учасників;Побудова навчальної діяльності на основі взаємодії вчителя та учня, орієнтованої на можливості та інтереси кожної дитини;Розвиваються креативні, дослідницькі здібності учнів;Швидке засвоювання матеріалу;Створення умов для залучення батьків до спільної пізнавальної діяльності. Отже, лепбуки допомагають швидко і ефективно засвоїти нову інформацію і закріпити вивчене в пізнавально-ігровий формі. Цей вид роботи можна застосовувати як форму індивідуальної ,так і групової роботи. Учням цей вид роботи дуже подобається і вони змагаються, у кого вийдуть оригінальніші кишеньки і їхній інформаційний зміст.

Номер слайду 6

Різновиди тематичних папок. За призначенням Навчальні;Ігрові;Вітальні, святкові;Автобіографічні ( звіт про важливу подію в житті учня)За формою. Стандартна книжка з двома розворотами;Папка з 3- 5 розворотами;Книжка – “гармошка”;Фігурна папка.

Номер слайду 7

РОБОТИ УЧНІВ

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Що потрібно,щоб зробити лепбук:– картонна папка-основа;– звичайний та кольоровий папір;– ножиці;– клей-олівець;– степлер;– скотч;– декоративні елементи (за необхідності).

Номер слайду 10

Крок 1. Постановка проблеми. На першому етапі обираємо тему, яка повинна бути цікавою учню і доступною, відповідати вікові;тема може бути будь-якою ( знайома, над якою працюєте певний час; зовсім новою, яку можна дослідити готуючи проект);Залежно від віку дітей подумайте, наскільки глибоко ви збираєтеся занурюватися в тему. Від цього і буде залежати кількість розгорток й деталей вашого лепбука.

Номер слайду 11

Крок 2. Створення ескізу. Ви маєте чітко уявляти, що і в якому місці буде розташовано – малюнки, кишеньки, вкладки, книжечки і інші деталі. Малюємо усе це від руки на звичайному листку паперу. Розмір лепбука. Стандарт – папка А4 в складеному вигляді або А3 у розгорнутому. Такі формати вважаються найзручнішими, однак це не є догмою.

Номер слайду 12

Крок 3. Продумуємо наповнення лепбука. Добираємо до кожної підтеми той тип мінікниги, який якнайкраще підходить для викладу інформації. Визначаємо форму і місце всіх вкладених матеріалів: кишеньок, міні-книжечок, віконечок і т.д. (Безліч шаблонів можна знайти в Інтернеті, хоча можна створити і свої)

Номер слайду 13

Переваги використання лепбука для вчителів:сприяє організації матеріалу по темі, що вивчається в рамках тематичного планування;сприяє оформленню результатів спільної проектної діяльності і може бути формою представлення підсумкового проекту;сприяє організації індивідуальної та самостійної роботи з дітьми;це прекрасний спосіб подати всю наявну інформацію в компактній формі.

Номер слайду 14

До роботи…

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Учитель повинен бути артистом, художником, гаряче закоханим у свою справу... Антон Чехов

Номер слайду 17

Творчості та натхнення!

pptx
Додано
30 листопада 2020
Переглядів
790
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку