Презентація "Можливості - обмежені, здібності - безмежні"

Про матеріал
НЕЙМОВІРНІ РОЗПОВІДІ ПРО ВИДАТНИХ ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ Презентація розроблена до Тижня поінформованості про дітей (осіб) з особливими потребами та містить історії про видатних людей з особливими потребами, які досягли успіху у сфері своєї діяльності, незважаючи ні на що. Приклад цих людей показує, що потрібно завжди йти до своєї мети, долати життєві труднощі і бути сильними духом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Можливості – обмежені, здібності – безмежні!Підготувала: педагог-організатор. СЗШ І-ІІІ ступенів №7 міста Хмельницького. Гончарук Олена Олексіївна

Номер слайду 2

НЕЙМОВІРНІ РОЗПОВІДІ ПРО ВИДАТНИХ ЛЮДЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Номер слайду 3

Олександра Кутас23-річна Олександра Кутас з Дніпра стала першою в Україні професійною фотомоделлю. Окрім того, вона є ще й радником мера Дніпра з питань доступності міської інфраструктури. І їй не завадило здійснити мрію те, що вона з народження прикута до інвалідного візка. Внаслідок лікарської помилки при народженні вона отримала травму спинного мозку. Дівчина вже встигла взяти участь у кількох показах одягу, зокрема, для відомого бренду Tommy Hilfiger. Її красою цікавляться як українські, так і закордонні імениті фотографи. Олександра зізнається, що її надихають успішні люди з обмеженими можливостями.

Номер слайду 4

Сіваків Іван та Надія. Рівненське подружжя Сіваків Іван та Надія, яке танцює на візках, і з чемпіонату світу привезло "золото". Це вже не перше їх "золото" на таких престижних змаганнях.

Номер слайду 5

Дар’я Безкоста. Художниця, яка хворіє на ДЦП. Замість пензликів – пальці ніг. Лише у такий спосіб покручене хворобою тіло дівчинки дає їй можливість творити картини дивовижної крами: "Рожевий фламінго", "Море любові", "Портрет мами".

Номер слайду 6

Юлія Ресенчук. Дівчина з інвалідністю прикута до візка через автокатастрофу, є успішною бізнес-леді, очолює благодійний фонд, бере участь у модному показі як модель, знімається у зіркових фотосесіях.

Номер слайду 7

Гордість України – паралімпійці!

Номер слайду 8

Олена Акопян. Українська спортсменка, чемпіонка та багаторазовий призер літніх паралімпійських ігор з плавання, дворазовий призер зимових паралімпійських ігор з лижних гонок та біатлону. Заслужений майстер спорту України (1998). Нагороджена орденом "За заслуги" І, ІІ і ІІІ ступеня та орденом княгині Ольги ІІ та ІІІ ступеня.

Номер слайду 9

Оксана Зубковська. Українські паралімпійці своїми дивовижними досягненнями та рекордами знані у всьому світі. А від легкоатлетки Оксани Зубковської буквально шаленіє увесь спортивний світ. Наша 40-річна спортсменка – триразова паралімпійська чемпіонка, рекордсменка світу у стрибках у довжину серед спортсменів з вадами зору. В Оксани збереглося лише 5% зору. Попри страхітливі діагнози медиків, спортсменка ніколи над цим не замислювалася, адже для неї це не має значення – мають значення цілі та шлях до їх досягнення.

Номер слайду 10

Максим Веракса. Один із найбільш титулованих українських паралімпійців в історії: 8 золотих нагород Ігор, 11 титулів чемпіона світу, 12 — чемпіона Європи, півтора десятки світових рекордів. Він займався плаванням поруч зі «звичайними» спортсменами, був чемпіоном України серед юнаків, брав участь у континентальній першості. А у 20 років втратив зір. Праве око осліпло повністю, ліве — частково. Операції на очах відмовилися робити навіть за кордоном — занадто складно. Тоді Веракса й вирішив зосередитися на паралімпійському плаванні.

Номер слайду 11

Андрій Демчук. Майбутній чемпіон Паралімпіади в Ріо, у дитинстві займався футболом та баскетболом. Проте у нього від народження одна стопа була більша за іншу. Через це почалися проблеми зі здоров'ям — одна частина тіла потребувала великої кількості крові, через що неправильно працювало серце. Зрештою у 19 років Андрієві довелося ампутувати ногу. Хлопець намагався заробити на якісний протез спортом. Вибір постав між стрільбою з лука, настільним тенісом і фехтуванням. Андрій обрав останнє — і не прогадав. Паралельно викладав у Львівському політеху, здобув звання кандидата технічних наук. Свою перемогу в Ріо він присвятив українським військовим, які служать у зоні АТО (тепер — ООС).

Номер слайду 12

Лідія Соловйова. Низький зріст — не перешкода пауерліфтингу. Українка Лідія Соловйова — справжня легенда у своєму виді спорту. Вона була срібною призеркою Ігор у Сіднеї, а згодом перемогла на Паралімпіадах 2004 і 2008 років, стала третьою у 2012-му та здобула ще одне «золото» у 2016-му в Ріо. Все це за тієї обставини, що в Лідії від народження уражений опорно-руховий апарат і вона народилася з діагнозом «нанізм». Дівчинку покинула мати ще в пологовому будинку, Лідію виховували в інтернаті. За свої спортивні досягнення стала кавалером ордена «За заслуги» та ордена княгині Ольги — це фактично неможливі досягнення за зросту 128 сантиметрів. Проте величі духу, яку безліч разів демонструвала спортсменка, це не завадило.

Номер слайду 13

Марина Піддубна. Призерка Паралімпійських ігор з плавання, багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів світу та Європи. Заслужений майстер спорту. Тотально незряча спортсменка. «Потрібно просто усвідомити, що немає нічого неможливого. Якщо ти реально хочеш чогось досягти, почати чимось займатися або спробувати себе в чомусь новому, то дві найголовніших перешкоди, з якими люди зазвичай стикаються, — це лінощі й страх.»

Номер слайду 14

Віктор Дідух. Чемпіон Паралімпійських ігор з настільного тенісу (командне золото), багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів світу та Європи. Заслужений майстер спорту. Має ураження опорно-рухового апарату, ампутацію ноги внаслідок перенесеного онкозахворювання.

Номер слайду 15

Надія Дьолог. Багаторазова переможниця чемпіонатів світу та Європи з фехтування. Майстер спорту міжнародного класу. Спортсменка має ураження опорно-рухового апарату, пересувається у візку.

Номер слайду 16

Сергій Ємельянов. Чемпіон Паралімпійських ігор з параканое, багаторазовий чемпіон світу та Європи. Заслужений майстер спорту України. Спортсмен має ураження опорно-рухового апарату, ампутацію ноги. «Треба ставити цілі та йти до них. За кожною чорною смугою буде біла. Пам'ятайте, що життя — це безцінний дар і не потрібно його марнувати.»

Номер слайду 17

Марина Литовченко. Багаторазова чемпіонка і призерка світу та Європи з настільного тенісу, бронзова призерка Паралімпійських ігор-2016 року. Майстер спорту міжнародного класу. Спортсменка має ураження опорно-рухового апарату, ураження рук та ніг.

Номер слайду 18

Валерій Сушкевич. Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, президент Національного комітету спорту інвалідів України. Валерій Сушкевич був удостоєний звання Героя України за видатні особисті заслуги в розвитку паралімпійського та дефлімпійського руху в Україні, реалізації державних програм реабілітації інвалідів і багаторічну активну громадсько-політичну діяльність.

Номер слайду 19

Паралімпійські ігри в Токіо, які були перенесені з 2020 на 2021 рік, стали історичними для збірної України. Команда була представлена 142 спортсменами та взяла участь у 15 видах спорту. На XVІ літніх Паралімпійських іграх українські спортсмени здобули 98 нагород, з яких:24 золотих;47 срібних;27 бронзових медалей.

Номер слайду 20

Протягом ігор в Токіо українці встановили 26 рекордів у чотирьох видах спорту:плавання – 15 рекордів;легка атлетика – 9 рекордів;кульова стрільба – один рекорд;веслування академічне – один рекорд. Найкращий паралімпієць у Токіо – Максим Крипак / Фото Getty Images

Номер слайду 21

Список усіх українських медалістів Паралімпіади-2020"Золото": Єлизавета Мерешко (плавання, дві золоті нагороди), Мар'яна Шевчук (пауерліфтинг), Анна Стеценко (плавання), Євген Богодайко (плавання), Максим Крипак (плавання, п'ять золотих нагород), Михайло Сербін (плавання), Денис Дубров (плавання), Оксана Зубковська (стрибки у довжину), Роман Полянський (академічне веслування), Марина Литовченко (настільний теніс), Андрій Трусов (плавання, дві золоті нагороди), Максим Коваль (штовхання ядра), Анастасія Москаленко (штовхання ядра), Владислав Загребельний (стрибки у довжину), Марія Помазан (штовхання ядра), Сергій Ємельянов (каное), Денис Остапченко (плавання), Зоя Овсій (метання булави)."Срібло": Антон Коль (плавання, дві срібні нагороди), Артем Манько (фехтування), Олена Федота (фехтування), Максим Крипак (плавання), Олексій Вірченко (плавання), Єлизавета Мерешко (плавання, дві срібні нагороди), Владислав Білий (метання списа), Сергій Кліпперт (плавання), Катерина Денисенко (плавання), Андрій Трусов (плавання, три срібні нагороди), Кирило Гаращенко (плавання), збірна України (фехтування, шпага), Анастасія Москаленко (метання булави), Роман Данилюк (штовхання ядра), Ірина Гусєва (дзюдо), Віктор Смирнов (плавання), Наталія Морквич (фехтування), Денис Остапченко (плавання), Наталія Олійник (пауерліфтинг), Ілля Яременко (плавання), Анастасія Мисник (штовхання ядра), Віктор Дідух (настільний теніс), Андрій Дорошенко (стрільба із пневматичної рушниці), Ігор Цвєтов (біг на 100 м і біг на 200 м), Михайло Сербін (плавання), Яна Лебедєва (метання диска), Оксана Ботурчук (біг на 400 м, біг на 100 м, біг на 200 м), Єгор Дементьєв (велоспорт), Максим Веракса (плавання), Олександр Яровий (штовхання ядра), Юлія Шуляр (біг на 400 м), Наталія Кобзар (біг на 400 м), Василь Ковальчук (кульова стрільба), Олексій Федина (плавання), Віктор Дідух / Максим Ніколенко (настільний теніс, команда), Микола Синюк (веслування), Єгор Дементьєв (велоспорт), Микола Жабняк (метання диска), Людмила Даниліна (біг 1500 метрів), Марина Мажула (веслування).

Номер слайду 22

“Ваша підтримка – наша перемога!” 

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Список використанних джерел: Національна Асамблеї людей з інвалідністю України: https://naiu.org.ua/invalidnist-ne-diagnoz-10-vrazhayuchyh-istorij-uspihu-yaki-vas-zdyvuyut/ ЕСПРЕСО: Необмежені можливості: Люди, які підкорили світ в інвалідному візку: https://espreso.tv/article/2015/12/03/bez_baryeriv Національний комітет спорту інвалідів України: https://paralympic.org.ua/ua/news/golovna-gordist-roku-ukrayinski-paralimpijci;https://paralympic.org.ua/ua/news/yak-dolati-pereshkodi-i-peremagati-istoriyi-ukrayinskih-paralimpijciv Hromadske: Здолати все. 5 історій перемог українських паралімпійців: https://hromadske.ua/posts/zdolati-vse-5-istorij-peremog-ukrayinskih-paralimpijciv Westsportcenter: http://westsportcenter.com.ua/ukrainski-sportsmeny-z-invalidnistiu-maiut-vsi-shansy-utrymaty-liderstvo-u-svitovomu-sporti-valeriy-sushkevych/

Номер слайду 25

pptx
Додано
21 квітня 2022
Переглядів
1075
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку