Презентація на батьківські збори 11 класу із нормативними документами

Про матеріал
Презентація на батьківські збори 11 класу із нормативними документами дає змогу пояснити батькам ролі кожного учасника навчально-виховного процесу. Підкріплення усім словам є наведені документи. Особливо актуально під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

11 клас. Батьківські збори

Номер слайду 2

Права та обов'язки учасників освітнього процесу. Закон України “Про освіту” (обов’язки учителів, батьків, учнів)Положення про дистанційне навчання. Академічна доброчнсність. Булінг та конфлікт: у чому різниця? Протидія булінгу. Кодекс безпечного освітнього середовища. Моніторинг навчальної діяльності учнів 11 класу

Номер слайду 3

Положення про дистанційне навчання. Онлайн уроки проводяться згідно розкладу. Онлайн уроки проводяться з включеною камерою вчителя та учнів. Під час уроку вчитель здійснює перевірку присутніх учнів, проводить опитування. Присутність учнів під час онлайн уроків, контрольних робіт є обов’язковою. Під час онлайн уроку учень перебуває за столом, має підручник, зошит, ручку, виконує  усі види робіт. Під час виставлення Тематичної оцінки враховуються виконані і невиконані завдання за період дистанційного навчання, присутність на онлайн уроках. Відповіді, скопійовані з Інтернету або списані, не оцінюються, і завдання не зараховується (відповідно до Положення про академічну доброчесність). Якщо учень відсутній на онлайн уроках, не має оцінок за тему, він не атестується з даної теми. Семестрова оцінка підлягає коригуванню, АЛЕ учень письмово виконує контрольну роботу, яка охоплює навчальний матеріал усього семестру.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Вчителі

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Допомога батьків

Номер слайду 11

Оцінювання

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Причини, які можуть погіршити рівень знань під час дистанційного навчання. Низька відвідуваність онлайн уроків. Часті запізнення на онлайн уроки. Низький рівень виконання завдань. Не усі завдання були виконані. Порушення академічної доброчесності. (списування з Інтернету, ГДЗ, використання фотошопу). Надсилання пустих файлів.

Номер слайду 14

Академічна доброчесність - це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень. Дотримання академічної доброчесності здобувачами освіти передбачає:самостійне виконання навчальних завдань, завдань поточного та підсумкового контролю результатів навчання (для осіб з особливими освітніми потребами ця вимога застосовується з урахуванням їхніх індивідуальних потреб і можливостей);посилання на джерела інформації у разі використання ідей, розробок, тверджень, відомостей;дотримання норм законодавства про авторське право і суміжні права;надання достовірної інформації про результати власної навчальної (наукової, творчої) діяльності, використані методики досліджень і джерела інформації. Порушенням академічної доброчесності вважається:академічний плагіат;самоплагіат;фабрикація;фальсифікація;списування;обман;хабарництво.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Булінг - це діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого. Типовими ознаками булінгу є:систематичність (повторюваність) діяння;наявність сторін – кривдник (булер), потерпілий (жертва булінгу), спостерігачі;наслідки у вигляді психічної та/або фізичної шкоди, приниження, страх, тривога, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника, та/або спричинення соціальної ізоляції потерпілого». Виділяють такі види булінгу:фізичний (штовхання, підніжки, зачіпання, бійки, стусани, ляпаси, нанесення тілесних пошкоджень);психологічний (принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, міміка обличчя, поширення образливих чуток, ізоляція, ігнорування, погрози, жарти, маніпуляції, шантаж);економічний (крадіжки, пошкодження чи знищення одягу та інших особистих речей, вимагання грошей);сексуальний (принизливі погляди, жести, образливі рухи тіла, прізвиська та образи сексуального характеру, зйомки у переодягальнях, поширення образливих чуток, сексуальні погрози, жарти);кібербулінг (приниження за допомогою мобільних телефонів, Інтернету, інших електронних пристроїв).

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Верховна Рада України 18 грудня 2018 року прийняла Закон України №8584 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії булінгу»Яка відповідальність за вчинення булінгу?Вчинення булінгу (цькування) неповнолітньої чи малолітньої особи карається штрафом від 850 до 1700 грн або громадськими роботами від 20 до 40 годин. Такі діяння, вчинені повторно протягом року після або групою осіб караються штрафом у розмірі від 1700 до 3400 грн або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин. У разі вчинення булінгу (цькування) неповнолітніми до 16 років, відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють. До них застосовуватимуть покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Номер слайду 23

Декілька порад, що робити якщо Ваша дитина стала жертвою булінгу: Поговоріть з дитиною, дайте їй зрозуміти, що ви не звинувачуєте її в ситуації, що склалася, готові її вислухати і допомогти. Запитайте, яка саме допомога може знадобитися дитині, запропонуйте свій варіант вирішення ситуації. Поясніть дитині, до кого вона може звернутися за допомогою у разі цькування (психолог, вчителі, керівництво школи, старші учні, батьки інших дітей, охорона). Повідомте керівництво навчального закладу про ситуацію, що склалася, і вимагайте належного її урегулювання. Підтримайте дитину в налагодженні стосунків з однолітками та підготуйте її до того, що вирішення проблеми булінгу може потребувати певного часу. Якщо вирішити ситуацію з булінгом на рівні школи не вдається – повідомте поліцію.

Номер слайду 24

Сучасна школа:

pptx
Додано
27 жовтня 2023
Переглядів
296
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку