Презентація на тему:"Болгарсько-українські економічні зв’язки"

Про матеріал
Республіка Болгарія посідає важливе місце на балканському напрямку зовнішньополітичних інтересів України, що зумовлено геостратегічним положенням НРБ на Балканах, близькістю інтересів у Чорноморському й Придунайському регіонах. Україну і Болгарію єднає етнічна, мовна та релігійна близькість, традиційні економічні, торговельні та культурно-історичні зв'язки. На території України компактно проживає болгарська громада). В НРБ мешкає 6 тис. громадян України і вихідців з України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Болгарсько-українські економічні зв’язки на сучасному етапіУрок № 23Іванченко Н. П.

Номер слайду 2

Республіка Болгарія. Республіка Болгарія посідає важливе місце на балканському напрямку зовнішньополітичних інтересів України, що зумовлено геостратегічним положенням НРБ на Балканах, близькістю інтересів у Чорноморському й Придунайському регіонах.Іванченко Н. П.

Номер слайду 3

Етнічна, мовна та релігійна близькість. Україну і Болгарію єднає етнічна, мовна та релігійна близькість, традиційні економічні, торговельні та культурно-історичні зв'язки. На території України компактно проживає болгарська громада). В НРБ мешкає 6 тис. громадян України і вихідців з України.Іванченко Н. П.

Номер слайду 4

Декларація між країнами24-25 березня 1998 р. Президенти України та Болгарії підписали Декларацію про подальший розвиток та поглиблення співробітництва між двома країнами, в якій висловлюється прагнення розвивати відносини у напрямі стратегічного партнерства на основі схожості демократичних та економічних реформ.Іванченко Н. П.

Номер слайду 5

Україна – торгівельний партнер БолгаріїМіж Україною та РБ не існує політичних проблем, розбіжностей інтересів і потенційних загроз інтересам України. Україна знаходиться в першій десятці торговельних партнерів Республіки Болгарія.Іванченко Н. П.

Номер слайду 6

Співробітництво. Найбільший інтерес для нашої держави становить співробітництво з Болгарією у харчовій і переробній промисловостях, сільському господарстві, легкій промисловості, у сфері туризму. Іванченко Н. П.

Номер слайду 7

Зовнішня політика. Республіка Болгарія зацікавлена у подальшому розвитку економічних відносин з Україною. Основним пріоритетом у зовнішній політиці Республіки Болгарії є реалізація інфраструктурних проектів.Іванченко Н. П.

Номер слайду 8

Паромна переправа Варна-Іллічівськ. Зокрема, Болгарія хотіла б приєднатися до угоди про так званий "трансазійський коридор", де Україна виступає в ролі депозитарія. У цьому плані Болгарія хотіла б активніше використовувати паромну переправу Варна - Іллічівськ і з'єднати її з переправою Бургас - Поті.Іванченко Н. П.

Номер слайду 9

Болгарські товариства. В Україні діє товариство "Україна-Болгарія", в Києві знаходяться представництва "Балкантуриста", "Ізотімпексу", "Болгаргазбуду". У Варні діє Український культурно-комерційний центр.Іванченко Н. П.

Номер слайду 10

Культурні зв’язки Болгарії Досить активною є співпраця між Академіями наук, їх галузевими інститутами. Проводиться обмін науковими співробітниками, фахівцями та аспірантами. Здійснюються контакти між ЗМІ.Іванченко Н. П.

pptx
Додано
5 квітня 2019
Переглядів
1278
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку