Презентація. Математичний квест. ( Розробка першого уроку).

Про матеріал
Онлайн-квести мають чимало переваг для навчання! По-перше, це можливість під час дистанційки пограти з учнями. По-друге, для проходження online-квесту нам знадобиться тільки пристрій із підключеним інтернетом (ноутбук, планшет або телефон) та завантажена програма ZOOM, де зможе зібратися вся команда для проходження своєї місії. І по-третє, це безпечно, адже не варто хвилюватися, що можуть несподівано змінитися погодні умови . До вашої уваги математичний квест, проведений для учнів 7 класу на початку 2020-2021 н.р., року математики.
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

2020-2021 навчальний рік – рік математики

Номер слайду 3

Номер слайду 4

МАТЕМАТИКА І ЗДОРОВ'Я(математичний квест для учнів 7 класу)

Номер слайду 5

Локація № 1 Гігієна фізичної та розумової праці.

Номер слайду 6

Експерт 1. Медсестра.

Номер слайду 7

Оптимальна тривалість щоденних домашніх занять для учнів 1-4-х класів становить 1-1,5 години, для учнів 7-8 класів – 2,5 години, для учнів 9-11 класів – не більше ніж 3 години. У процесі підготовки домашніх завдань через кожні 40-50 хвилин слід робити 10-хвилинні перерви, головним змістом яких є активний відпочинок. Обчисліть значення виразу 1+5,4-2,5-2,9+1,5. та знайдіть скільки часу витрачає Максим, учень 7 класу, на підготовку уроків.

Номер слайду 8

Понад 90 % загальної кількості мікроорганізмів знаходиться на шкірі рук, де накопичуються пилові й мікробні аерозолі, забруднення з предметів, одягу. Разом із тим, шкіра, особливо чиста, має бактерицидні властивості. Кількість мікроорганізмів, нанесених на чисту шкіру, протягом 2 годин знижується більше ніж на 90 %. Обчисліть значення виразу і знайдіть , у скільки разів бактерицидність добре вимитої шкіри вища, ніж немитої.-30,9/( -2,06)

Номер слайду 9

Cон – основна складова здорового життя. Дорослі мають регулярно спати 7 або більше годин на добу. Додатний корінь рівняння 9х − 8 = 64 підкаже, скільки необхідно підліткам та молодим людям сну на добу.

Номер слайду 10

Локація № 2 Спорт і здоров’я

Номер слайду 11

Експерт 2. Вчитель фізкультури.

Номер слайду 12

Скільки кубічних метрів дошки товщиною 4 см потрібно для настилання підлоги у спортивному залі, розміри якого на плані з масштабом 1:300 дорівнюють 10 см х 5 см?

Номер слайду 13

Виміряйте обхват (довжину кола) баскетбольного м’яча і обчисліть його радіус.

Номер слайду 14

Локація № 3 Природа і здоров’я людини. Експерт 3. Вчитель біології та географії

Номер слайду 15

Кросворд Вираз, що складається з чисел, знаків арифметичних дій і дужок. Число, яке показує, на скільки части поділено ціле. Дія і результат додавання . Геометрична фігура з трьома сторонами. Числові множники, які стоять перед змінними. Число, яке само ділиться націло на дане . Добуток кількох однакових множників . Геометрична фігура, яка складається з точок, розташованих на певній відстані від даної.

Номер слайду 16

чистотіл. У народі здавна вважається, що чистотіл допомагає від ста хвороб. Насамперед, він – відповідно до своєї назви – бореться зі шкірними проблемами. Чистотіл також лікує хвороби дихальних шляхів, шлунково- кишкового тракту, а також гепатит, ревматизм і проблеми зі щитовидною залозою. У лікуванні та догляді за зовнішністю однаково корисні сік, відвар та настоянка чистотілу.

Номер слайду 17

Локація № 4. Ерудит.

Номер слайду 18

Експерт 4. Бібліотекар.

Номер слайду 19

Був видатним астрономом і математиком, обдарованим лікарем - дослідником і знаним хіміком. У математичних працях узагальнював досягнення сучасників і попередників, розв´язав власні задачі. Його коментарі і доповнення до «Начал» Евкліда зіграли важливу роль у розвитку математики. Основні положення медицини він виклав у праці, яка містить понад 1300 дворядкових віршів.«Людина, яка перестала займатись фізичними вправами, часто чахне тому, що сила її органів послаблюється внаслідок відмови від руху».

Номер слайду 20

Локація № 5 Раціональне харчування

Номер слайду 21

Експерт 5. Кухар. Вітаю вас, учасники математичного квесту. Найважливішою складовою здоров’я є раціональне харчування. Оптимальне співвідношення компонентів їжі забезпечує організм людини поживними речовинами в необхідній кількості для забезпечення її життєдіяльності. Без правильного харчування порушується рівновага в організмі та погіршується самопочуття. Важливо, щоб організм отримував відповідну кількість харчових речовин. Білки – будівельний матеріал організму, жири насичують людину вітамінами, кислотами та фосфоліпідами, а вуглеводи сприяють травленню та засвоєнню їжі. Крім того, обряд прийому їжі об’єднує родину, адже усі збираються за сімейним столом та діляться один з одним гарним настроєм. Пропоную вам виконати завдання.

Номер слайду 22

Вітамін С, який необхідний для утворення органічних речовин кісток, підвищення імунітету, міститься в зеленому кропі, лимонах, чорній смородині і шипшині у відношенні 2:1:4:13. Скільки мг вітаміну С міститься в 100 г кожного рослинного продукту, якщо в 100 г зеленого кропу міститься 100 мгвітаміну С?

Номер слайду 23

Локація №6. Сміх та здоров’я

Номер слайду 24

Експерт 6. Педагог-організатор.

Номер слайду 25

За мною гналися 30 собак, з яких 7 білих, 8 сірих, а інші чорні. Питається, за яку ногу вкусили мене собаки – за праву чи ліву?Під Новий рік з маскараду Большого театру вийшли подихати свіжим повітрям 200 чоловік. У цей час на вулиці розпочалася бійка. Якщо учасників бійки було двісті, то скільки було п'яних, злегка п'яних і тих, хто бажали, але не знайшли можливості «почесати кулаки»?У мужика Петра було 5 гусей, 6 качок і 10 курей. На свої іменини він зарізав одного гусака і двох курей. Запитується, що в нього залишилося, коли відомо, що під час обіду до нього заходила одна особа?

Номер слайду 26

Локація № 7 Український фольклор про здоров’я. Експерт 7. Вчитель української літератури.

Номер слайду 27

Завдання для учнів: назвати якомога більшу кількість прислів’їв і приказок про здоров’я, здоровий спосіб життя та все, що з ним пов’язано.

Номер слайду 28

Бережи і шануй честь змолоду, а здоров’я — під старість. Бережи одежу знова, а здоров’я — змолоду. Було б здоров’я, а все інше наживем. Все можна купити, тільки здоров’я — ні. Держи голову в холоді, а живіт в голоді — будеш здоровий. Держи голову в холоді, ноги в теплі, проживеш довгий вік на землі. Здоровий злидар щасливіший від багача. Здоровий хворого не розуміє. Здоров’я маємо — не дбаємо, а стративши — плачемо.Їж — не переїдайся, пий — не перепивайся, говори — не переговорюйся, то будеш здоров. Коли б голова здорова, то будуть воли та корови. Не просімо хліба у Бога, а просімо здоров’я. Як хочеш здоров’я мати, мусиш рано вставати, а звечора рано лягати.

Номер слайду 29

Рік математики

Номер слайду 30

З початком нового навчального року!

zip
Додано
22 липня 2023
Переглядів
193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку