Презентація "Моє село Обава"

Про матеріал
Моє село-це замріяна казка Це неба прозора блакить, моє село це мамина ласка і щастям зупинена мить. Моє село-це річка Обавка, що поза селом тут біжить - це гори ставок і лелека, що у вирій над полем летить.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моє село-це замріяна казка. Це неба прозора блакить, моє село це мамина ласка і щастям зупинена мить. Моє село-це річка Обавка, що поза селом тут біжить - це гори ставок і лелека,що у вирій над полем летить. Село Обава. Підготувала Кохан Наталія

Номер слайду 2

Серед,природничих Карпатських гір, розкинулось моє село Обава. Населення 990 осіб на 2020 рік. Густота населенння 562 осіб/км². Обава межує з такими селами як: Косино,Чинадієво, Дубино,Чабин.

Номер слайду 3

Село мало власну символіку. Так, на печатці громади, датованій 1844 роком, виступало зображення лісоруба з сокирою в руці.

Номер слайду 4

Перша церква в селі Обава Церква Успіння Присвятої Богородиці,збудована у бойківському стилі на початку 18ст. З часом село збудувало більшу церкву , а стару купив чеський підприємець Отто Кречмер.

Номер слайду 5

В селі Обава знаходяться дві церкви: православна та греко-католицька. Більшість вірян відвідують православну церкву.

Номер слайду 6

Цікавою родзинкою села є Обавський камінь. Обавський камінь унікальний тим, що це кратер колись бурхливого вулкану. Він — один із 15 вулканів України. Назва скелі походить від села Обава, розташованого біля підніжжя гори.

Номер слайду 7

Приваблює багато туристів і Обавське озеро. Тут можна відпочити , повудити рибу за домовленістю, а в теперішній час тут будується туристично-готельний комплекс для туристів.

Номер слайду 8

Біля озера знаходиться кар’єр. Де в давнину добували камінь для будівництва будинків. Там на кар’єрі побудована стільникова вежа, що забезпечує мобільний зв’язок мешканців села.

Номер слайду 9

Недалеко від озера знаходиться водоспад Скакало , його висота понад 4 метри.

Номер слайду 10

В селі знаходиться Обавська гімназія, де навчаються учні з сіл Дубино, Чабин та Косино.

Номер слайду 11

В селі працює дитячий садок

Номер слайду 12

Сільська бібліотека села Обава. Клуб села Обава

Номер слайду 13

Цьогорічною родзинкою нашого села було соняшникове поле, яке приваблювало багато людей своєю красою.

pptx
Додано
3 березня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку