Презентація "Мова Python"

Про матеріал
Презентація містить інформацію про мову програмування Python та вказівки щодо завантаження програми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мова програмування. Любінецька Алла Павлівна

Номер слайду 2

Пригадаємо. Що таке мова програмування?Які мови називають машинно-орієнтованими?Які мови називають мовами програмування високого рівня?Назвіть основні види діяльності у процесі створення програми.

Номер слайду 3

Мова програмування Python. Python – мова програмування високого рівня, яка підтримує об’єктно-орієнтований і процедурний методи програмування з інтерпретацією команд (інструкцій). Мова Python підтримується всіма операційними системами і дозволяє розв’язувати складні математичні задачі, створювати графічні зображення, розробляти веб-сайти, працювати з реляційними базами даних.

Номер слайду 4

Мова програмування Python була створена в 1991 році голландцем Гвідо ван Россумом. Своє ім'я – Python (Пайтон) – отримав від назви телесеріалу (“Monty Python”), а не плазуна. Після того, як Россум розробив мову, він виклав її в Інтернет, де вже співтовариство програмістів приєдналося до її поліпшення. Python активно вдосконалюється і в даний час. З’являються його нові версії.

Номер слайду 5

Офіційний сайт http://python.org. Наразі існує дві версії Python: 2.х (застаріла) та 3.х (перспективна), які не сумісні між собою.

Номер слайду 6

ОсобливостіPython — інтерпретована мова програмування: вихідний код частинами перетворюється в машинний в процесі виконання спеціальною програмою — інтерпретатором. Python характеризується зрозумілим синтаксисом. Читати код на цій мові програмування досить легко, тому що в ньому мало допоміжних елементів, а правила мови змушують програмістів робити відступи.

Номер слайду 7

ОсобливостіPython — це повноцінна, універсальна мова програмування. Вона підтримує об'єктно-орієнтоване програмування (насправді вона і розроблялася як об'єктно-орієнтована мова). Рython поширюється вільно на підставі ліцензії GNU General Public License.

Номер слайду 8

Переваги. Мова є досить потужною, оскільки надає можливість швидко та якісно писати необхідний код. Доступність мови пояснюється можливістю працювати на усіх основних операційних системах: Microsoft Windows, UNIX, Mac OS, OS/2, Symbian, Android, Amiga та інших. Python є модульною мовою – структура програми складається з окремих модулів. що сприяє повторному використанню коду в інших програмах. Кількість модулів не обмежена, застосовується багатоієрархічна структура. Знаходиться у вільному використанні та розповсюдженні.

Номер слайду 9

Використання. Компанія Google використовує Python в своїй пошуковій системі і оплачує працю творця Python — Гвідо ван Россума. Такі компанії, як Intel, Cisco, Hewlett-packard, Seagate, Qualcomm і IBM використовують Python для тестування апаратного забезпечення. Служба колективного використання відеоматеріалів Youtube в значній мірі реалізована на Python. NSA використовує Python для шифрування і аналізу розвідданих.

Номер слайду 10

Використання. Компанії Jpmorgan Chase, UBS, Getco і Citadel застосовують Python для прогнозування фінансового ринку. Популярна програма Bittorrent для обміну файлами в мережах написана на мові Python. Популярний веб-фреймворк App Engine від компанії Google використовує Python як прикладну мову програмування. NASA, Los Alamos, JPL і Fermilab використовують Python для наукових обчислень.

Номер слайду 11

Програмне забезпеченняІнтерпретатор з інтерактивною оболонкою IDLE. Його можна взяти на офіційному сайті : http://python.org/download/. Існують версії для Linux, Windows, Mac. OS.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Практичне завдання. Перейдіть за посиланням: https://www.python.org. Перейдіть на вкладку Завантаження та оберіть свій тип операційної системи.

Номер слайду 15

3. Завантажте програму на свій комп’ютер та встановіть її за вказівками.https://drive.google.com/file/d/1 Gbi2 EXQFZi2m0 Lo97d2 Rf5r. GK_BWv94 S/view?usp=sharing4. Якщо виникли труднощі зі скачуванням програми, перейдіть за посиланням та завантажте на свій комп’ютер програму з гугл диску.

Номер слайду 16

5. Якщо ви працюєте з телефоном або планшетом, скачайте програму з Play Mаркета. Значок програми має вигляд:

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Запишіть у зошит п’ять цікавих фактів про мову Python.

pptx
Додано
5 січня 2022
Переглядів
833
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку