Презентація "Середовища програмування"

Про матеріал
Презентація містить короткий огляд середовищ програмування для мови Python.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Середовища програмування. Любінецька Алла Павлівна

Номер слайду 2

Самостійна робота. Запустіть середовище програми Python. Виконайте завдання: Надрукуйте своє ім’я. Обчисліть суму: 4567 + 5433. Об’єднайте рядки ‘Yellow’ і ’cat’. Обчисліть добуток чисел 9876 * 32. Продублюйте рядок “Spring” тричі. Визначте довжину рядка ‘School’.

Номер слайду 3

Самостійна робота. Обчисліть різницю чисел 10000 – 1001. Обчисліть частку чисел 1000 і 25. Витягніть з рядка ‘Matematyka’ шостий символ. Витягніть з рядка ‘Matematyka’ слово ‘tema’. Піднесіть число 111 до степеня 3. Знайдіть остачу від ділення 56787 на 5.

Номер слайду 4

Для написання програм використовують текстові редактори або інтегровані середовища розробки, які включають в себе різні інструменти для роботи з кодом: засіб для написання коду (текстовий редактор), інтерактивний інтерпретатор, відлагоджувач тощо.

Номер слайду 5

Середовища програмування для Python. IDLE — стандартний редактор Python. Встановлюється разом з Python для користувачів Windows, окремим пакетом для користувачів Linux.

Номер слайду 6

Notepad++ - безкоштовний текстовий редактор вихідного коду, який підтримує велику кількість мов, в тому числі і Python. Лише для користувачів Windows.

Номер слайду 7

Py. Scripter - інтегроване середовище розробки для мови програмування Python, працює під Windows. Поширюється безкоштовно.

Номер слайду 8

Wing IDE 101 - вільне інтегроване середовище для Python, розроблене для навчання програмістів-початківців. Для користувачів Linux, Windows і Mac OS X. Поширюється безкоштовно.

Номер слайду 9

Py. Charm — інтегроване середовище розробки для мови програмування Python. Підтримує веб-розробку на Django. Py. Charm є власницьким програмним забезпеченням. Присутні безкоштовна версія Community з усіченим набором можливостей і безкоштовна версія Edu для навчальних закладів. Py. Charm працює під операційними системами Windows, Mac OS X і Linux.

Номер слайду 10

Geany - вільний текстовий редактор з базовими елементами інтегрованого середовища розробки, доступний для операційних систем Linux, Mac OS X і Windows.

Номер слайду 11

Thonny - це інтегроване середовище розробки для Python, призначене для початківців. Воно підтримує різні способи покрокового виконання коду, покрокове обчислення виразів, детальну візуалізацію стеку викликів і режим пояснень концепцій посилань.

Номер слайду 12

Щоб завантажити середовище Thonny, необхідно:1. Перейти на офіційний сайт за посиланням https://thonny.org/.2. Обрати свою операційну систему.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Якщо ви працюєте зі смартфоном, потрібно зайти в Play Маркет та завантажити програму:

Номер слайду 15

Вікно програми має такий вигляд:

Номер слайду 16

Практичне завдання. Запустіть середовище програми Python. Виконайте завдання: Надрукувати своє ім’я. Вивести на екран результат прикладу. Вивести на екран об’єднання рядків. Вивести на екран дублювання рядка. Вивести на екран «Я виконав практичне завдання!»

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Виконати завдання на платформі Learningapps. https://learningapps.org/display?v=pphd2xqxa18

pptx
Додано
5 січня 2022
Переглядів
2043
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку