Презентація «Мандрівка у королівство ЗДОРОВ'Я»

Про матеріал

Дана презентація – супровід свята «Мандрівка у королівство ЗДОРОВ'Я». На слайдах розміщено мапу подорожі, завдання для проходження кожного етапу (загадки, вікторини, малюнки про види спорту, поради Феї Здоров’я та Народної Цілительки) .МЕТА: ФОРМУВАТИ ТА ЗАКРІПЛЮВАТИ РАНІШЕ НАБУТІ ЗНАННЯ ДІТЕЙ ПРО ЗНАЧЕННЯ ЗДОРОВ'Я, НЕОБХІДНОСТІ ВЕСТИ ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ. ПРИЩЕПЛЮВАТИ ГІГІЄНІЧНІ НАВИЧКИ. ЗНАЙОМИТИ З НАРОДНИМИ ТРАДИЦІЯМИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ВЛАСНОГО ЗДОРОВ'Я.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я в школі

Номер слайду 2

«МАНДРІВКА У КОРОЛІВСТВО ЗДОРОВ'Я»

Номер слайду 3

Доброго дня, гості дорогі! Щастя вам та радості бажаємо! Давно ми вас чекаємо-виглядаємо, Свято без вас не починаємо.

Номер слайду 4

Мапа Країни ДОРОГА МУДРОСТІ. РІКА ШКІДЛИВИХ ЗВИЧОК. МІСТ КОРИСНИХ ЗВИЧОК. ЛІС ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН. ГОРА ЗУБНИХ КАМЕНІВ. ПАЛАЦ ЗДОРОВ’Я.

Номер слайду 5

ДОРОГА МУДРОСТІ

Номер слайду 6

Дорожні знаки 1. ЗДОРОВ'Я – НАЙБІЛЬШИЙ СКАРБ В ЖИТТІ. 2. БЕРЕЖИ ЗДОРОВ'Я, ПОКИ МОЛОДИЙ. 3. ЗДОРОВ'Я МАТИ – ВІК БІДИ НЕ ЗНАТИ. 4. ХТО ПРАЦІ НЕ БОЇТЬСЯ – ТОГО ХВОРОБА СТОРОНИТЬСЯ. 5. НЕМАЄ ЩАСТЯ БЕЗ ЗДОРОВ'Я. 6. У ЗДОРОВОМУ ТІЛІ – ЗДОРОВА ДУША. 7. ЯК НЕМАЄ СИЛИ, ТО Й СВІТ НЕ МИЛИЙ. 8. ЗДОРОВ'Я МАЄМО – НЕ ДБАЄМО, А ВТРАТИВШИ – ПЛАЧЕМО. 9. ДОВГО СПАТИ – ЗДОРОВ'Я НЕ МАТИ. 10. НЕНАЖЕРА РИЄ СОБІ ЯМУ ВЛАСНИМИ ЗУБАМИ. 11. ХТО ГОРІЛКУ ЛЮБИТЬ – ТОЙ САМ СЕБЕ ГУБИТЬ.

Номер слайду 7

- це безцінний дар, який дає людині природа. Без нього дуже важко зробити життя цікавим і щасливим. Але як часто ми розтрачуємо цей дар дарма, забуваючи, що втратити здоров’я легко, а ось повернути його дуже і дуже важко. Здоров’я -

Номер слайду 8

Мудра порада лікаря ЩОБ ЗДОРОВ'Я ДОБРЕ МАТИ, СЛІД ПРО НЬОГО ЗМАЛКУ ДБАТИ. КОЖЕН РАНОК УМИВАТИСЬ, І ЗАРЯДКОЮ ЗАЙМАТИСЬ. У ДВОРІ ЩОДНЯ ГУЛЯТИ, ПОВНОЦІННО ЇСТИ Й СПАТИ. ДОБРЕ МИТИ ВСІ ПРОДУКТИ, ДОСХОЧУ ВЖИВАТИ ФРУКТИ. ЗА ЗУБАМИ ДОГЛЯДАТИ, ДІРОЧКИ В НИХ ПЛОМБУВАТИ. БУДЕТЕ ЦЕ ВСЕ РОБИТИ ПЕРЕСТАНЕТЕ ХВОРІТИ. ВАМ ДАЛІ ВИРУШАТЬ ПОРА. ЩАСЛИВОЇ ДОРОГИ, ДІТВОРА!

Номер слайду 9

Ріка шкідливих звичок ЗАВЖДИ СЛУХАЙТЕ БАТЬКІВ, ВЧИТЕЛІВ І ЛІКАРІВ. ТРЕБА ПРАВИЛЬНО ВАМ ЖИТИ І СЕБЕ ЗАВЖДИ  ЛЮБИТИ. БО НАЙБІЛЬШИЙ СКАРБ У СВІТІ – ЦЕ ЗДОРОВ'Я ВАШЕ, ДІТИ. ПОКИ ВИ ЩЕ НЕВЕЛИЧКІ ВИРОБЛЯЙТЕ ДОБРІ ЗВИЧКИ. ЩОБ ЗДОРОВ'Я ЗБЕРЕГТИ І ЩАСЛИВИМИ РОСТИ.

Номер слайду 10

“Это я, это я, это все мои друзья”. - Кто ватагою веселой Каждый день шагает в школу? - Знает кто, что красный цвет Означает: хода нет. - Кто из вас из малышей, Ходит грязный до ушей? - Кто любит маме помогать, По дому мусор рассыпать?

Номер слайду 11

“Это я, это я, это все мои друзья”. - Кто одежду бережёт, Под кровать её кладёт? - Кто ложится рано спать В ботинках грязных на кровать? - Кто из вас не ходит хмурый, Любит спорт и физкультуру? - Кто, из вас идя, домой, Мяч гонял по мостовой? - Кто любит в классе отвечать, Аплодисменты получать?

Номер слайду 12

МІСТ КОРИСНИХ ЗВИЧОК. ЗВИЧКИ: ЗАГАРТОВУВАННЯ. СПОРТИВНІ ІГРИ. НАРКОТИКИ. ПРОГУЛЯНКИ НА СВІЖОМУ ПОВІТРІ. КУРІННЯ. РУХЛИВІ ІГРИ. ДОТРИМУВАННЯ РЕЖИМУ ДНЯ. АЛКОГОЛЬ. КУПАННЯ. ЧИЩЕННЯ ЗУБІВ.

Номер слайду 13

Народна мудрість говорить: «ЗДОРОВ’Я ВТРАТИШ – ВСЕ ВТРАТИШ » ЗАДУМАЄМОСЯ, ЧОМУ МИ ВТРАЧАЄМО ЦЕЙ ДОРОГОЦІННИЙ ДАР. Чому ми хворіємо і втрачаємо своє здоров’я? Причин тут немало: Погане повітря , отруєне вихлопними газами автомобілів , отруйними викидами промислових підприємств; Через міру начинений добривами грунт, який нас годує ; Загрязнена вода, яку ми п’ємо.

Номер слайду 14

Проте хвороби ВИНИКАЮТЬ і з ВИНИ людини. В учня БОЛИТЬ ГОЛОВА. ЧОМУ ТАК БУВАЄ? Щодня довго дивиться телепередачі ; Лягає спати пізно; На свіжому повітрі майже не буває.

Номер слайду 15

ЗУБ вирвали . ЧОМУ? Не чистив зуби або робив це погано – від випадку до випадку ; Дуже любив плюшечки та булочки, цукерки і печиво, а моркву погризти забував; На огляд до стоматолога вчасно не ходив. Зуби розрушаються, пережовування їжі погіршується, а це додаткові труднощі для шлунку. Хворі зуби сприяють виникненню хвороб серця, суставів, горла та ін. органів.

Номер слайду 16

ПОРАДИ ЗУБНОЇ ФЕЇ: ДІТЯМ ШКІЛЬНОГО ВІКУ СЛІД ПІДБИРАТИ ЗУБНУ ЩІТКУ З М'ЯКОЮ ЩЕТИНОЮ. ЗУБИ ПОТРІБНО ЧИСТИТИ ВРАНЦІ І ПЕРЕД СНОМ. Менше їсти солодкого, а більше фруктів та овочів. Систематично ходити на огляд до стоматолога.

Номер слайду 17

Є правила, які допомагають людині вирости здоровою, міцною, життєрадісною, готовою до праці, навчання і взагалі до життя. Назвіть їх.

Номер слайду 18

Багато рухатися , робити ранкову зарядку; До школи і назад іти пішки; Виконувати фізкультхвилинки на уроках; Грати в рухливі ігри на перерві і на вулиці; Виконувати домашні справи; Активно приймати участь в уроках праці та фізкультури; Займатися в спортивних секціях та гуртках; Участь в кросах, змаганнях; походах до лісу за грибами і ягодами; Виконувати лижні прогулянки тощо…

Номер слайду 19

М'ЯТА – ВІТАМІНАМИ БАГАТА. ЗВІРОБІЙ – ВСІМ ХВОРОБАМ ДАЄ БІЙ. КОНЮШИНА –ВІД КАШЛЮ ДИТИНІ. ЧИСТОТІЛ І ЧОРНИЦІ, НАГІДКИ І СУНИЦІ ВСІХ ВОНИ ЛІКУЮТЬ , ЗДОРОВ’Я ДАРУЮТЬ. ЛІС НАРОДНОЇ МЕДИЦИНИ. ХАТИНКА НАРОДНОЇ ЦІЛИТЕЛЬКИ.

Номер слайду 20

Необхідно постійно піклуватися про своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя - це такий спосіб життя людей, який забезпечує їм збереження та зміцнення здоров’я. Треба займатися фізичною культурою, загартовуванням, дотримуватися правил гігієни.

Номер слайду 21

Ці істини не нові, тільки ви скажіть мені: Шлях до загадкової країни, де живе здоров’я ваше, Чи Всі знають? Дружно скажемо… Тож в дорогу ти збирайся, за здоров’ям відправляйся! Та дорога не проста - із-за кожного куща Може ворог з’явитися. Вам прийдеться з ним битися!

Номер слайду 22

Тренування для очей

Номер слайду 23

Собери пословицу. Солнце, воздух и вода – наши лучшие друзья. – от болезни отстранишься Закалишься

Номер слайду 24

Собери пословицу. не бьёт, не валит, а на ноги ставит. а ест, чтобы жить. Виноград – не град: Человек не живет, чтобы есть,

Номер слайду 25

ФІЗХВИЛИНКА Руки кверху все подняли. Сели-встали, сели-встали, Ванькой - встанькой словно стали. Руки к телу все прижали И подскоки делать стали, А потом пустились вскачь, Будто мой упругий мяч. Снова выстроились в ряд, Словно вышли на парад. Раз – два, раз – два, Заниматься нам пора.

Номер слайду 26

1 зупинка на шляху “Вітамінково” ВСІ ВІТАМІНИ СМАЧНЕНЬКІ, І СОЛДКІ І КИСЛЕНЬКІ. ЇЖТЕ, ДІТИ, ЇХ ОХОЧЕ КОЖЕН ХТО КОЛИ ЗАХОЧЕ. ЩОБ БУЛИ ВИ ЗДОРОВЕНЬКІ, І КРАСИВІ Й РУМЯНЕНЬКІ. ЩОБ РОСЛИ МІЦНИМИ Й ДУЖИМИ ДО ХВОРОБ БУЛИ БАЙДУЖИМИ. В ФРУКТАХ, ЯГОДАХ, ДИТИНО, ПРИЧАЇЛИСЬ ВІТАМІНИ. У МАЛИНІ, У СУНИЦІ. У СМОРОДИНІ Й ЧОРНИЦІ.

Номер слайду 27

Бусы красные висят, Из кустов на нас глядят, Очень любят бусы эти Дети, птицы и медведи.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

В теплице зелёные ветки, На ветках красные детки.

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Вырастаю всем на диво Высока, стройна, красива, Прячу в светлые перчатки Золотистые початки.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Под сосною у дорожки, Кто стоит среди травы? Ножка есть, но нет сапожка, Шляпка есть - нет головы.

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Само с кулачок, Зелёный бочок, Потрогаешь – гладко, А откусишь – сладко.

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Голова на ножке, В голове горошки.

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Расту в земле на грядке я красная, длинная, сладкая.

Номер слайду 40

Номер слайду 41

На грядке длинный и зеленый, А в кадке жёлтый и солёный.

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Ягоды зеленые, А всеми хваленые, Растут с костями, Висят кистями.

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Растет в траве Аленка В красной рубашонке, Кто ни пройдёт, Всяк поклон отдает.

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Сижу на тереме, Мала, как мышь, Красна, как кровь, Вкусна, как мед.

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Круглый, зеленый, загорелый Попадался на зубок Расколоться все не мог, А потом под молоток, Хрустнул раз – и треснул бок.

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Які ви знаєте неїстівні ягоди? Беладона, вовчі ягоди, вовче лико, вороняче око

Номер слайду 52

2 зупинка “Спортивна”. Со здоровьем дружен спорт. Стадион, бассейны, корт, зал, каток - везде вам рады. За старание в награду будут кубки и рекорды, Станут мышцы ваши тверды. Только помните: спортсмены Каждый день свой непременно начинают с физзарядки. Не играйте с дремой в прятки, быстро сбросьте одеяло, Встали – сна как не бывало!

Номер слайду 53

Вислів «ЯКЩО ХОЧЕШ БУТИ КРАСИВИМ,- БІГАЙ, ЯКЩО ХОЧЕШ БУТИ РОЗУМНИМ ,- БІГАЙ, ЯКЩО ХОЧЕШ БУТИ СИЛЬНИМ,- БІГАЙ». ЗДАВНА ВІДОМО, «ХТО БАГАТО ХОДИТЬ, ТОЙ БАГАТО ЖИВЕ» М’ЯЗОВИЙ ГОЛОД ДЛЯ ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ ТАКИЙ ЖЕ НЕБЕЗПЕЧНИЙ, ЯК НЕСТАЧА КИСНЮ ЧИ ВІТАМІНІВ.

Номер слайду 54

ФіЗХВИЛИНКА Море, А на морі суша, А на суші пальма, А на пальмі кіт Сидить і бачить Море……

Номер слайду 55

Які види спорту ви знаєте?

Номер слайду 56

Номер слайду 57

Номер слайду 58

Номер слайду 59

Номер слайду 60

Номер слайду 61

Номер слайду 62

Номер слайду 63

Номер слайду 64

Номер слайду 65

Номер слайду 66

Номер слайду 67

Номер слайду 68

Номер слайду 69

Номер слайду 70

Номер слайду 71

Номер слайду 72

Номер слайду 73

Номер слайду 74

Палац Королеви Здоров’я ЗДОРОВ'Я – ОСНОВА ВСЬОГО НА СВІТІ. ЗДОРОВИМИ БУТИ БАЖАЮТЬ ВСІ ДІТИ. ДЛЯ ЦЬОГО ПОТРІБНО ЩОДЕННО ВМИВАТИСЬ, РОБИТИ ЗАРЯДКУ І ЗРУЧНО ВДЯГАТИСЬ. СЕБЕ ГАРТУВАТИ ВОДОЮ І СОНЦЕМ. І СОЛОДКО СПАТИ З ВІДКРИТИМ ВІКОНЦЕМ. ПОВОДИТИСЬ ДОБРЕ, УСІХ ШАНУВАТИ. НЕ ПЛАКАТИ І НЕ КАПРИЗУВАТИ. З ХОРОШИМИ СЛОВАМИ ПОДРУЖІТЬ, ВЕСЕЛИМИ ТА ДОБРИМИ ЖИВІТЬ.

Номер слайду 75

Палац Королеви Здоров’я ЗДОРОВ'Я БЕРЕЖІТЬ ПОКИ МАЛІ, І МУДРИМИ ІДІТЬ ПО ЦІЙ ЗЕМЛІ. ХАЙ КОЖЕН З ВАС ЗАПАМ’ЯТАЄ, ЩО БЕЗ ЗДОРОВ'Я ЩАСТЯ НЕ БУВАЄ А Є ЗДОРОВ'Я, БУДЕ ВСЕ ЯК ТРЕБА. СМІЯТИМЕТЬСЯ СОНЕЧКО ІЗ НЕБА. А ВАМ ВЕСЬ СВІТ ПОСТЕЛИТЬСЯ ПІД НОГИ, ЩОБ ВИ ПРОЙШЛИ УСІ ДОРОГИ. ЗДОРОВІ ДІТИ – НАЦІЯ ЗДОРОВА. БАГАТА УКРАЇНА І ЧУДОВА. ТО Ж ,ДІТИ, ВИ ЗДОРОВИМИ РОСТІТЬ В МАЙБУТНЄ ДОБРИМИ ІДІТЬ!

Номер слайду 76

Говорил я им зимой: закалялись бы со мной! Утром бег и душ бодрящий, как для взрослых, настоящий! На ночь - окна открывать, свежим воздухом дышать, Ноги мыть водой холодной, и тогда микроб голодный Вас вовек не одолеет. Не послушались, болеют… Поздно поняли мы, братцы, как полезно закаляться. Кончим кашлять и чихать, Станем душ мы принимать из водицы ледяной.

Номер слайду 77

Погодите, ой-ё-ей! Крепким стать нельзя мгновенно! Закаляйтесь постепенно! При якій температурі води потрібно починати загартовування? 32  градуси, температуру знижувати на один градус в тиждень.

Номер слайду 78

Человек на свет родился, встал на ножки и пошел. С ветром, солнцем подружился, Чтоб дышалось хорошо! Приучал себя к порядку, рано утром он вставал. Бодро делал он зарядку, Душ холодный принимал Он к зубным врачам, представьте, Не боясь совсем, пришел. Он ведь чистил зубы пастой, Чистил зубы порошком. Человечек за обедом чёрный хлеб и кашу ел. Вовсе не был привередой, Не худел и не толстел. Спать ложился ровно в девять, очень быстро засыпал. С интересом шел учиться и пятерки получал. Каждый день он бегал, прыгал, много плавал, в мяч играл. Набирал для жизни силы, и не ныл, и не хворал.

Номер слайду 79

Ми надіємося, що і ви, діти, зробите правильний вибір і ввійдете у доросле життя здоровими, життєрадісними, доброзичливими людьми, впевненими в своїх силах і здатними вирішувати будь-які проблеми.

Номер слайду 80

До новых зустрічей! Будьте здорові!!!

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку