Ознайомлення з традиціями святкування Масляної в Україні, відтворити народні звичаї та обряди, формувати духовно-моральні цінності у дітей,
Млинців потрібно з'їсти за день стільки, скільки собака махне хвостом, і ворона прокаркав. В масляну всі повинні були «І на горах покататися і в млинцях повалятися». Найпопулярніші прикмети на Масляну також пов'язували з символом свята. Якщо млинці пеклися добре - процвітання і благополуччя. Вважалося, що чим вище стопка млинців у господині, то урожай буде більше і багатство в родині примножиться. У свято катаються на гойдалці, і чим далі злетиш, тим щасливішим будеш. З'їжджали з гірок, помічали наскільки далеко прокатишься: якщо далі ніж сусід, то і врожай більше буде, ніж у нього. Якщо на масляну холодно, літо буде теплим і не посушливим, а якщо йде дощ, то восени буде багато грибів.
Ворожіння на Масляну на млинцях. Млинці з м’ясом : вас чекає багато роботи від якої ви отримаєте задоволення та відмінний результат. Млинці зі сметаною: на вас чекає успіх, вам дістануться всі нагороди, колеги будуть заздрити. Млинці з рибою : в цьому році у вас буде багато пригод та подорожей по новим місцям. Млинці з медом : цей рік наповниться приємними емоціями та радістю. Найсолодший!Млинці з сиром : на вас чекає стабільність та спокій, впевненість . Прибутковий рік. Млинці з варенням: солодкі мрії стануть реальністю. З’являться грошенята.
Вам знадобиться:2 склянки дуже дрібної манної крупи (290 г);1 склянка борошна (145 г);1 чайна ложка сухих дріжджів;1 пакетик розпушувача;1 пакетик ванільного цукру (за бажанням);1 ч. л. цукру;1 щіпка солі;4 склянки теплої води (від 80 до 90 градусів). Дріжджі залити теплою водою, додати до них цукор, залиште їх на 15 хвилин в теплому місці. Додайте до борошна інші сухі інгредієнти: манну крупу, розпушувач, сіль, ванільний цукор. Тонкою стрункою влийте в борошно воду з дріжджами. Все добре перемішайте, накрийте тісто чистим рушником і дайте постояти до 1 години. Випікайте млинці на непригораючій сковороді без використання масла. Смажте їх тільки з однієї сторони. Кожен змастіть сумішшю розплавленого вершкового масла і меду (1:1). Марокканські пористі млинці