Презентація на тему "Булінг у дитячому середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання"

Про матеріал
Презентація на тему "Булінг у дитячому середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Булінг у дитячому середовищі: причини, наслідки та шляхи його подолання

Номер слайду 2

Що таке булінг? Булінг– це агрессивна поведінка, що зазвичай повторюється. Вона має за мету завдати шкоду, викликати страх або тривогу, або ж створити негативне середовище у школі для іншої особи. Булінг виникає у ситуації, в якій існує реальний чи уявний дисбаланс сил.

Номер слайду 3

Чи конфлікт є те ж саме, що і булінг? Конфлікт виникає, коли між двома чи кількома особами існує незгода, розбіжність думок або різні погляди. При конфлікті кожна особа вільно висловлює свої погляди і дисбалансу сил немає. Кожна особа відчуває, що може вільно заявити свою точку зору. Конфлікт стає булінгом, лише коли він повторюється знову і знову, і існує дисбаланс сил. З часом може з’явитися схема поведінки, за якої особа, що поводиться агресивно у конфлікті загострює конфлікт. Особа, на яку спрямований агресивний конфлікт, може почуватися все менше здатною висловити свою думку і все більше безсилою. Саме тоді негативний конфлікт може перейти у булінг.

Номер слайду 4

Типи булінгу та його форми Фізичний – завдання ударів, штовхання, пошкодження або крадіжка власності; Психологічний– виключення інших із групи чи розповсюдження пліток або чуток Усна (словесна)– обзивання, глузування або висловлювання, якими ображається стать, раса Письмова– написання записок або знаків, що є болючими чи образливими Електронна (загальновідома як кібербулінг) – розповсюдження чуток та образливих коментарів з використанням електронної пошти, мобільних телефонів (наприклад, надсилання СМС) і сайтів соціальних мереж.

Номер слайду 5

Зберігай спокій. Розкажи дорослому, якому довіряєш: Батькам. Класному керівнику. Вчителю Директору Водію шкільного автобуса Завідувачці їдальні про те, що трапилося. Звернися до шкільного психолога. Напиши про свою проблему та вкинь до скриньки довіри, яка є у школіПоговори про це із своїми братами чи сестрами, або з друзями, щоб тобі не здавалося, що ти самотній. Поради дітям, які стали жертвам булінгу

Номер слайду 6

Що можна зробити, щоб зупинити явища булінгу у дитячому середовищіВиховання здорових стосунків. Не залишатися байдужими. Сприймати людину такою яка вона єСоціальний стан не є приводом для цькування. Заздрість - негативна риса людини. Сильніший- не означає розумніший. Особистий приклад. Поважати думки та погляди інших. Доброзичливість. Милосердність Повага. Підтримка одне одного. Поважати право кожного бути самим собою. Фізичні вади (це не вина дитини)Готовність до примирення. Визнання своїх помилок. Вміння вибачатися та вибачати. Комунікабельність. Привернути до себе увагу можна гарними вчинками. Підвищувати свою самооцінку

Номер слайду 7

Зупинимо булінг разом

Номер слайду 8

pptx
Додано
3 листопада 2021
Переглядів
639
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку